Декемврийчета 2010

• 25 773
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
Въпрос към ЛЛЛ

Искам да попитам консултантите понеже съм малко притеснена.Бебка е изцяло на кърма,през първия половин месец имахме по 8 хранения в денонощието,постепенно намаляха на 7 ,а в края на първия месец останаха 6.............Успокойх се на първата консултация ,че детенцето въпреки това натдава добре-цели 1200 за 1 месец.Но сега от 3 дена вече ми се буди и само по 1 път нощем-значи като се напапка около 21,22 часа. после ми се буди около 2,3 часа и направо сутринта в 7,8.И така се получи,че отпадна и още едно хранене и вече са 5 .Въпроса ми е не е ли твърде малко за бебе на 2 месеца  newsm78 newsm78 newsm78.Забелязах обаче,че през първия месец редувах гърдите,защото си имам много кърма,а сега вече беба суче и от двете и то много продължително................с кратки почивки може да откараме и час и половина кърмене.Дали успява да си навакса храненията по този начин???

И мен ме интересува това, защото и ние вече два дена пропускаме нощното хранене, снощи заспа към 00:30 и се събуди чак в 06:50 да яде, а друг път се буди към 3-4 и после към 7-8 пак. Нормално ли е вече да започва да не яде вечер ?  newsm78  А и през деня, като че ли започва да се храни по нарядко ..

Ако мокрите пелени не са намаляли, бебето е активно и здраво, не приема друго освен кърма и не е сънливо от жълтеница или др., мога само да кажа, честито на печелившите  Mr. Green Бебетата ни са различни, някои успяват да се насучат бързо или пък със по-дълго сукане да си набавят по-големи количества храна. Други има нужда да хапват на често и по малко. Често се случва около 1 месец естествено да отпаднат някои нощни кърмения. Обикновено бебетата си компенсират с дневното хранене. Също толкова често се случва след известно време и най-често в периода на зъбоникненето да се върне буденето нощем. Както нашия ритъм на възрастни се променя, така се променя и техния, поради много причини и фактори.

Ако сменяте все още по около 6-8 мокри пелени в денонощие, ако бебето плавно и постепенно наддава, силно и жизнено е, има мокри лигавици и ясен, силен плач, ако изпишканото е светло жълто или прозрачно, без неприятна миризма, а изаканото е като рядка каша със жълтеникаво-зеленикав нюанс, значи няма причина за притеснение.

# 646
Имам въпрос към ЛЛЛ: при мен се случи така, че развих нещо като мастит на едната гърда, един ден преди 31ви декември получих треска и симптоми наподобяващи тези на грип. Помислих, че се разболявам, но имах и леки болки в гърдата и като попрочетох това онова разбрах, че не е настинка. На същата гърда ми беше разранено зърното и може би заради това ми се позапушиха каналчетата. Нямах обаче температура и червенини. Сега положението е стабилизирано и нещата се оправят, след като слагах топли компреси, ел. възглавница, цедях се често и слагах бебчо на гърда по-често. Остана обаче един проблем. След като нахраня бебето от тази гърда започвам да чувствам болка сякаш някой ме прищипва в гърдата. Това нормално ли е? Ще отмине ли тази болка постепенно и какво още мога да направя, за да отпуша хубаво всички канали. За сега виждам, че тази гърда не засища бебето както трябва, продължителността на хранене от тази гърда е много повече в сравнение с другата, която пък задоволява предостатъчно нуждите на бебо.
Още един въпрос имам. Нормално ли е след всяко хранене бебето да повръща по малко мляко. Постоянно мокрим дрешки и редовно си повръща малката, дори и да е оригнала. Понякога дори и след като я сложа в креватчето и е минало известно време от храненето, отново повръща по малко. Имам ли причина да се притеснявам? От друга страна тя хапва доста и не знам трябва ли да я спирам, след като веднъж повърне, защото обикновено тя продължава да търси с устичка и да иска да яде. Често даже плаче ако не продължа да я храня. Как да постъпя?

helene8118, освен честото цедене и компреси, взимала ли си някакви други мерки за проблема с гърдата? Пила ли си лекарства, антибиотици преди или след раждането? От колко време усещаш това "прищипване" Ще го опишеш ли по подробно? В каналите ли усещаш или сякаш цялата гърда е като натъртена? Сега изцеждаш ли тази гърда?

Често, след запушване на гърдата, напрежение и дискомфорт, дни след преодоляване на проблема се усеща дискомфорт подобен на натъртена тъкан. Възможно ли е да е това, според теб?
Понякога, след раждането поради дисбаланс или прием на лекарства е възможно да се развие и гъбична инфекция. Често има симптоми и при бебето, но не винаги. Би ли могла да се консултираш с лекаря си за да изключи подобен проблем?

За връщането, какви количества мляко връща бебето ти? Повръщането "на фонтан" ли е или просто изтича от устенцата? Не е нетипично за бебетата на тази възраст да връщат мляко след хранене, не е свързано само с оригването. На много майки им помага да кърмят бебетата си в по-вертикална поза. Примерно, позата люлка може да се трансформира като дупенцето на бебето се спусне между краката ти или крачетата му яхнат срещуположното на кърмещата гърда, бедро. Често помага също и да не се оставя бързо бебето в легнало положение, а да се подържи повече време изправено вертикално. Ако те притеснява повръщането, не е лоша идея да се консултираш с педиатъра на бебето си.

Благодаря много, Шаманката! Не съм пила никакви антибиотици нито преди, нито след раждането. Единствено след като получих треската преди около 2 седмици пих 2 парацетамола. Това прищипване го усещам от както получих треската, но не съм сигурна сега дали беше същата болката както тогава. Чувствам го най-вече когато ми се пълни гърдата, след като бебето я е изсукало и като дойде време за следващо кърмене, вече не я усещам така осезаемо. Ако приемем, че е натъртването, за което говориш, да очаквам ли, че ще отмине след известно време? Вече не изцеждам тази гърда. С лекар вече се консултирах, погледна ми гърдата, изцеди мляко с ръка и установи, че каналите са ми ок, като ме посъветва да масажирам с юмрук гърдата от основата към зърното, за да омекне твърдата част, която се усеща.

Повръщането не е толкова обилно, но се случва минимум на два пъти след кърмене по малко мляко и не е на фонтан. Ще пробвам в по-вертикална позиция да я държа при кърмене. Благодаря!

# 647
helene, ако е това, отминава след време. Възможно е да се е засилила чувствителността поради запушванията и да е леко травмирано. За масажа, не е лоша идея, но е добре да е нежен, много деликатен. По добре дори да е с върховете на пръстите, лек и нежен натиск. Тъканта е много чувствителна сега и лесно се травмира. Носенето на удобно и нестягащо бельо, намаляването на транс-мазнините в менюто, избягването на големи паузи между кърменията и на препълване на гърдите са все подходящи мерки за превенция на проблеми със запушвания. В случай на по-сериозни бучки, според опита на много майки компрес от студени зелеви листа може да помогне, както и компрес от обезмаслена извара. В случай на повтарящи се чести запушвания и бучки, можеш да се консултираш с лекаря си дали прием на Лецитин (1000-1200мл.) е удачно за теб  Peace

# 648
момичета с каква козметика къпете бебетата,какъв шампоан ползвате?аз имам на себамед продукти.

# 649
момичета с каква козметика къпете бебетата,какъв шампоан ползвате?аз имам на себамед продукти.

Да се вмъкна и аз тук - ползвате ли кремче за лице? Ако да каква марка?

# 650
Аз имам на себамед крем за лице и я мажа от време на време,крем против подсичане,бебе измивен гел,но незнам дали с него мога да мия главата,загубих упътването му,и гел з атяло след баня,това са ми нещата,сега мажа дупето със судокрем.

# 651
  • Пловдив

Аз мия само с водичка и веднъж в седмицата използвам малко сапун на Dr.Bronner за главичката и слабините, мисля че  все още няма нужда от всекидневно миене с препарати  Peace

# 652

Аз ползвам на Mustela продуктите. Имам два шампоана - единия е и за косичка, с лайка май беше. Доволна съм засега.

Vanias, казаха ми като се извеждаме и личицето е изложено на слънце или студ да мажа с Mustela Cold Cream. Ама засега не сме го мазали много пъти... нали и не излизаме най-много Simple Smile

Аз пък да питам - мажете ли с нещо устенцата на бебчо? В смисъл аз постоянно се мажа с вазелин и ми е добре... зимата въздухът е по-сух в стаите... Въпреки че в нейната стая взехме овлажнител за въздуха, но в другите стаи няма, а тя стои главно в хола през деня.

# 653
  • Ямбол
7/8,аз бях предложила помощ за колажа,ако има нужда-свиркай.
За съветите от близки,роднини и познати,слушам,докато не ми пламне главата и ги изрязвам с думите АКЪЛ НЕЩА!!!  и толкова.
За къпането на Веледа ползвам шампоан,мия всеки ден с него и коса и тяло.

# 654
Здравейте, мамчета!

За козметиката аз ползвам едно кремче за лице и ръце на Бюбхен, подари ни го кръстницата, а тя е педиатър, честно казано много ми харесва как действа на малката, овлажнява й кожата, а също забелязах, че действа и на пъпчиците, които не са много, но се появяват по личицето й  Peace. Иначе ползваме олиото и шампоанчето за тяло и коса на Себа Мед, а за дупето сме със Судокрем.

