Прием Детски Градини Варна - 2011

• 45 548
  • 784
  •   1
Отговори
# 75
Питах и аз днес директорката на нашата ясла за отписването-мда, ще му бият шута на детето на следващия ден след рожденния. Да се спасява. Ще ви спестя целия разговор, защото беше повече от абсурден (по отношение на това как и защо "болните" деца могат да останат в яслата).

# 76
запис за да съм в течение.

Аз стискам палци да не отпадне предимството за второ дете. Това е, което ме вълнува.
Обаче проблема с изписването при навършване на 3г. и при мен е налице.

Малкия прави 3 през юни.
Каката я изписват от градина края на май.

Казват, че има вариант тя да остане през лятото с/у двойна такса.
Но така пък няма да има места за предварителен юнски прием на малките.
Така че все едното ще остане "на сухо", ако не и двете ....
А аз работя в туризма и лятото съм в абсолютна невъзможност за седене в къщи!

# 77
edit

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 15:05 от null

# 78
Здравейте на всички Simple Smile Аз съм повече от потресена от тия наредби и глупости, дето ги измислят постоянно #2gunfire
Моето дете става на 3 години на 10 януари 2012 година, т.е годината, в която имам право да подавам документи за кандидатстване в градина, друг е въпросът дали ще бъде приета, а сега разбирам, че ще ни изстрелят от яслата на 11.01.2012г. Това е абсолютна глупост да търся варианти да я изкарвам болна. Май варианта е частна градина или да си се гледаме, че то иначе голяма част от заплатата ми ще покрива такси. Нямам надежда да се променят нещата до другата година. В какъв град живеем Sick

# 79
Free Will, мерси Hug

# 80
пак за 4 градини ли ще подаваме документи,както беше за яслите или само за една?Дъщеря ми ходи на ясла в Аспарухово -нищо,че живеем във Владиславово.Дано не се наложи да ходи там и на детска градина.

# 81
Здравейте! И аз се записвам да следя темата. Детето ми тази година през декември ще навърши 3 години, което означава, че аз март вече трябва да подам документи за градина (сега ходи на ясла). Но ако го приемат на градина, откога би трябвало да тръгне?! Не ми е много ясно това с изписването от яслата още на следващия ден след рождения ден. А иначе за наредбите и за това кога излизат, кога се публикуват и  т.н., няма нужда да коментирам! Наистина трябва да се намесят медиите, защото в България само така се променят нещата.

# 82
запис за да съм в течение.

Аз стискам палци да не отпадне предимството за второ дете. Това е, което ме вълнува.

Не искам да звуча негативно,но децата ми са породени,набори 2006 и 2007.Въпреки уж предимство,
малкото  участва на лотарииния принцип,беше резерва,после го приеха но в друга градина,не при батко му.За размяната се свързахме две майчета и отидохме при двете директорки,че чакахме от общината да подпишат разни декларации,че след това ние писахме заявления за размяна.
Още миналата година като подавах документи за приема директорката ми каза че предимството за децата можело да отпадне догодина,т.е. сега.
Въпреки че сега и двамата ходят на градина,ще следя и тазгодишния прием.

Пожелавам ви успех на всички дечицата да бъдат приети. Praynig

# 83
  • Варна
Сънчо-слънчо кандидатствате тази година и ако ви приемат ще започнете декември, като навършите 3 годинки. Знам го защото миналата година на колегата ми детето беше същия случай и по рано не можеше да почне. Но няма да се учудя и ако това зависеше от самата директорка.....
mmmn ако се запазят миналогодишните правила, кандидатства се в 4 градини според административния район по лична карта.
Tumbel Nehranimajski    Shocked #Crazy Аз си мислех, че поне като оправим баткото, дребното ще е уредено........... ooooh!

# 84
Не искам да звуча негативно,но децата ми са породени,набори 2006 и 2007.Въпреки уж предимство,
малкото  участва на лотарииния принцип, беше резерва, после го приеха но в друга градина, не при батко му.

а как ти обясниха факта, че въпреки важащото миналата година предимство не е прието детето.
Аз си спомням като гледах списъците с приетите деца, как имаше графа "предимство" и там си пишеше "да" за съответните деца.  Thinking

# 85
Обясниха ми че за това предимство не се знае дали ще остане или не.Беше отметнато,че има предимство,но на 1.06.си беше в резервите.След 10.06.си влезе"(беше първа резерва в другата градина).Около месец беше тази замяна да влезе в сила и тръгна при батко си.Но пък в сайта на общината беше записан в другата градина.

# 86
  • Варна
Здравейте момичета, тъй като всичко ми е пълна мъгла, имам следните питания: детето ми навършва 3г. през август. Т.е. ще подавам документи за градина, но дали не мога да подам документи и за ясла, защото до август има доста време.... и изобщо приемат ли деца на ясли, ако навършват 3 години  през същата година?
И още нещо ако единия родител е безработен имаме ли изобщо някакъв шанс да ни приемат където и да било, дори и да има бележка от Бюрото по труда.  Rolling Eyes

# 87
Ние сме по същия начин, само че моето дете навършва 3 год. м. декември. Обадих се на телефона, който беше посочен от Free Will и оттам ми казаха, че може да се кандидатства само за един от приемите, т.е или само за ясла към ОДЗ или само за градина.

# 88
  • Varna
Ще се опитам да помогна с отговори на някои от въпросите, но съгласно правилата от миналата година.
Родител, който представи бележка от Бюрото по труда е с равни права като всички работещи. Тези, които са трайно безработни, неплатили данъците си, с постоянна адресна регистрация различна от Варна, разбира се че имат право да подават документи, но попадат в графата с нередовни или непълни документи и миналата година бяха в т.нар. "розови резерви", макар че те наистина са си оцветени в розово.
Бях подала молба за ясла през 2009 год., когато не ни приеха, миналата година юни месец ми се обадиха от яслата ако искаме да започнем, но след като не бяхме приети на градина, се отказахме. Това ме навежда на мисълта, че щом детето ще навърши 3 години през второто полугодие на годината, не би трябвало да има проблем да кандидатства за ясла по-рано същата година.
Относно предимството за второ дете: миналата година бе коментирано, но никой не е казвал, че ще отпадне. По-скоро някои от останалите спорни предимства би било редно да отпаднат, макар че точно предимството на второто дете е с най-голям процент от изобщо приетите с такова. И да, тези деца кандидатстват наравно с останалите, получават си номер, но щом имат такова предимство, независимо от номера на случайно изтегленото число биваха приети.

# 89
  • Варна
И аз се записвам да следя, на ясла не успяхме да се вредим, да се надяваме че от ноември поне на градина ще тръгне  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт