Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 80-та тема

• 156 445
  • 723
  •   1
Отговори
# 495
Леля Ог, отново ме срази с изпълненията си на тортите  Peace... ти да не си започнала да правиш вече и поръчкови тортички?? да ме включиш и мен в списъка  Rolling Eyes Страхотни са ти всичките bouquet

# 496
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  Времето зависи и от големината на чашата и материала от който е направена! Керамиката загрява по- бързо от порцелана!И не на последно място и от самата печка!  Peace

Тайне, много си права. Аз изпуснах това да спомена. Ползвам купи от иенско съкло, но са наистина по-големи от вместимостта на стандартните чаши / 220 - 240 мл./    smihesorry дано не съм ви объркала нещо момичета ..... ooooh! ooooh! ooooh!

За това съм писала, че намерих оптималния вариант за моята МВ

Angellove , без бой си признавам, че дадох линк към твоя блок и блоговете на Аелис и Мариета в една друга тема, където си пиша с момичета, които се интересуваха от  рецепта за торта. А твоята с целувчената коричка е ммммм....., и реших че трябва да я видят,.....а сега и мъфинки гледам и се кокоря...... #Crazy        #Crazy      #Crazy

# 497
Хайде и аз да се разпиша в темата, че в момента пак съм на кулинарно-готварска вълна.
Вчера приготвих една бърза закуска с масълце

пилешки пържоли с бисквити ,,Чизи,,

- преди изпичането
- вече готови

# 498
Деликате,благодаря за рецептата на кюфтенцата!   bouquet
Мастерче,кажи повече за тази тортила как я направи,че много ми хареса!
Пепи,бамичката и на теб ти е любима,запомнила съм. WinkА качамак не съм правила никога,обаче с Йоли така сте го представили,че ще трябва да опитам,много вкусно изглежда. PeaceЦар. грис за качамак различен ли е от обикновен царевичен грис? newsm78
Мащерке, хубава фунийка сладолед ни поднасяш,аз няма да откажа!
Гуинет,Женя83 и Бенита отново с богати и вкусни трапези!
Ангелче,взимам си мъфинка,че както ми се е прияло сладко....... Crazy Crazy
Леля Ог,смайваш ме с твоите украси,особено кинаджийската торта.....професионално изпълнение!

# 499
Хайде и аз да се разпиша в темата, че в момента пак съм на кулинарно-готварска вълна.
Вчера приготвих една бърза закуска с масълце

пилешки пържоли с бисквити ,,Чизи,,

- преди изпичането
- вече готови

Каква е тази бърза закуска с масълце?? Изглежда мммммного апетитна smile3501, може ли рецептата?

# 500
  • София
На мен пък са ми интересни пилешките пържолки с бисквитки Чизи  Peace

# 501
vania_p, рецептата е много лесна, аз използвах готово тесто и
- маслини без костилка, нарязани на кръгчета;
- кисели краставички, нарязани на кубчета;
- шунка, нарязана на лентички;
- настърган кашкавал;
- 1 яйце.

Всичките нарязани продукти + яйцето се разбъркват в купа, заедно с 1 чаена лъжичка брашно. Получената смес се изсипва върху тестото, като върху нея на 2-3 места се слага по малко масълце. На своята фурна го пека на 180 градуса, за около 20-30 минути е готово. Айряна е много подходящ към тази закуска.

- тук има снимки в по-голям размер http://picasaweb.google.com/107161270495891056377/vnzmlH#5561620502003104146

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 13:56 от tzarina

# 502
  • Пазарджик/Лондон
tzarina , ще кажеш ли как приготви пилешките пържоли  с бисквитките?

# 503
tzarina , ще кажеш ли как приготви пилешките пържоли  с бисквитките?
На мен пък са ми интересни пилешките пържолки с бисквитки Чизи  Peace

Тази рецепта за пържолите я намерих принтирана в къщи, кой знае кога ме е била хванала пак някаква вълна на тема ,,готвене,, и явно съм си била наумила да я правя, затова съм я и разпечатала от интернет.

