РОДЕНИ 2005

• 45 609
  • 452
  •   1
Отговори
# 330
  • София
... и на профилактичния за дюстабан на 3 г.  Peace
Я, този преглед сме го пропуснали. Благодаря, че сподели.

Не е проблем, може и на 10 г. да се отиде на него, ако детето няма болки в стъпалата или др. оплаквания.  Peace

# 331
  • София
Добро утро!
Момичета,знаете ли от къде в София мога да купя ортопедични стелки?Снощи водихме малката на преглед при д-р Драганов и между другото прегледа и Алекс.Просто ми се изправи косата от това,което ми каза ooooh!Вече не знам кое е правилно и кое не е Sick

В магазините на Scholl се продават такива стелки.

# 332
  • София
Niandre, медицинските ортопедични детски стелки за дюстабан са малко по-особени - едни такива като петички с 1 см дебелина, коркови.  Peace В Шол може и да има, аз лично не съм виждала, макар че чат-пат си купувам разни неща оттам. Българските са на цена ок. 20 лв., за д-р Шол не знам.  newsm78 Мненията за тия стелки са противоречиви, аз все пак бях сложила едни в ботушите на Ади, к. като се сцепиха, ги изхвърлих и не ги смених с нови. За пантофите в ДГ не ставаше да се сложат, защ. са доста високи. Разчитам на танците да й оправят дюстабана, иначе мисля да я водя на преглед към 10 год. възраст, ако всичко е наред (Ади се оказа с лек дюстабан, особено на едното краче, като дори ортопедът каза, че трябва да я заведа повторно на преглед най-рано след 1-2 гг., т. е. някъде догодина - заведох я на 4 г., а не на 3 г. на профилактичен, че вуйчо й е дюстабанлия).

# 333
  • София
Шол и българските в нета не ги намирам, но попаднах на тези:

Снимката е и линк.  Peace

# 334
  • София
В магазините на д-р Шол продават и от българските стелки. Аз съм купувала от този на ул.Ботев /до 5те кьошета/.

# 335
  • Габрово
На мен лично никакви стелки не ми помогнаха, а само упражнения. Ходенето на пръсти, респективно балет и танци, укрепва стъпалото. Има и други, ако някой се интересува мога да ги напиша.

# 336
  • София
ivap, пиши, разбира се. Това е полезна информация.

# 337
  • Sofia
като стана дума за млечни зъби, някой знае ли къде могат да се запазят стволови клетки от млечно зъбче?  newsm78

# 338
като стана дума за млечни зъби, някой знае ли къде могат да се запазят стволови клетки от млечно зъбче?  newsm78

А аз за първи път чувам за подобно нещо? Може ли повече инфо?

# 339
  • София/Осло

А аз за първи път чувам за подобно нещо? Може ли повече инфо?
Заповядайте   bouquet
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=535922.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=285445.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=561074.0
http://www.smilesart.com/stem-cells
http://www.bulgen.com/index.php?option=com_content&task=view … =60&Itemid=47

# 340
На мен лично никакви стелки не ми помогнаха, а само упражнения. Ходенето на пръсти, респективно балет и танци, укрепва стъпалото. Има и други, ако някой се интересува мога да ги напиша.
Ами там е работата,че Алекс ходеше на пръсти до четири години и половина и въпреки това вървим към плоскостъпие.Миналата година,когато заведох бебката на първия преглед при Драганов,прегледа и Алекс.Каза ми да й сменя възглавницата и да я карам да седи по турски, защото крачетата й се бяха изкривили навътре.За свода на стъпалото нищо не спомена.Даде резултат- почти са се изправили.Обаче снощи пък нямала свод и почти вече нямало оправяне.Да ходела боса по улиците,пантофите в къщи да били с меки подметки,твърди пети и с лепки,а не с цип!Това последно ме изуми тотално.Не можах да намеря логично обяснение newsm78 Почти същото ми изрецитира и за малката,та от снощи я мъча да спи на възглавница.Цяла нощ я обръщах като на скара CrazyМайтапа настрана,но аз много съм се наплашла и ще съм ви благодарна,ако споделите мнения Hug

# 341
Да ходела боса по улиците,пантофите в къщи да били с меки подметки,твърди пети и с лепки,а не с цип!Това последно ме изуми тотално.Не можах да намеря логично обяснение newsm78

Предполагам има предвид този тип:

т.е. идеята, че с лепката може макс. да се стегне на глезена и да няма кривене,,а с ципа е хлабаво..
Нашия детски ортопед е на абс. на същото мнение за пантофи и обувки: мека, гъвкава подметка; висок и твърд форт (частта обхващаща петата и глезена).

# 342
Да ходела боса по улиците,пантофите в къщи да били с меки подметки,твърди пети и с лепки,а не с цип!Това последно ме изуми тотално.Не можах да намеря логично обяснение newsm78

Предполагам има предвид този тип:

т.е. идеята, че с лепката може макс. да се стегне на глезена и да няма кривене,,а с ципа е хлабаво..
Нашия детски ортопед е на абс. на същото мнение за пантофи и обувки: мека, гъвкава подметка; висок и твърд форт (частта обхващаща петата и глезена).

Ами те са такива ,но с ципове.Малката и сега ги разкопчава и събува, представям си какво ще е с лепка?!

# 343
  • Варна, морето и сините вълни!
roni.k , аз съм човек който имаше много добре изразено плоско ходило.
Мога да ти кажа какво ме караха да правя.
Наистина ходех много боса по улиците. Дори още го правя с удоволствие. Лятото ме караха да ходя дълго по горещия пясък на плажа. Това ясно си го спомням, защото много ми пареше.
И до ден днешен ходя с ортопедични обувки. Имам изразен свод.Не е голям но не съм с плоскостъпие.
Мама ми правеше и гимнастика на крака.Много приятно. Ще опитам да обесня, дано ме разбереш, защото не знам как да го покажа.
Детето е легнало срещу теб. С лявата ръка хващаш петата на лявото краче, така че частта на дланта между палеца и показалеца да минава през свод на крачето. С дясната ръка хващаш горната част на крачето и огъваш, все едно искаш да сгънеш крачето, за да се описва сводчето. Това се прави 5 пъти и после гъделичкаш крачето по стъпалжето за кратко. После същото с другото краче. Гимнастиката се прави колкото пъти искате. Остава да съм обяснила как се прави и ти да си ме разбрала  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 344
Mimito,разбрах те!Много ти благодаря HugЩе опитаме още днес Peace

Общи условия

Активация на акаунт