РОДЕНИ 2005

• 45 649
  • 452
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ай де и аз да пиша какво се случи с джуджето при психолога. Трябваше ми време да осмисля всичко. Миналата седмица бях ни жива, ни умряла. Постоянно за това мислих. Психоложката каза, че Дара била се смятала за "Лошо дете". А новата учителка не я слушала, защото и крещяла и другите деца не искали  да си играят с нея, за да не им крещи и на тях. Трябва да я поощряваме, че е добра всеки път когато е такава. Малката, обаче толкова бързо разбра какво се случва, че започна за всяко нещо, което и бъде отказано да казва, че и го отказваме, защото била лоша. И започна да ни манипулира яко. Сега съм предприела друга тактика. Винаги похвала когато заслужава, но започне ли да преминава границата сериозен разговор с безброй обяснения, защо така не е правилно. Вчера пак се опита да вилнее из нас, но аз я взех и след 1 час разговори някак успя да разбере къде точно е сбъркала. Купихме и боксова круша, като се ядоса да я налага и да я обижда, за да не наранява нас. Ще видим как ще е в детската. Аз си говорих с учителката. Първо започна с оправданието, че два пъти била ревала заради Дара, но и казах, че това не е подход към дете. Нито крясъците, нито реването. Сега и двете са някак по-спокойни като я водим. Просто ми беше гръмнал мозъка миналата седмица. В общи линии, детето е искало повече похвали, а аз като я похваля 3 пъти за едно и също нещо, после ми изглежда безсмислено /а не е било така/. Сега с нови сили ще се възпитаваме взаимно. Дано успеем, че ми настръхва косата ...

Лек ден момичета  Simple Smile

# 241
каква е тази учителка, дето е ревала заради детенце?  Shocked

# 242
  • София
Младичка!

# 243
  • София
Джуджанка, стискам палци на всички ви да успеете да намерите правилния подход към Дара и скоро да се похвалиш, че този период е зад гърба ви Praynig.
А госпожата, ако реве така при всеки един проблем свързан с някое от дечицата, то определено няма да изкара дълго като учителка.
Рони, напълното те разбирам как се чувстваш с две деца вкъщи Laughing. И моите са си у нас (не са болни, но заради грипа ги спряхме) и аз съм Crazy. Чакам с нетърпение понеделник за да ги пращам на градина. Иначе грипната ваканция я отмениха тук в София. И от днес децата са на училище.

# 244
  • София
Като чета за "младичката" г-жа, да споделя, че нас май ни се е паднала такъв тип кака на ските.  Laughing

# 245
Грип, не грип, вчера ги изритах и двамата на градина - 10 дни с 2 деца в къщи, работа и битовизми ми дойдоха  Sick
Дано не ги повтори настинката (миналата седмица бяха сополиви), защото ще откача.

# 246
Добро утро в този студ!
Аз вече трета седмица карам с двете в къщи и съм се озъбила SickМислех да пращам Алекс на ДГ от понеделника,обаче не посмях,защото пък малката е на ваксина другата сряда.Много е възможно пак да донесе някой вирус и да разболее и бебето,та и тази седмица ще стискам зъби CrazyСамо се карат и с нищо не се заиграват,навън не излизаме и съм се видяла в чудо #Crazy

# 247
  • гр.София
Хайде и ние да се запишем тук.

# 248
  • Габрово
melita, добре дошла. Ама, ти имаш две двойки близнаци ... страхотно Grinning.

п.п. Извинявам се за оф-а, но не се сдържах  

# 249
Ха друга тема Simple Smile

Здравейте момичета Simple Smile

Аз съм Ритка, от юлките с щерката Мая Wink

Искам само да споделя, Мая утре тръгва на училище. От 2 години живеем в Мелбърн, Австралия и тук децата тръгват на 5 години на училище.

Ами това е, дойде и този момент. Кога се родиха, кога на училище тръгнаха. Хем ми е радостно, хем ми е мъчно, и колкото и да ме ядосва определено много ще ми липсва. Тук училището си е от 9 до 15:30 което си е кажи речи цял ден.

Поздрави Simple Smile

# 250
ritka, на дОбър час на Мая! Simple Smile

# 251
  • София
Да се запиша и аз при вас,Аделина на 5 години и малко родена май месец.
Някой се оплават за 2 седмици,а ние вече 2 месеца не сме на градина,искарахме 3 ангини подред,не в чудо ами не знам къде съм се видяла.Уча и съм в сесия,а с нея не мога,вече се пооправя и дано в понеделник иде на градина,че не се виждам вече.  ooooh!

# 252
  • Bristol
ritka, от февруари ли започва учебната година при вас?! При нас си е септември  Grinning Мъжът ми миналата събота си дойде от Австралия. Сума ти време там търсил кенгуру, което да има бебе кенгуру в торбичката, поръчка на малката  Laughing Та намерил де, но бебето не беше много добре направено и моята го отсвири. Затова пък голямото кенгуру го мъкне навсякъде с нея сега  Crazy

# 253
Благодаря момичета Simple Smile

Мери, да, започва началото на февруари. То тук всичко е с главата надолу Simple Smile

А за кенгурата, в китайските магазини бол Simple Smile С бебета, без бебета, ранички, портмоненца Simple Smile Не е знаел къде да търси  Crazy

Майчето вече е на училище и вкъщи е едно такова тихо. Въпреки че малкия е с мен, няма кой да се кара с него и да се гонят като луди из къщата ... Ох, как ще ми липсва  Cry Хайде излях си душичката Simple Smile

Целувки Simple Smile

П.С. Голямото постижение при Мая е че вече може да чете на български, срича но чете. Бързахме да я научим че сега като започне с английския щеше да стане каша. То не че сега няма да стане каша де Simple Smile

# 254
много добре сте постъпили с българския, защото да чете на английски ще я научат лесно, но българският е по-труден, и ако първо почне да чете на английски, майчиният ще я затрудни и може лесно да се откаже.
действам по същия начин с моя големия. Той ще бъде в 1 клас наесен, но сега вече учат да четат прости думи и изречения. Така че винаги с българския да е една идея напред.

Общи условия

Активация на акаунт