РОДЕНИ 2005

• 45 654
  • 452
  •   1
Отговори
# 210
  • София
И ние сме на ски-училище, само че от 31.01. До петъка (21.01) бяхме болнични за ангина.  ooooh! Междудругото си търся компания да покарам и аз следващата седмица...  Wink

# 211
  • Bristol
И ние сме на ски-училище, само че от 31.01. До петъка (21.01) бяхме болнични за ангина.  ooooh! Междудругото си търся компания да покарам и аз следващата седмица...  Wink
Ще ги наглеждаш ли и какво ги учат? После да споделиш  Flutter  Ех, как ми липсва планината и снега.

# 212
  • София
А, аз си знам - преди години съм била детска учителка и съм се качвала с децата на ски.  Peace По принцип най-мн. да се весна за малко и изчезвам по пистите, че децата се разсейват, а малката почва да ми се лигави.  Wink

# 213
  • София
Здравейте мацки,аз малко да се отклоня от темата за ските.
Ще ми се да разбера,какво мислите за идеята децата да ходят на предучилищна в училище.
Аз съм се замислила сериозно върху това поради факта,че моят син в детската нито яде,нито спи.Вярно,учителките са му добри,не перфектни има какво да се желае,децата като цяло са що годе възпитани,но предвид факта,че детето ми не използва максимално ползите от дг то аз започвам да не виждам смисъл да ходи и предучилищната там.
Какво мислите по този въпрос?Иска ми се да чуя мнения и съвет Thinking

# 214
Ето ги моите две момчета
Относно четенето, баткото се научи преди училище и да чете и да смята и не сме имали проблем, напротив винаги е бил отличник, сега и малкия вече чете и смята, даже вече пише ръкописно, надявам се да е като батко си и времето което първолаците ще използват да се учат да пишат и смятат да чете странична литература, всичко е въпрос на желание от страна на децата, когато едно дете се интересува от това какво пише на определено място смятам, че никоя майка няма да каже "сега няма да ти кажа коя буква е това защото не е подходящо за възраста ти" Всички деца са различни с различни възможности и интереси, нека не ги ограничаваме а да помогнем развитието им в желаната от тях насока

# 215
  • Sofia
Синя слива, не знам как е по другите места, но в нашата ДГ предучилищната група не спи следобяд. Ако и при вас е така и ти е по-удобно да е на целодневно отглеждане, не мисля, че е лош вариант да остане в ДГ.

# 216
  • София
Шунка,факт е,че дг ни е била удобна от гледна точка на отглеждането,създаването на навици и контактите.В обучителен план имам някои забележки,но те са защото аз също съм учителка в дг и правя сравнения, чисто професионални.
Хубавото е,че можем да го водим и по-раничко на дг,както и да го взимаме по-късничко,когато се е налагало,докато в у-ще по-рано от 8ч сутринта няма как да го заведеш и по-късно от 17.30ч няма как да го прибереш.
Но ме блазни факта,че после адаптацията в у-ще ще му бъде по-лесна,навиците за това как да бъде ученик ще бъдат вече изградени.
Иначе в неговото ОДЗ всички се слагат да спят,който заспи - спи,който не заспи лежи в кревата и си трае.
Той не се мъчи от това,когато е уморен заспива,когато не е си седи кротичко и не пречи.

# 217
  • Разпиляна във въображението
Училището, към което съм се насочила, има възможност малките да спят следобяд.

# 218
  • София
Аз не знам сега как е и дали във всички училища е така, но преди няколко години имаше училища, в които началните учителки водеха и предучилищна и после си повеждаха същите деца в първи клас. Ако варианта при вас е такъв, а ДГ не те удоволетворява, разбирасе ползите ще са повече.
На една от родителските срещи също се обсъждаше, че в детската ги учели да пишат печатните букви, а в училищната подготвителна - ръкописните. Но това може и да са градски легенди.
При нас щерката е много привързана и към ДГ и към децата в групата и към учителките. Това е една от причините да не я местя с предната година.
Инак за 4-та група не знам дали спят, но 3-та ги слагат и моята лежи с отворени очи. Но тя не е от поспаливите и си лежи така от 1-ва група. Казва, че напоследък им пускали приказка във времето за следобеден сън. Който му се спи - заспива на приказката. Който не - слуша и поне не скучае.
Според мен ако в училището  педагожката ти приляга повече от тези в детската действай! Но аз бих питала и детенце.

# 219
  • Sofia
При нас учат ръкописните букви. Следобяд също имат някакви учебни занимания, затова не спят.
Пиша и в темата за предучилищна 2004, защото с този набор ще я пускаме в първи клас - там останах с впечатлението, че в една градина учат ръкописни, в друга печатни букви.

# 220
  • Пловдив
При нас учат ръкописните букви. Следобяд също имат някакви учебни занимания, затова не спят.
Пиша и в темата за предучилищна 2004, защото с този набор ще я пускаме в първи клас - там останах с впечатлението, че в една градина учат ръкописни, в друга печатни букви.

Ръкописни букви или елементи от буквите?

# 221
  • Чикаго / София
джуджанка, радвам се, че с детенце всичко е наред. Явно е по-емоционална. Дано всичко мине гладко с тестовете и психоложката успее да я разбере.

Момичета, аз малко съм объркана, според сегашния закон в България децата набор 2005г какво ще започват от есента 1ви клас или Предучилищна?

Лъчезара /родена е август 2005/ в момента е Предучилищна и ходи на училище от 8.40 до 3.00. Там не спят, учат, играят, хапват, излизат навън. От есента тя ще е 1ви клас, но ние не сме в България.  Всяка събота ходи на българско училище и там учат печатните букви в момента. Тя все още не ги знае добре, за сметка на английските с които няма проблеми. Та чуденката ми е дали да я пусна 1ви клас и в Българското училище от есента, или да я оставя Предучилищна още една година там?  Струва ми се малка за 1ви клас, ама като ви чета и се пообърках малко.

Сестра й в момента е 1ви клас и в двете училища и се справя добре, но тя тръгна 1ви клас на 6г.9 месеца, а Лъчи ще е току що навършила 6г. - разликата е голяма.  Аз ще си преценя разбира се до края на годината как върви, но искам все пак да върви заедно с наборите си от Бг в училището, по класове.

Ето една нейна снимка:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs058.ash2/36258_185 … 736_2264681_n.jpg

# 222
Здравейте и от нас!

irka и аз съм с подобни мисли в главата...Миша /родена април2005г  Wink /сега е 4та гр. поради голяма на брой 3та и с мое съгласие е в ПГ.от септември щеше да е пак ПГ в детската. Но се яви на прослушване в музикалното и я поканиха там да е ПГ за да може да учи пияно и сулфеж.
Та реално ще тръгне в 1ви клас на 7г и 4м.Другите деца от нейните приятелчета набор 2005г също родителите им така са решили, поне тези с които съм говорила-15септември 2012г.

http://prikachi.com/images.php?images/620/2909620Q.jpg с чихлите на баба  Laughing

# 223
  • Разпиляна във въображението
irka и mmagyca, момичетата са прекрасни. Да са ви живи и здрави.

# 224
според сегашния закон в България децата набор 2005г какво ще започват от есента 1ви клас или Предучилищна?
Масово ще бъдат в ПГ, а есента 2012 - първи клас.
Има и изключения , които сега 2011 ще са първи клас.

Ето я и моята щеркаHeart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт