Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 80-та тема

• 156 539
  • 723
  •   1
Отговори
# 240
  • София
ТАЙНЕ дано си записара рецептата за да я споделиш  Hug защото хляба ти изглежда невероятно... Peace Crazy Crazy
 Зиче, не е рецепта  Embarassed, слагах на око!Брашно(близо кило е),но започнах със 750 грама и добавях после по лъжица, лъжичка захар, лъжичка сол, три яйца, пакетче суха мая, разтворена във водна чаша хладка вода, няколко лъжици кисело мляко, няколко лъжици олио! Омесих меко, лепнещо тесто с миксера, оставих го да си удвои обема. Насипах брашно на плота изсипах го от купата и го премесих!После го сложих в намазнена и набрашнена тавичка пак да втаса.През това време фурната се нагряваше до 250 градуса с малка тавичка с вода на дъното!Пекох 15 минути на 250 за коричка и после намалих на 200  и покрих с фолио. Пробвах с дървено шишче, до суха клечка!

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 22:57 от Тайна

# 241
  • Torino,IT
Мм, и на мен много ми харесаха тригунките Peace и мусаката си я бива  bouquet
Честит рожден ден на Angellove, желая ти много здраве и щастие Hug
Честита награда на Дитсан, със здраве да я ползваш и много вкусни печива да правиш с нея дълго време Peace
На Гуинет и на Краси мира менютата и рецептите много ми харесват, продължавайте в същия дух Peace
Аз се отчитам с ябълковия сладкиш на Фукла, за тази седмица 3 пъти го правя, другата седмица имам поръчка за още два, първия път го носих на колегите да се почерпим за Новата година, само дето не облизаха и подноса, раздадох рецептата на 5 колежки, трябва вече фотокопия да правя.

И едни морски дарове в доматен сос

Лека нощ  bouquet

# 242

Angellove, честит рожден ден! Здраве, обич, щастие и късмет! Тортата е страхотна!  bouquet

Lindita, ама какви снимки си сложила само  Crazy Heart Eyes, направо да се нахвърлям на монитора......  bouquet
На Pety тригуните изглеждат страхотно, на megansg кифличките с ягодово сладко! Crazy Heart Eyes  bouquet
Тайна, интересно и много апетитно хлебче си показала!  bouquet  chef
ilrai78, и твоето хлебче ми се иска да направя. Peace  bouquet
Smiley* ме довърши с тая пържолка с пъстри зеленчуци! Heart Eyes  bouquet
При всички е невероятно вкусно и примамливо!  bouquet  chef

Секретарските кексчета

# 243
  • забравих си мисълта...
Pure Elixir, Роца, Женя 83, Smiley*, Megnasg, Angellove, Apr, AnuckHug благодаря ви много за милите комплименти за   Mon Cheri Torte. Наистина е много красива и е много вкусна, но като си помисля, колко много време е необходимо за направата и´, а колко бързо я излапаха, просто ми се плаче.   

DitsanHug да ти е честита наградата, да си я ползваш с удоволствие, да и´ се радваш, а и нас да радваш с прекрасните си творения.
AngelloveHug честит рожден ден. Пожелавам много здраве и щастие, защото когато човек е здрав и щастлив, значи всичко останало му е наред. Опияних се само като гледам тортата ти, превъзходна е!
Г-жа Нервакова, чудесно ти е мечето-реване, а за палачинките нямам думи, невероятни са.
Apr, и фокачата и мезетата са... ммм, приказка. А за изгонване, не се и надявай. Само се опитай, да "забегнеш" и веднага ще ти изпратим Интерпол по следите Wink.
*Milady*, добър старт Simple Smile.
Момичета, всички сте просто невероятни.   bouquet

От мен съвсем скромно и набързо отново бъркана пица и един кекс с кафе.

# 244
Venetta, кекса с кафе ми допадна  Peace Искам само да попитам какво кафе слагаш в глазурата - на прах или направено кафе като за пиене - течност  newsm78... предполагам течност, защото иначе няма как да стане глазура... ама знам ли  Rolling Eyes
Lindita, наистина този сладкиш с ябълки е безотказен   chef
Pety, откраднах си рецептата ти за тригуните още вчера... от сайта ти  Whistling

От мен (всичко го приготви мъжа ми  bowuu ) пуешки дробчета с лук:

Скариди с чесън и бяло вино за сина ми  ooooh!

