И през Новата Година канадски бебета ще има! - 45

• 29 503
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Когато задавам параметрите на полета, който търся, има опция за Adults, Infants (0-1), Children (2-11), но няма нищо споменато за деца (1-2). Мишел е на 14 месеца и е Infant по тукашните стандарти, но не е от 0 до 1 г., а е по-голяма. Нито пък е на 2. Как да я отбележа според вас? Аз мисля и в AirFrance да се обадя и да питам, защото това е за техния сайт, но кажете, ако имате идея!

Jennie, децата до 2 год. пътуват без билет, само летищни такси се плащат. По тази логика излиза, че трябва да отбележиш Infants (0-1), т.е. на 1 навършена година. Children (2-11) е за деца навършили вече 2 год. и нагоре.
Най-добре denzul да каже, тя нали е в този бранш ...  Wink

# 91
  • Калгари, Канада
kaka_dora , то може и да е по добре, че не са ги пуснали в дома - кой знае какво можеше да напишат тогава. Доколкото чета от тук - от там наистина има програми и нещата са се задействали в полза на децата, но засега нещата се случват бавно. Важното е, че все пак се случват, дори и да не се наместят в срока, поне да се работи и да не се забравят проблемите. А това някой да се налапа от цялата работа, винаги има вероятност. Но дано поне този път се въздържат, т.е. да се контролират нещата.

Jennie и за мен малката си е на 1 година /щом не е навършила 2 годинки/, но ако имаш възможност звънни и провери.

# 92
 Jennie ,
Искам да уточниш за какъв казус става въпрос: пътуване с Аър Франсе или за ходене до Карибите на почивка.

И в двата случая се води инфант до навършването на 2г.
Ако е за почивка до Карибите... тогава е безплатно (и такси не се плащат) и винаги се слага 1г.... а като се продължи процеса на резарвация трябва да те пита за рожденна дата.
Ако е за Аър Франсе или която и да е презокеанска, нормална (нечартерен) компания бебето плаща 10-25% ( в зависимост от авиокомпанията) + летищни такси (но по-малко).

В който и да е случай има изискване за дата на раждане да фигурира в резервацията, така авиокомпанията знае точно на колко е години. Никога непроверявам в уебсайтове и незнам, но според мен си за секция 0-1г. (това важи и за 1 1/2г).Бебето трябва да е и бебе докато си кацнете обратно в Канада. Ако навършва 2г и сте си в БГ... изпадаме в друг казус.

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 07:00 от denzul

# 93
denzul, mamamia, Каролина, Благодаря ви!  Heart Eyes

Става дума за пътуване до БГ през април и връщане през юни и Мишел ще си е на по малко от 2 г. и при връщането.

Искам да купя билетите направо от сайта на AirFrance. Доста евтино ми се вижда -900 CAD. Чудя се само дали има шанс да паднат цените още или оттук нататък, колкото се приближаваме към датата, по-скъпо става!  newsm78

# 94
  • Vaudreuil Canada
Jennie те другите са ти написали почти всичко ама и аз да добавя малко - като избереш възрастта по-натам ще те пита дали ще седи в скута ти детето или на отделно място - ако седи в скута ти цената е мнооого прилична ако седи на самостоятелна седалка отиваш на 80-90% от цената за възрастен както е за над 2 годинки.
Ако седи в скута ти имаш право на ръчен багаж за детето и мисля 10 кила багаж ако не са го променили (на уеб-сайта на еърфранс го пишеше някъде а можеш и да им се обадиш да ги питаш - много са любезни по телефона). Ако седи на собствена седалка имаш право на пълен багаж като за възрастен.

# 95
  • Торонто/София
момичета - да ви питам нещо защото по нашите ширини все пак е по различно (поне за мен) от БГ
забелязали ли сте тенденция да се ошишквате (като мен  Embarassed Embarassed Embarassed) след като сте дошли тук - ако сте - как се справяте с проблема? Ако не сте - как се контролирате да не стане? Дайте идеи и съвети базирани на нашата канадска обстановка, храна, заетост и т.н. защото при мен килцата са прекалено много пък не помръдва кантара надолу дори и като ям съвсем по малко  newsm78
(бременноста няма значение, питам по принцип)

# 96
  • Лавал-Пловдив
Аз съм на 90 дневната диета - за 12 дена -4 кг долу. Дано този път издържа 90 дена.

# 97
  • Vaudreuil Canada
booboo's mama аз миналата пролет подхванах weight watchers - свалих 4 кила за 2 месеца и прекъснах щото имахме гости та ми беше трудно да пазя диети и от тогава се каня да подновя ама все не успявам  Embarassed
Хубавата новина е че си задържах килограмите дето ги свалих така че поне резултатите са трайни.
За мен най-големия проблем с тази програма беше че рецептите не са ми по вкуса - сега има тема тук във форума и с рецепти и с обяснения как да си смяташ точките на сготвени от теб ястия - и с точки вече изчислени за неща от нашата кухня. Не гладуваш само внимаваш какво ядеш. За мен лично глада е трудно поносимо състояние та този вариант много ме устройва. С две думи препоръчвам ти да опиташ.

# 98
  • Калгари, Канада
Аз съм качила някое и друго килце от както съм тук, но то бяха все пак бременни години, а и годинките си казват своето, тъй че всичко е в реда на нещата. При мен се получава така, че милото много пътува и аз като съм сама с децата почти не готвя и забравям и да ям.  Blush Страдам с една дума  Wink

Това с диетите дето почти не ядеш никак не го разбирам, умишлено не мога да си го причиня. Виж предложението от шемет да се яде всичко, но да се изчисляват точки, изглежда по примамливо. Стига да ти се изчисляват точки, де.  Laughing

Сещам се една колежка на майка ми, я питала какво прави, че е слабичка /тя всъщност не е чак слаба/ и майка ми и казала "ям свински пържоли с червено вино сутрин, обед и вечер" и колежката взела, че купила и обявила на мъжа си, че това ще ги спаси от килограмите. Седнали на масата и колежката казала "то хубаво, ама да нарежем и малко хляб", а мъжът и питал "ами за хляб казаха ли ти да се яде", тя -"не" и мъжът и "ми няма сега да разваляме диетата, няма да се яде хляб"  hahaha  Та така, почти като виц се получило, ама то на чужд гръб и 100 тояги са малко, а майка ми просто е решила да се по майтапи.

# 99
Маневрата,повръщането може да е провокирано от много неща .
Ако се дължи на някаква промяна в хранителния режим-промяна на храна ,преяждане и т.н.-след като се наповръща животинчето и се чувства добре (т.е няма промяна в нормалното и поведение ,не е отпаднала),не се тревожи.Само не и давай гранулирана храна ,защото е раздразнено стомахчето.По-добре консерва ,в по-малко количество от обичайното,поне за ден.
Ако ти се стори вяла ,апатична ,не проявяваща интерес към любима храна и продължава повръщането....ще е добре да посетите някоя вет.клиника.
Това най-общо мога да ти кажа от разстояние. Hug
Да пишеш как е животинката утре.

Mерси Танита! Mай се е прехранила проклетията, днеска поне теренът е чист, или никой не е попадал на mина до mоmента  Mr. Green

Това със билетите до Бг и с изтеглянето на датите на високите тарифи е mного неприятно. Ние планираmе да пътуваmе в началото на август, а преди това иmаmе и 2 други билета от Бг да купуваmе, направо шок и ужас  Shocked Сега обmисляm пътуване до Париж, а оттаm с нискотарифна коmпания до Бг, изкиза около 1000$ mа човек. Кофти е саmо сmяната на летищата, но ние иmаmе приятели таm, та mоже да поостанеm няколко дена. Накой превил ли го е това упражнение със сmяната на летища в Париж?

# 100
За килограмите - аз лично в Бг се движех много, много повече, почти всяка събота или неделя на планина. Тук това много ми липсва. Всъщност планините са това, което най-много ми липсва от БГ.
Тук преди да се преместим в новото жилище горе-долу се ядваше от към движение, защото от метрото до нас ми беше 15 мин. пеша и аз не ползвах автобуса, дори и зимата. На новото място обаче няма такъв вариант и съм все седнала - на работа, по време на пътуване...не е добре положението, но не виждам как може да се промени в скоро време. Засега не съм качила кила, но кой знае.
Другото е храната. В Бг имах доста домашно производство т.е. чисто, без химия и хормони. Тук и това го няма.

# 101
  • Калгари, Канада
МaНЕВрата, лошо няма, щом ви излиза по на далавера, пък може да го съчетаете и с приятно изкарване при приятели.
Аз лично предпочитам винаги с минимални прекачвания - заради децата и най-вече заради дългия полет - след него не ми е до прекачвания и мъкнене на багажи. Ама то като човек се приготви психически, после му е по лесно, тъй че разиграй си го в главата и виж как си го представяш и дали ти е по силите. Нищо невъзможно няма. При вас доколкото си спомням Дамян е добре със самолетите, тъй че само трябва да решиш с бебчо как ще се справиш.
Ти разбра ли вече пола на бебчето? /или аз съм пропуснала  новината/

kambanka 2304 и ние сме все по мързеливи - навсякъде ходим с колата вече. Милото е свалил разни P90Х програми да сме си ги правили в къщи. Хехе, аз му казах,че на младини не съм била много по спорта, та сега не мисля да започвам - да взема да се секна нещо  Laughing   Виж ако е за разходки сред природата лятото съм винаги ЗА.
За химиите си напълно права. Не е трудно да се вземат мерки, ама си е скъпо.

# 102
За килограмите да кажа как е при мен.

Последните десетина години полагам усилия, за да не напълнявам.  Sad Предразположена съм към трупане на килограми, но си мисля, че повечето хора са. Малко са щастливците, които могат да си хапват без да мислят и да не пълнеят и аз не съм от тях.  Crossing Arms

Всъщност мисля, че до 25 г. възраст и аз можех да си хапвам всичко и си стоях на 57 кг. Помня как имах дни наред, в които ядях само сладко. Вечерях с вафли и кисело мляко. Сега като се сетя и се ужасявам.  Sick

После от годините ли от какво ли ми се наложи да спра сладкото и тестените издалия и цели 5 години до преди идването ми в Канада не ядях сладко, нищо с брашно, избягвах картофи, не ядях след 7 вечерта нищо освен салата или плодове и успявах да си стоя 57 кг.

Като пристигнахме в Канада преди 3 и половина години решихме, че е време за детенце и аз си отпуснах душата и си хапвах и хлебец и сладичко. Експериментирах нови кухни и храни и за 6 месеца трупнах 10 кг. Забременях на 67 кг. Качих още през бременността, качих и след раждането.  Crazy

От скоро съм отново на режим - никакво сладко и тестяно и веднага има резултат. Знам, че до няколко месеца, живот и здраве, ще си върна 57те кг. Това е изпитаната ми схема и се надявам да не ме изненада и да не сработи както очаквам!  Wink 

# 103
С килограмите засега се справяме. Нормално е да кача, все пак бях преди като от дете от Сомалия .... забременях с Вико на 45кг, родих на 55кг.... така държах 2г. После напред- назад, работа, кола некарам и смъкнах на 50.... сега едвам гоня да стигна 55кг. Аз готвя постоянно, постоянно правя сладкиши, хляб правим почти всеки ден. А живот без картофи немога да си представя  Embarassed Дано да съм жива и здрава и да не ми се налага да се отказвам от картофи, ориз и сладкиши Simple Smile
В действителност в БГ много повече ходих, отколкото тука. Но пак ходене до градината, после на работа ... пак е нещо Simple Smile

МaНЕВрата , нали знаеш че имаш право на едни кг за багаж до Париж и съвсееем други от Париж до БГ. Ако няма да носите много багаж е ок.

# 104

Mерси Танита! Mай се е прехранила проклетията, днеска поне теренът е чист, или никой не е попадал на mина до mоmента  Mr. Green

Радвам се ,всичко е наред Hug

Общи условия

Активация на акаунт