Днес бяхме в 2 МОЛчета и в Борисовата, обаче както каза и Калинчето, тъпото време в София взе да се разваля, появиха се облаци, захладня и се прибрахме, но съм доволна от разходката  Grinning

Малката днес обаче е много киселка, а иначе е добричка, не плаче, само като огладнее и малко, когато има колики, но днес постоянно мрънка, трдно заспива. Е, като бяхме навън шушулката така си спинкаше, въобще не се обади  Hug

Anich88, напълно ти съчувствам, ама и аз бях така 20 дена, търпях само и само всичко да е наред и броях дните, докато свеки си отиде, но сега сме сами. Е, утре идва майка ми ама на нея мога да и се скарам, да й кажа всичко и тя няма да се разсърди, когато ми омръзне ще си я пратя да си ходи и тя пак няма да ми каже нищо, пък и да ми каже на мен не ми пука толкова, колкото от свеки, нормално, майката си е майка  Mr. Green

Хайде, че правя пробна погача и май ще превтаса  Mr. Green

# 655
  • Морска приказка
Здравейте момичета. Днес ни беше първото излизане на разходка , че с тези мъгли неможахме по-рано. Млаката даже  така си заспа в количката, че после спа доста време в къщи в коша  Laughing
За къпането, все още само с водичка я мием, мажа с преварен зехтин и дупето със судокрем.
Притесняват ме само пъчиците, които избиват по бузките и гърдичките. Четох, че това било бебешко акне, и незнам с какво да ги мажа. Макар, че бързо се скриват, но се появяват нови и то на участъци, където се поти  Sad
С коликите не се справяме много успешно, от утре почвам да пия чай от копър  Sick, много мразя чай, камо ли от копър ама какво да правя, милото толкова се гърчи като го боли, че съм готова  да пия какво ли не само да му помогне. Явно гълта повече въздух, понеже е по-лакомичка и след всяко хранене хълца.
Аз нямам честа да ми се бърка Свекърва, искрено ви съчувствам момичета. При мен в момента е майка ми и да ви кажа няма по-безценна помощ. Добре, че е тя да може да наваксвам със съня през деня понеже малката хич не спи спокойно. Вчера почти цял ден беше будна поспиваше за по 1 час и после  3-4 часа будна и неспокойна. Не ми се мисли другата седмица като си тръгне майка, какво ще правя сама, че само на ръце се успокоява с тези колики, които ни мъчат не само вечер, а  и през деня понякога.

Чакам с нетърпение да видим как ще се получи колжчето. Някой беше писал за първа страничка да правим класация. Койото има време  и желание да направи таква, а ние ще я добавим. Давайте идеи  да я оформим малко тази страничка, че сега на нищо не прилича  Laughing

# 656
  • Нюрнберг, под високото небе!
Аз имам на себамед крем за лице и я мажа от време на време,крем против подсичане,бебе измивен гел,но незнам дали с него мога да мия главата,загубих упътването му,и гел з атяло след баня,това са ми нещата,сега мажа дупето със судокрем.
Може, ние ползваме същото. Сега сме взели и бебешката пяна за вана, с нея я мием, глава, личице- също. Измивния гел съм го сложила в помпичка ис него мия дупето.

Да се вмъкна и аз тук - ползвате ли кремче за лице? Ако да каква марка?
Да, като излизаме слагам на Клоран. Иначе не я мажа с крем, кожата ни не е суха.

# 657
  • София
Здравейте Simple Smile

Ние днес бяхме навън около 3 часа на слънчице, после като заваля ходихме на кафе в търговски център Галакси с едни приятели и беше страхотно Simple Smile. Аз бях на фризьор и вече съм нов човек Grinning.

ТАзи седмица за втори път излизаме с Гоги сами двамата с колата и т.н. - много съм доволна , че се справих сама Simple Smile.

Вчера бяхме на ортопед при д-р Алексиев и всичко при Гоги е перфектно и следващото посещение ще бъде 7 месец. Човека пипа с вещина и той ми каза за шезлонгас вибрациите, че няма никакъв проблем да се ползва.

Аз ползвам крема за лице на Себамед , когато излизаме навън.

# 658
И моята свекърва не е за пред света  Mr. Green Mr. Green- даже с първото дете искаше да ми мачка гърдите,  да съм имала кърма ooooh! Хич  не я обичам, но и тя бая се скатава и не ми дасажда често вкъщи. Ей много се пази да не се натовари нещо.

Аз мия и мажа с френска козметика URIAGE. Дупето го мажа със Судокрем. Много съм доволна за сега.

Момичета имам въпрос   newsm78 Като возите бебетата в колата и сте сами къде слагате кошницата за кола? На предната или на задната седалка? Аз баткото го слагах на предната седалка, но сега не знам как да изключа еърбега на предната седалка и не искам да го возя отпред поради тази причина. отзад обаче няма да мога да го виждам, защото ще е пос newsm12 newsm12тавено обратно на движението. В голяма чуденка съм

# 659
Здравейте мадами! Да се похваля аз - днес бяхме на разходка 1 час , за първи път  Mr. Green На МАрио много му хареса . ДАно да има повече такива дни 
Ние ползваме за измиване на тялото и косата Бюбхен , олио на Бюбхен, сапунче имаме и за дупето Судокрем. Сега ми подариха шампоан за коса и тяло на Хип , но не сме го използвали
Grinning

Общи условия

Активация на акаунт