Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 80-та тема

• 156 556
  • 723
  •   1
Отговори
# 135

пеп-4o Хапки от глиган с кюфтенца и зеленчуци в чили сос

Laughing Laughing не се налагаше да мисля, трябваше да правя пилешки хапки по тази рецепта, но се оказа, че бях извадила пакет с дивеч. Повечко задуших, но стана много вкусно. А тази ти салата ми се ще да я взема, ама  newsm78 едва ли е останала за мен.

Кафенцето, радвам се  Hug не съм купвала патладжани, откак свършиха слънчевите.
ahasver, delicate, Гуинет, благодаря за милите думи  Hug
Анук, много хубав щрудел, а и с любимите ми боровинки е  Crazy   bouquet
ahasver, Unknown_lady, Мастерче, pure elixir, чудесни печива сте направили  Peace

# 136
Днес ме обхавана музата за готвене и снимане.Направих си магданозено песто ,после вместо да купувам хляп реших робота ад омеси и аз да разточа ,но в бързината не се оформи на външен вид добре ,на вкус обаче беше ....разкош.Толкова нежно и вкусно тесто не бях правила до сега .Заслугата е на робота и на рецептата на вкусното Йоли.И едни червени пълнени чушка станаха много вкусни ,по рецепна на свекърва ми...от доста време така ги приготвам и винаги станат хубави.
Добре ,че Пепчо не е пуснала снимки да не се срамувам аз от моите  Embarassed

# 137
MG18,че кво ти е на снимките бре! Екстра са си!
Даже ми се прииска да си чупна едно парченце от тестения охлюв Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 04 яну 2011, 20:56 от TheNMaster

# 138
  • не там където искам
От тази вечер питка

не е нещо съществено ,но колкото толкова.

# 139
Записвам се с едни Нутела мъфини с портокалов крем и почвам да прелиствам темата назад.

# 140
Здравейте, от доста време ви чета, гледам и преглъщам. Дебютирам при вас с няколко неща - първо двете произведения на мъжа ми
пиле на шише

и баклава

и две мои
питка

и кифлички

# 141
Вкусно, вкусно, вкусно, много вкусно  Hug
Мятам един бърз форумски кекс и изчезвам  Tired

Лека нощ!

# 142
Тук е изключително вкусно, както винаги!
Аз показвам картофки с кашкавал на фурна

Фалшива дроб-сарма с кайма

Без десерт сме тази вечер.

# 143
  • забравих си мисълта...
Гуинет,  Hug благодаря за комплиментите. Много си мила! Ти също даваш невероятни идеи. Всичко направено от теб е винаги много апетитно и изключително красиво.
Pure Elexir, чудесна баница и пиперки, очите ми останаха в тях!
Apr, вземам си от пъстървата, много я обичам.
Magans, умирам си за пълнени пиперки, искам ги всичките.
Angellove, много апетитна салата.
Marieta, печени ябълки, ммм...
Кафенцето, ветрило от патладжан, благодаря ти, че ми напомни.
Doro, много ти е красиво пънчето.
Delicate, вкусно и подстрекаващо.
TheNMaster, както винаги мнооого е вкусно при теб.
Unknown_lady, питката ти е мечта.
MG18, защо да се срамуваш, виж какви вкусотии си показала, само да се облизва човек.
Elenaa2, чудесна питка.
Денерис, мъфините ти са прелестни.
Novinka, комплименти, чудесен дебют.
Viv-Miv, разкошен кекс.
Lu4a, много съблазнително меню.

Аз днес цял ден обикалях насам-натам и като се прибрах ме чакаха с нож и вилица в ръка. Добре, че бях купила ядене от един ресторант, че щях да се окажа жертва на целодневното ми скитане Wink. Така, че докато се хранеше домочадието, аз се опитах да направя нещо като украса на тортата, съвсем различно от първоначалния замисъл. Все пак съм доволна, че не бяха я нарязали все още. Направих набързо и една баница със сирене и яйца, като забравих да я намажа с жълтък отгоре, но и така си я хапнаха и даже не забелязаха Simple Smile.

Mon Cheri Torte  

Баница с яйца и сирене

Последна редакция: вт, 04 яну 2011, 22:45 от Venetta

# 144
Женя 83,ЗИЧЕ,Меганс,Пепи,Вени- Hug Heart Eyes!
Женя 83,корите за баницата са на Белла,преди бяха кръгли и дебели,а сега са ги направили като фините,но стоят по-твърди и сякаш пълнозърнести.Изглеждат като бакалска хартия ,някак сухи,но с повече мляко в плънката стана много сочна баница,а отгоре хрупкава. Peace
Зичка,разгледах ти питките в блога,супер са,точно както ми харесват-с много пластове!
Мариета,ябълките с ванилов сладолед са много съблазнителни!
Мога да карам само на салатите на Гуинет,Меганс,Женя 83 и Angellove-чудесни са!
Кафенцето и Деликате с любими мои ястия!
Unknown_lady,еlenaa2,MG18- питките ви са разкошни,и с какъв обем Crazy!
Луча,Вив мив,novinka, ahasver -много вкусно !
Венетта,направо ме разби с тази торта-ох,каква красота,и колко много крем и плодове,..... #Silly

И за да не спамя само ще покажа шоколадовият сладкиш на Сладка хапка,правен преди няколко дни,добавих банан,едри стафиди,орехи и лешници:

тук цял  много съм нескопосана в украсата на торти и сладкиши Embarassed

# 145
  • пак на Рив Гош
Привет и от мен!

Не сте честни с тия питки дато ги показвате на последните страници - и Unknown Lady, и MG18 и Еленаа Simple Smile Коя от коя по-хубави!
Аshaver, страхотна тарта! И на Денерис мъфините, кекса на Viv-Miv и щрудела на Анук - много интересна идея с боровинките Simple Smile
А чийзкейкът на Берина ми обра точките! Честит празник, Берина!
Селма, Бенита, да се ви здрави и весели рождениците!
Гуинет, Пеп-4о, страхотни менюта!
Венета, не дълбай с длетото тънко моето сърце  Grinning Как можа сега да я пуснеш тази торта Мон Шери (много обичам тези бонбони)?  Grinning
Еликсирче, много хубав ти е станал сладкишът!
Днес съм без снимки, но с рецепти Simple Smile
За Аелис, която ме беше помолила в предната тема - Шоколадов крем с канела

Роца може ли рецптите на всичко  Blush
FRESA, ето някои от рецептите -
блини
маринована сьомга
Супата я пиша в момента, а макароните и рулото Червено кадифе ще ги пусна след няколко дни.   Peace
За тостовете с патешки дроб (в предния пост малко грешно го нарекох пастет, става въпрос за фоа гра - патешки дроб) - Рецептата я видях в една от предколедните емисии на сутрешния блок на Франс 2 през 2009та.
За подложка се използва един хлябо-сладкиш, pain d'épices, който се прави с много мед и подправки (анасон, джинджифил, канела, карамфил), аз ползвах готов. Значи, круши от сорта Уилиям, нарязани на тънки колелца и натъркани с лимонов сок, за да не почернеят се карамелизират с малко захар и масло на тиган от двете страни, на умерен огън. Нарязаният на филийки дроб (трябва да е с добро качество, за да не се разпадне и свие като си изпусне мазнината) се запича за не повече от минута от всяка страна на горещ и сух тиган. Филийките pain d'épices се препичат на тостер. Парчетата дроб се поставят върху препечените филийки, посоляат се леко и се завършва с карамелизираните круши.

И  молба към Роцето  Heart Eyes - няма ли да пуснеш някое макаронче да си оплакна очите ,не съм яла от

Кафенцето, много мило, че си се сетила за мен  Hug. Последните ми (коледни) макарони са на 4та страница в темата - с канела, анасон, джинджифил и карамфил в черупките и шоколадово-меден ганаш (опитвах се да преразкажа именно гореспоменатия pain d'épices в макарони  Grinning)

# 146
Аз продължавам  с леките храни. Снощната ни вечеря - сирена в гювече

pure elixir, Venetta, viv-miv,  Денерис  - страхотни сладкиши
lu4a - дроб сърмата ти  изглежда много хубаво и предизвиква апетит във мен. Ще кажеш ли подробности?
novinka,  MG18 - вкусни неща сте  показали
еlenaa2,  Unknown_lady -  питките изглеждат прекрасно
АПРHug

# 147
Женя 83, ЗАПОВЯДАЙ РЕЦЕПТАТА ЗА  ДРОБ-САРМА  Фалшива дроб-сарма с кайма

# 148
За много години кулинарни магьосници !
Аз чак сега успявам да се запиша, Нова година за нас нямаше, по болници, по спешни кабинети и беше един кошмар, ама да минава.
Готвенето ми е на заден план, а снимането още по.
Разгледах вми всички и няма дама у която да не искам да отида на гости и да опитам вкусотиите и   bouquet

Показвам нещата, които си заслужаваха според мен снимането последните десетина дни.

картофени палачинки, рецептата е от тук, но пак съм изглупяла и съм я копнала без аторката и, за което и се извинявам и я поздравявам за чудесната рецепта, мъжа изяде цели 8  Embarassed  и реване мече, по рецепта на Венета, ама още неполято.

Баничките на Тайна и моята си баница  Тайна   bouquet чудесни са.

Говеждо с орзо, грах, сметана и кашкавал идеята е от рецепта на Аелис

# 149
  • София
    Г-жа Нервакова, радвам се,че са ви харесали и съжалявам,че ви се е случило да сте по болници!Бързо оздравяване ви пожелавам!

Момичета ,готвите прекрасни ястия, браво!Да честитя на кой каквото е празнувал, бъдете всички много здрави и щастливи  smile3525!  Като не снимам, избягвам да се обаждам, без снимки тук  Embarassed!

Общи условия

Активация на акаунт