* 4 пилешки пържоли;
* 1 пакет солени бисквити ,,Чизи,,;
* 200 мл. прясно мляко;
* 2 яйца;
* масълце;

Млякото и яйцето се разбиват на смес и пържолите се поставят в нея да се овкусят поне 2 часа. След това се изваждат и се овалват в натрошените бискивити ,,Чизи,,.  Поставих ги в тавичка с намаслена хартия за печене и върху всяка пържолка по малко масълце. Пекох ги на 180 градуса, но за около 40 минути са готови, защото заради сместта стават много крехки. Тъй като самите бисквитки са си солени, сол не съм използвала при приготвянето.
Като гарнитура добавих млечна салата от цедено кисело мляко с кисели краставички. Но самата рецепта е със сос от кисело мляко, 1 супена лъжица майонеца и копър.

# 504
  • Там, където мечтите се сбъдват

Мъфини със сметана и сушени кайсии по рецептата на Гуинет, станаха разкошни.

# 505
Много вкусно и красиво е отново тук !  Heart Eyes
Поздравления за всички кулинарни вълшебници !   bouquet  bouquet  bouquet

Леля Ог- заповядай рецептата за Бонбони с тиква и орехи.

от мен - Угат дваш / Меден кекс /

# 506
Щастлива и влюбена, много ми харесаха твоите кръгли картофени кюфтенца, как само майсторски си ги оформила! А тиквички с кисело мляко обожавам, много ме изкушаваш!

Ааа,кюфтенцата са купени от магазина,но бяха много вкусни.  Grinning Във фризера има още един пакет,ела да ги кусаш.  Hug

# 507
bliznacite2004, страхотен меден сладкиш. Даваш ми идея сега...

От мен:

Хлебчета със сирене, Хайвер от извара (от книгата Book Cheese & Cottage cheese), Шоколадов и бананов пудинг.

# 508
  • от точка К до точка С и обратно
Леля Ог, отдавна чаках твоето появяване и, както се оказа, не напразно - букет от пъстра красота и добра дума за всекиго!  bouquet
Бенита, ти си преизпълнила плана със сладкишите, но най-ми легна на сърце баничката! Peace
Апр, показала си любимите ми ньоки - страхотни, а и знам колко са вкусни!
Женя 83, никакъв проблем за гостуване с преспиване, обаче от тебе тортата - голямо изкушение е! Peace
Angellove, страхотни мъфинки!  chef
estelliana и твоите мъфинки са чудесни - познати са ми Wink!
rossonera, чудно и вкусно изглежда всичко, което показваш!  chef
При нас днес:
Салата Капрезе

Пиле по провански по рецепта на Марабу

Аз нямах вино и му сложих бира, та може и да е станало пиле по баварски hahaha

Мус шоколад, тиква и маскарпоне

Споделям с вас и рецептата за картофеното пюре с карамелизиран лук ето тук Peace!

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 22:09 от Гуинет

# 509
От мен пица с остатъка от тестото                      страхотно хлебче без месене на Йоли

постните шоколадови квадрати на ди_ани         и ванилово-шоколадов чийзкейк (надявам се                                                                                                                                   Гуинет да си го познае  Laughing), По-късно ще снимам парченце.

Ангелче, не ме разбирай погрешно за крема с шампанско  Hug Остана си само вкуса на шампанското, не съм падала под масата като го хапнах  Crazy, но явно ми дойде малко силен (вкусът) на мен. Но не ми пречи да си го изям. Много красиви мъфинки  Simple Smile
пеп-4о, пицата ти е супер, ще я пробвам   bouquet
Мастерче, може ли рецепта за тортилята, идеално се е получила  Simple Smile
Гуинет, невероятна, както винаги и с чудесни снимки   chef
Суха Мащерка, и аз чакам рецепта за сладоледа  Simple Smile
Бенита, пак си се вихрила, много е вкусно при теб   bouquet
Леля Ог, отново уникални торти   chef
Женя, Апр, Россонера, Близнаците, браво  Simple Smile
tzarina, интересни пържолки  Simple Smile
Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт