Искам да попитам консултантите понеже съм малко притеснена.Бебка е изцяло на кърма,през първия половин месец имахме по 8 хранения в денонощието,постепенно намаляха на 7 ,а в края на първия месец останаха 6.............Успокойх се на първата консултация ,че детенцето въпреки това натдава добре-цели 1200 за 1 месец.Но сега от 3 дена вече ми се буди и само по 1 път нощем-значи като се напапка около 21,22 часа. после ми се буди около 2,3 часа и направо сутринта в 7,8.И така се получи,че отпадна и още едно хранене и вече са 5 .Въпроса ми е не е ли твърде малко за бебе на 2 месеца
.Забелязах обаче,че през първия месец редувах гърдите,защото си имам много кърма,а сега вече беба суче и от двете и то много продължително................с кратки почивки може да откараме и час и половина кърмене.Дали успява да си навакса храненията по този начин???И мен ме интересува това, защото и ние вече два дена пропускаме нощното хранене, снощи заспа към 00:30 и се събуди чак в 06:50 да яде, а друг път се буди към 3-4 и после към 7-8 пак. Нормално ли е вече да започва да не яде вечер ?
А и през деня, като че ли започва да се храни по нарядко ..Ако мокрите пелени не са намаляли, бебето е активно и здраво, не приема друго освен кърма и не е сънливо от жълтеница или др., мога само да кажа, честито на печелившите
Ако сменяте все още по около 6-8 мокри пелени в денонощие, ако бебето плавно и постепенно наддава, силно и жизнено е, има мокри лигавици и ясен, силен плач, ако изпишканото е светло жълто или прозрачно, без неприятна миризма, а изаканото е като рядка каша със жълтеникаво-зеленикав нюанс, значи няма причина за притеснение.

, много мразя чай, камо ли от копър ама какво да правя, милото толкова се гърчи като го боли, че съм готова да пия какво ли не само да му помогне. Явно гълта повече въздух, понеже е по-лакомичка и след всяко хранене хълца.
Хич не я обичам, но и тя бая се скатава и не ми дасажда често вкъщи. Ей много се пази да не се натовари нещо.