# 245
  • София-Младост
Аз се отчитам с ябълковия сладкиш на Фукла.
Може ли рецептата  Hug

# 246
  Честит рожден ден на Angellove!   bouquet
  Честита награда на Дитсан!  Hug

megansg ,много вкусно меню!Особено кифличките!   Flutter
Линдита,Бенита, разтопихте ме с тези морски дарове!  Heart Eyes
Тайна,хляба е разкошен!  Hug
Лабрекс,да имах сега едно кексче за закуска!  Simple Smile

# 247
# 248
  • София
Моля за отговор специалистките по мъфини, трябва ли да се намазват хартиените формички, че правих 1 път и бяха много вкусни, но залепнаха за хартията. Предполагам има тънкост и благодаря предварително.  Simple Smile

# 249
Гуинет,много благодаря за високата оценка Blush!Купичките са много сладки,да ги пълниш само с изкушения като това пухкаво кремче! Peace
Ангелче-честит рожден ден!Много здраве,любов,успех,и нови кулинарни върхове!   bouquet Heart Eyes
Смайли с много апетитна вечеря,Краси.мира-страхотни тарталетки,искам и едно пакетче сладости от Фреза-много ми намигат Wink!
Тайна-леле какъв пухкав хляб и с хрупкава коричка-супер е!До колкото разбирам идеята е да се остави тестото по-рядко и да се пече отначало на силна фурна,за да хване коричка?Съставките може да са според предпочитанията?
Бенита и Линдита с много любими морски дарове Crazy!

Да не е само спам ще се запиша с една питка с яйца и сирене по идея на Лина каз,на която при печенето тотално и се загуби плетката, тестото ми беше по-мекичко,но ще има поправителен:

и тук

# 250
  • София
Тайна-леле какъв пухкав хляб и с хрупкава коричка-супер е!До колкото разбирам идеята е да се остави тестото по-рядко и да се пече отначало на силна фурна,за да хване коричка?Съставките може да са според предпочитанията?

pure elixir,така е, но не забравяй и съд с вода на дъното!Въпреки парата, коричката става хрупкава! Откакто прочетох метода на Анук, все се канех да го пробвам и вчера го пробвах и ефекта е разкошен!А тестото наистина е доста по-меко от нормалното!

Селма, Лабрекс,благодаря ви  Hug!

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 11:18 от Тайна

# 251
Краси , Илианка , Венета , Еликсирче , Тайна , Бенита , Линдита , Pety , labrex ,megansg - много е вкусно при вас   chef  bouquet

Мина - Честит Рожден Ден !  nbirthday

Честит Празник на всички именици !    bouquet

от мен - Шоколадовия сладкиш с майонеза , който приготвих за празника на моята малка именичка Йоана .

# 252
Моля за отговор специалистките по мъфини, трябва ли да се намазват хартиените формички, че правих 1 път и бяха много вкусни, но залепнаха за хартията. Предполагам има тънкост и благодаря предварително.  Simple Smile

Здравей, не че съм специалист по мъфини, но ако сместа има достатъчно мазнина не им слагай нищо.
Ако няма ги намажи с масло, олио, маргарин.... както сте свикнали у дома  Grinning

# 253
Neda, не се намазват хартиените капсули. Но има "лоши" хартийки, за които залепват мъфините. Случила си на такива.  Не е от мазнината. Тъй като имах такъв проблем по едно време, пробвах с една и съща смес - двата вида хартийки, които имах. Е, в едните - сръбски бяха, цветни - нито едни мъфини не залепнаха. А в едни от Метро (факелмански и на още една фирма - пак бели) - всички залепват. За съжаление от сръбските отдавна нямам  Cry

# 254
  • София
   bliznacite2004, благодаря  Hug!И твоя сладкиш изглежда разкошен, започнах да преглъщам  Embarassed!

Общи условия

Активация на акаунт