Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 80-та тема

• 156 430
  • 723
  •   1
Отговори
# 450
  • Вече на село
anisunshine, имаше въпрос и за рошавите топчета с маслинка отгоре, към който се присъединявам и аз.

# 451
Заповядайте момичета, сладкиш с ананас и череши, аз нямах череши и смених с орехи
рецептата е във фейсбук, та който няма регистрация няма да я види затова ще я и копирам.
http://jenskistrasti.com/blog/2011/01/pineapple-upside-down-cake/

Рецепта:
2 / 3 ч.ч масло
3 / 4 ч.ч. кафява захар
Сложете маслото и кафявата захар в тигана да се разтопят, докато станат на мехурчета. Сместа е леко жълтеникава, но не кафява.
1 консерва ананас на резени
мараскино череши (достатъчно да попълните центровете на ананасовите резени)

Изсипете сместа в формата и отгоре наредете ананасовите колелца. Поставете черешите в центъра на резените. Върху тях изсипете тестото, за което  ви трябват:
За тестото:
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 / 2 ч. л. сол
2 яйца
2 / 3 ч. ч. захар
1 / 4 ч.ч.прясно мляко

Смесете съставките и разбийте добре. Изсипете сместа върху ананасa и черешиte. Печете на 180 С.

Предполагам, че е като тази на сладкиша с праскови, но май там бяха повече яйцата, но технология и съставки са еднакви.

# 452
# 453
  • София
Здравейте, момичета, отдавна не съм влизала тука  и направо онемях - страхотни сте   bouquet
Angellove , от свинския врат бих похапнала с огромно удоволствие.
краси.мира , тортичката ти изглежда много апетитно
vesi_nn , страхотни сърмички - обожавам ги
mareva , оооооооо, какъв кес
mari_eta , домашната шунка задължително ще я пробвам
Pety , тези кюфтенца изглеждат много сочни
Benita , много красиви сладки
Гуинет , страхотно меню
Anuck , винаги аранжираш невероятно снимките си
anisunshine , сладко, сладкооооо и много красиво - онемях  Shocked
pure elixir , обожавам морски продукти, а пък твоите как страхотно са поднесени
magi71 , и у вас е много вкусно
Angellove , rossonera , merlynn , Г-жа Нервакова , ilrai78 ,  marabu , всичко и при вас изглежда прекрасно
У нас менюто за няколко дни:
салата от кисело зеле

постен хляб

кренвирши с кашкавал и салат и макарони за гарнитура

скумрия на фурна

и един сладкиш без яйца и с боровинково сладко, който не излезе много сполучлив

# 454
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Предлагам, към заглавието да се добави: Забранено за бременни и хора с вълчи апетит. Wink
Тук са се събрали кралиците в кулинарните умения. Браво. smile3501

koki1, подкрепям всяка твоя дума....

Трябва много силно да се мрази човек, за да си го причинява всеки ден, влизайки в тази тема  
smile3511  ....ооооххххх,  и аз съм тук   ooooh!

ние бяхме на свинско филе с картофи, моркови, лук и гъби

крем карамел в МВ                                     и нещо сладичко с останало бутер тесто

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 10:56 от tutulina

# 455
  • София
anisunshine, имаше въпрос и за рошавите топчета с маслинка отгоре, към който се присъединявам и аз.

Написала съм за тях, пропуснала съм да кажа само, че слагам маслинка за украса. Може да се направят и без рулца от раци. Ето:

Топчетата с кашакавал направих от кашкавал, варени яйца, рулца от раци, чесън и няколко лъжици сметана или майонеза. По средата има плънка от зелена маслина с чушка. Правя топчета, овалвам ги в настърган кашакавал. Правя ги около 2 - 3 часа преди да ми дойдат гостите, като ги увивам във фолио и ги слагам в хладилника.

# 456
  • София
Здравейте на всички,аз одавна не съм слагала снимки тук,но да ви покажа снощната ни вечеря,не съм снимала само картофеното пюре.
пълнени гъби.
пържоли задушени с лук,бира,топено сирене.
крем карамел.

# 457
Записвам се да ви следя  Hug

# 458
  • Вече на село

Написала съм за тях, пропуснала съм да кажа само, че слагам маслинка за украса. Може да се направят и без рулца от раци. Ето:

Топчетата с кашакавал направих от кашкавал, варени яйца, рулца от раци, чесън и няколко лъжици сметана или майонеза. По средата има плънка от зелена маслина с чушка. Правя топчета, овалвам ги в настърган кашакавал. Правя ги около 2 - 3 часа преди да ми дойдат гостите, като ги увивам във фолио и ги слагам в хладилника.

Благодаря за отговора. Пропуснала съм обяснението Embarassed

# 459
Предлагам, към заглавието да се добави: Забранено за бременни и хора с вълчи апетит. Wink
Тук са се събрали кралиците в кулинарните умения. Браво. smile3501

koki1, подкрепям всяка твоя дума....

Трябва много силно да се мрази човек, за да си го причинява всеки ден, влизайки в тази тема 
smile3511  ....ооооххххх,  и аз съм тук   ooooh!

ние бяхме на свинско филе с картофи, моркови, лук и гъби

крем карамел в МВ                                      и нещо сладичко с останало бутер тесто

такива като мен дето пишат и в темата с диетите трябва да им се забрани достъпа до готварския Mr. Greenмайтапа настрани но постояно съм тук и крада идеите ви.поздравления от мен майсторки Heart Eyes

# 460
  • София
 newsm44  след нам колко опита,най накрая направих баница и аз(разбира се с помощта на 3 рецепти за баница от тук   bouquet )

# 461
Браво Дидолинче!!! Много добре си се справила,страхотно изглежда баницата!  newsm10

# 462
От мен едни зеленчуци по китайски:

# 463
От мен днес ще да е това : свинско със сурова туршия  !

# 464
  • Стара Загора

А това ми взе акъла! Крадвам си го като идея!  omm
[/quote]

Леле ,страшна маса.Направо застинах от тая гледка.Браво!

Общи условия

Активация на акаунт