Айран - айранът като безалкохолна напитка.

  • 5 019
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 241
И аз така си го правя, но без сол и захар, а само с газираната вода. Въобразявам си, че ми замества кефирчето...... Rolling Eyes и много ми е вкусно! Heart Eyes  bouquet

А-а-а на шуптене го докарва, газираната водата, ама на резняк не може. Naughty

# 16
  • Мнения: 22 867
И аз така си го правя, но без сол и захар, а само с газираната вода. Въобразявам си, че ми замества кефирчето...... Rolling Eyes и много ми е вкусно! Heart Eyes  bouquet

А-а-а на шуптене го докарва, газираната водата, ама на резняк не може. Naughty

Е, аз затова си въобразявам, иначе е далече от кефирчето. Peace Grinning

# 17
  • София
  • Мнения: 18 685
А какво е кефир4е?

# 18
# 19
  • София
  • Мнения: 18 685
Ох, не ми изглежда много вкусно Crazy

# 20
  • София
  • Мнения: 15 832
  Ще трябва да опитам с газирана вода. Аз си го правя 1:1, на кофичка мляко,толкова студена вода и малко сол! Имах гъба преди време, но пиех млякото ден за ден, ако днес го изпия,сипвам ново мляко и го изпивам утре!Не е лошо! А веднъж оставих нарочно, едно прясно мляко да се пресече само и после го изпих, нямате представа колко ми беше леко на стомаха, имах чувството, че ми изчисти всичко вредно от организма!

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 01:31 от Тайна

# 21
  • Мнения: 5 001
Ох, не ми изглежда много вкусно Crazy
Въпрос на вкус е...Аз обожавам кефир....
Измислили са го хората как да си подквасват млякото в тия ширини дето я няма бактерията дето подквасва....

Тайне  (Hug),кефира не е вкиснало мляко....Като подквасено мляко е но е резливичко.....Гъбката спомага за всички полезни свойства....

# 22
  • София
  • Мнения: 15 832
  Мастърче, то не беше прокиснало, беше станало като гладко и рядко кисело мляко, много нежно на вкус и нямаше мирис на вкиснато, а на кисело мляко.

# 23
  • Мнения: 22 867
 А веднъж оставих нарочно, едно прясно мляко да се пресече само и после го изпих, нямате представа колко ми беше леко на стомаха, имах чувството, че ми изчисти всичко вредно от организма!

Тайна, не се чуди, ти си си направила простокваша! Peace Grinning А тя подтиска процесите на гниене и ферментация в червата.

Цитат
Простокваша — кисломолочный диетический продукт, представляет собой густое закисшее молоко.
Само слово простокваша говорит о простоте изготовления этого продукта. Как правило, простокваша образуется сама при простом скисании сырого молока в тёплой комнате.

Само че я правят и със закваска заради вкусовите качества.

# 24
  • София
  • Мнения: 15 832
   Лабрекс,и на мен една позната рускиня ми го каза.И аз и се чудех, как може да пие прокиснало мляко, но като опитах, много ми хареса!

# 25
  • Мнения: 22 867
   Лабрекс,и на мен една позната рускиня ми го каза.И аз и се чудех, как може да пие прокиснало мляко, но като опитах, много ми хареса!

Абе, голяма работа са рускините!  Peace Да уточня, че нямам нищо руско в себе си, освен дето съм учила езика, но пък той ми е позволил да срещна и опозная страхотни руснаци и рускини. Grinning
Сега да не ми скочи някой русофоб (случвало ми се е), само споделям, пък всеки си има право на симпатии и антипатии. Peace

Общи условия

Активация на акаунт