Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 251
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
  • Обетованата земя
Пепси, а мажеш ли пишлето с лидокаин след процедурата. Ние го мажехме така 2-3 дни, защото като пишкаше го болеше. Също и 10тина дни по време на баня изплаквахме пишлето с бледо розов р-р на калиев перманганат.
Слънчев лъч, получих картичката ти, много е хубава! Супер е че закъсня, така коледното настроение все още не си е отишло, аз и без това го пазя поне до 08.01-рождения ми ден! Wink
Днес времето е хубаво-хайде на разходкаааа!

# 226
здравейте момичета
не знам как да качвам снимки, но се чуствайте почерпени за нашия първи имен ден Simple Smile)))

# 227
Хайде ама не сме го обсъдили с поспаланковците  hahaha Joy
Вероник честит имен ден на малкия Дани  Two Hearts

# 228
Привет момичета и бебоци,

Честит имен ден на всички именици днес!!!
Честито и на навършващите 6/7м!!!
Много здраве и щастие за всички!!!

за костенурката- четох и аз , че имало дефектни, но за тази цена не очаквам много. Дано да имам късмета. Поръчвам я, защото ме сърбят ръцете да пазарувам, скоро не съм го правила. Hug

Ети, за столчето пак, това дървенкото е с пъти по- леко от тези железните на Бертони, такива профили са сложили китайците ,че  сякаш няма да се мести това чудо, а ако нямат колелца и на 4-те крака, забрави..Поне в коридора ми е трудно да го пренеса покрай количката Joy Ама то и аз съм една финна, но са си и те  тежички. Тези на Бертони имат само на двата,  някой пък нямат нито едно, прецени и това. Маг-а имат и на 4-те, това е плюс голям, става и за возене, както е споделила Анджи , май тя беше..

За къпането и варицелата- следях дълго тема за варицела тук във форума и там ми направи впечатление,че мамите обливат дечицата за да се облекчат сърбежите,  а педиатрите забраняват. Теди когато беше обрината, аз бях при нашите и слава богу пропуснах този ад, но и нея не я къпеха..Сега има 2 белега на лицето, а тогава май не ни бяха казали, че не трябва да се маже въобще лицето със спирта, само тялото! Но мина и аз съм доволна, дано и Мади я хване на тази възраст, към 5 год, тогава детето казва каво му и, разбира, че не трябва да ги чеше, по- лесно минава.
 Дано и Рая издържи милата, никак не е приятно, особено като чета, че е с дота обриви. Пазете ги да не ги инфектира, на моята позната бебето стана на рани, сега има огромни грозни белези, сякаш е била изгорена с вряла вода, такива стоят Praynig И си я къпи Миме, щом не се сеща да ги чеше, давай смело, ще и помогнеш. Погледни и темата за варицелата, ако вече не си го направила!

Кремчета мисля, че не се ползват докато не са засъхнали пъпките. След това можеш да ги мажеш за да не останах белези, а скоро като бяхме на дерматолог с каката лекарката ми каза едно много хубаво кремче, което също е много подходящи за белези след варицела. Ще го открия днес и ще го напиша.
Дневник- водя си записки, но за мое инфо, никак няма да са интересни на друг според мен, и мен не ме бива в писането, трудно ми е, винаги ми е било, то се вижда и във форума Embarassed

За урината- моя съвет е, залепете колектора към 4-5ч през ноща, и гледайте отдолу да е съвсем сухо, иначе се разлепва. Трябва ви съвсем малко, няколко капки дори да има го отнесете. Пробвах сутринта преди млякото да го слагам, и чаках с разлепен памперс докато изпие млякото и после още 15 мин, но не се изпикаваше моето диване.
 Или номера с памука, но го загладете него между тензухче, за да се стерилизира. Отделно колекторите тук са на две фирми, евтините вършат повече работа, тези от лев не ставаха за нищо.

Мария, радвам се, че и при Ради сърчицето вече е ок, явно си е физиологично и при всички се затваря до 6 месец. И нас ни викат контролно като проходи, за да видят като е повече натоварено сърчицето дали е ок всичко. Стискам палци след още 6м пак да се похвалим с добри новини.

Как са болничките днес, надявам се да имат напредък и да преборят вирусите бързо- бързо! Бързо оздравяване на всички!

Май е това, въпреки, че май имаше още нещо, но ...др. път

Лек ден на всички!

# 229
  • София
Добър ден!!! Искам да "похваля" моята "послишна" бебка.Снощи както почти всяка вечер я слагам да спи в 21 и 30,и в 23ч. госпожицата се събуди и реши,че е време за игра и така до 4 сутринта.Не мога да я накарам да заспи.Сега тя спинка,а мама има да готвииииии  #2gunfire Аз искам да ви попитам:какво обличате на децата си за дневен и за нощен сън?
Честито на всички празнуващи днес!!!

# 230
През деня спи  с каквото си е облечена, само махам елеци или суитшърт, ако е с такъв.
За през ноща я слагам в чувал, затова махам чорапи и ританки и стои само с пижамка, тип гащеризон с петички.Под него боди с дълъг или къс ръкав. И да не я стягат и за да не я претопля. Отгоре е с едно леко олекотено юрганче и това е.

# 231
  • Варна
Петър е винаги с боди с дълъг ръкав и нещо отгоре - анцуг, гащеризон. През деня му събувам горната дреха и чорапите и така спи, а вечер след баня с боди в спален чувал.

# 232
  • Варна
Здравейте!
Марчелка, добре е Теди, снощи дърпа пишока след банята, значи всичко е наред и не го боли. Събуди се в 23ч. и след това не ми се е будил до 7ч. Така и мама се успокои.
didi24, доктора каза да не правя нищо освен компресче с реванол 2 пъти на ден. Той щял да ми каже, кога и какво да правя, нали още 2 пъти ще ходим другата седмица.
мартеа, дано по-бързичко се оправи Райчето. Представям си, какъв ужас изчивявате и вие, но така ще е няма да има край, все пак майчиното сърце мира няма.
Мария, браво на вас за хубавите новини.  Hug Дано повечето да са такива занапред. Вчера взех шише, но на Нуби. Как му го даваш да пие? Показваш му как или го оставяш да си играе с него? Направих му сега от Хипското чайче и му го дадох да си играе, интересно му е, но нещо не се справя с целта. За пишлето лекаря ни каза, че е идеалната възраст, колко по-голямо е детето става по-трудно и по-болезнено за детето.
Вануша, честит имен ден на малкия Дани, а и на всички именници.
Етка, хич не им е лесно на неонатолозите. И при тях всичко опира до това, какъв човек си. По думите на моята майка, най-ужасното нещо, което трябва да прави е да боде пръстчето на новородено за вземане на кръв.
JJ, поръчах проходилката, като пристигне ще я разуча да видим дали ще открия как се регулира височината.  Mr. Green
Izabella, Теди през деня спи с дрешките, с които си е облечен. Сменяме се поне по 3 пъти на ден, или ми е върнал малко, или сме целите в лиги. Колко сухи кърпички заминават не е истина. Вечер е с такива пижамки, отготе с чувалче и го завивам с олекотена завивка, но спим на хладно.
Мен сега ме е яд малко, че не съм си водила дневник през бременността. Не мога да се сетя, кога за първи път усетих Теди да рита и ми стана малко мъчно.  Sad

# 233
Влизам да се похваля и аз, че имам картичка от Слънчев лъч  Hug , много е сладка, наистина   bouquet
И да ви споделя, че днес хапнахме заешко (за пръв път месце) и такива усмивки ми раздава, че веднага  разбрах, че ще е месар човека  Thinking Прибавих половин пюре на Гербер към домашното зеленчуково и утре ще доизядем другото. Намерихме и домашно сиренце и от него вече слагаме по малко  Party

# 234
  • Варна
Пепси, не си ли писала във форума за първия ритник? Аз днес се опитах да си намеря из форума първите писания в отчетните теми, но нещо ударих на камък. Другите излизат, но не и тези. Най-ранната е от 30.04.2010. Някой да го е забелязал?  Ще опитам пак по-късно.

Мария, много, много се радвам за прекрасната новина!  Heart Eyes Hug

За спането - през деня спи с каквото е облечен, завит с тънко одеалце. Тепературата е 20-21. Вечер, както е описала Пепси - с такава пижамка, чувалче и олекотена завивка. И ние спим на хладно, не отопляваме вечер.  Peace Сутрин като се субудим е 16-18.

# 235
Марчелка, пробва ли ви в архивите? Отиди на профила си, най-отдолу в полето Допълнителна информация има опция Покажи (в нов прозорец) публикациите в Архива. Цъкаш там и гледаш кое е запазено.

Алексова
, благодаря ти, ще ми бъде много полезно да споделиш този крем за белези.

Много пъти е писано, извинявам се, ама дайте линк към джаджата за плодове (бг) или кажете откъде и за колко я купихте, тя май и Диди пита. Нямам време да ровя назад. Рая прояви интерес към крушата ми, дадох й да смуче през стерилна марля и изсмука 3 парчета, но със зъбчетата леко беше прокъсала марлята.

# 236
Аз днес успях да събера урина, но не с колектора. Залепих го към 5 часа сутринта, но така и пак нищо не попаднало в него, всичко си беше на памперса. И тогава сложих памук между марля, минах го с ютията и след това в памперса. След 30 минути вече имах успех и днес пуснахме изследванията. На обяд бяха готови, ходих да ги взема и педи да ги види - каза, че всичко е наред  Peace. Аз само хемоглобина запомних - 121.

За обличането  - през деня Йоана спи с каквото си е облечена, само свалям елек или нещо по-дебело ако има, а за през нощта обличам боди с дълъг ръкав, пижамка от две части, като долнището е ританка, слагам я в чувал и отгоре мятам едно тънко одеалце.

Мартеа, ето тук я има http://family-bg.com/prX_5679.htm и тук http://www.novobebe.com/biberon_za_plodove_bebePHARM-bg-1514.html

# 237
Във Варна изобщо не ме кефи времето. Набързо отскочихме до болницата и пак на топло вкъщи.
Честито на всички празнуващи днес!
Мартеа, питах новия ни педиатър /от който съм много доволна…благодаря още веднъж Nataliiiiiii Heart Eyes/ и тя каза, че дори е желателно да се облива детето с водичка, за да се облекчат сърбежите, но на този етап да не се ползва никаква козметика за баня и много внимателно да се подсушава…ето и джаджата за плодове BebePHARM Биберон за плодове  Peace
Рутинните ни изследвания за 6 мес. са готови: Хемоглобина ни е 116. Всичко е в норма, което много ме радва. Нямах проблем с вземането на урина на бебчо. Ползвах колектор за урина /момче/ на Plasti-med. Първо измих добре памперс зоната и сложих колектора около 13ч., малко преди обедното кърмене на Светли. Внимавах да е само легнал да не се обръща по коремче, за да не се отлепи или измести. След храненето за около 15 мин. вече се беше изпишкал, като съдържанието прелях в стерилен контейнер за проби на VITALIS. Попитах в лабораторията – урината трябва да се предаде не по - късно от два часа след взимането, като за тези изследвания не е необходимо да се спазва условие да е на гладно, сутрин и т.н..
Отчет от консултацията: Т - 9 960 гр.; Р – 72 см. Така се получи, че за шести месец два пъти ни мериха...няма лошо...
По моя молба ни даде и направление за очен лекар /аз и мъжът ми имаме проблеми със зрението/ и ще ми е по-спокойно, като го минем и този преглед.
Аз искам да ви попитам:какво обличате на децата си за дневен и за нощен сън?
През деня спи с ежедневните си дрешки, като само свалям пантофките и го завивам с одеалце. Вечер, след баня, слагам пижамка – памучно боди ританка с дълъг ръкав и задължително го опаковам в спално чувалче /че много шава и се притеснявам да не се отвие и замръзне, т.к. и ние спим на хладно/ и отгоре завивам с олекотена завивка.

# 238
Я да видя аз дали най-после ще успея да се включа по всички теми  Mr. Green Напоследък ежедневието ми е напълно погълнато от сина ми, отдавам цялото си време и внимание на него! Heart Eyes

Марчела, има си ги темите. Рови се в архива - аз си намерих първото мнение от декември 2009 Peace
nicole_ocean2000 - пуловерчето е страхотно, става ни и ще можем да го носим още известно време дори! Благодаря ти още веднъж за модерния подарък! Hug

Столче за хранене имаме Bertoni Mambo. Доволна съм много, регулира се всичко необходимо, но съм съгласна с alexova, че играчките, които се монтират към таблата не са увлекателни кой знае колко. Peace Иначе Крис обича да седи в него, особено след като се нахрани и го оставя в него да си гризка лъжицата Laughing

Проходилка не смятаме да купуваме, принципно от самото начало съм против. Бънджито за сега върши отлична работа Peace Нашето е това. Много се кефи вътре, може да си подскача с часове, ама мама не дава Mr. Green

Гърне имаме и дори вече го слагам.  Модела е на OK Baby. За сега само се забавляваме с писукащите звуци на патето, но рано или късно ще почне да осъзнава за какво е.

За облеклото нощем - боди с дълъг ръкав, с пижамка по цялото тяло, спално чувалче и лека завивка.

Дневник и аз водя,  той е по-скоро тип отчетен. Имам дори 2. Кутия за спомени ми подариха още след раждането и там събирам ценни неща свързани с Крис като започнах с пъпчето му. Heart Eyes

Джаджата за плодовете - аз взех тази. Не съм я вкарала в употреба още, защото не съм въвела плодовете карам по малко по различна схема.

Ох, сигурно пропускам нещо, но Крис не ми дава да пиша и натиска всички копчета на лаптопа Crazy

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.

# 239
Щях да ви се оплаквам как Никола си разчопли лицето, след като му докарах страшен обрив с простотията си, но като прочетох за варицелата на Рая, ме хвана срам. Нищо не е в сравнение с пъпките на милото детенце. Мартеа, айде да минава вече. Стискам много силно палци.
Все пак, да си кажа от какво най-вероятно е обрива на мойто, може да е полезно на някоя като мен. Вчера му сварих набедената за любима тиквичка, ама заедно със семките. А не трябвало. Изри се почти веднага, а и не я ядеше с такъв апетит, като първия път. Но кой да се сети. Днес пак му дадох и още по-силна реакция даде. За да се сетя къде бъркам, сигурно. Както и да е, това да е белята. Каза ни педиатърката да му дам половин ампула вит. С, но не давах. Утре ще го водя. И без това му е време за месечен преглед и изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт