Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 476
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 300
mimsi123, sega видях снимките ти. Не съм лекар, но вечно съм с някакъв кожен проблем и да ти кажа честно, според мен това не е алергия.
Преди години съм била с лице в подобно на твоето състояние, дори и по тежко и ме лекуваха с антибиотици.

ТИ при какъв и кой лекар ходи? Между другото аз съм крайно разочарована от дерматолозите, за мен повечето са абсолютни некадърници, които за по-лесно лекуват всичко с кортизон.

Не разрешавай да ти изписват кортизонови препарати  Naughty

# 301
  • София
Не смея да поставям сама диагнози,но май бебо върви към АД.
За пореден път се повтори - червени сухи петна на едно и също място и сърбеж.
Този път излязоха и на коремчето и сгъвките на краката бяха много напукани и червени.
Открих, че розовата вода помага.
Мажа и лосион Exipial U - много е хубав.

По-предния път доктора беше изписал Елоком, но вече гледам да не слагам кортизонови препарати.

# 302
  • София
...които за по-лесно лекуват всичко с кортизон.

Не разрешавай да ти изписват кортизонови препарати  Naughty
Да, кортикостероидите могат да направят повече беди! Peace

# 303
Не смея да поставям сама диагнози,но май бебо върви към АД.
За пореден път се повтори - червени сухи петна на едно и също място и сърбеж.
Този път излязоха и на коремчето и сгъвките на краката бяха много напукани и червени.
Открих, че розовата вода помага.
Мажа и лосион Exipial U - много е хубав.

По-предния път доктора беше изписал Елоком, но вече гледам да не слагам кортизонови препарати.

И аз не бих ти препоръчала да слагаш кортизонови  Naughty

И аз и малката имаме АД. Нейния е по бузките само и го боря с крема на д-р Тайс. При мен като се обостри взимам масло от вечерна иглика /дерматоложката ми е предписала някакво канадско - Прим ойл/, което приемам и през устата и пукам капсулките и се мажа с тях. Поразителен ефект има  Peace
Всъщност и в крема на Тайс има тази линоленова киселина, която е основна и в добавката.

Дано съм помогнала!

# 304
  • София
Имам и крема на др. Тайс, но не ни върши много работа.
Бащата е с АД, преобразуван в псориазис и непрекъснато пробвам мазила.

# 305
  • София
Със сигурност добре се повлиява много суха кожа от това, има и измиващо от същата серия:
http://apteka.framar.bg/30017643/%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%B6- … BB-#axzz1nDTf4Ecu
Аз лично го ползвам за дъщеря ми, тя няма АД, но е с много суха кожа, а е и типичен представител за АД - светла кожа и коса и светли очи, много добре й действа и измиващото, и крема. Има и емолиент, който е на двойно по-ниска цена от крема, лично аз купувам него, но крема е по-добър при по-тежки случаи.

# 306
За всеки отделен случай, може различно специализирано мазило да помогне. Не може да се каже със сигурност помага ей това при всички. За едни е едно, за други друго. При нас Др. Тайс не помогна, а А- Derma.  Peace

# 307
  • София
Ох, с мазилата е супер индивидуално! Аз за зимата от Uriage крем не съм доволна! Дори за сина ми, който няма АД, а е с много суха кожа, намазвам и след два-три часа все едно не са мазани. За лятото може да ни е добре. Но на тях и Веледа не им понесе изобщо. За момента съм доволна от крема на А-Дерма и Ексципиал урея липолосион 4%(който е доста по-евтин например).

# 308
А имате ли наблюдения върху DEXEM, написано звучи много добре, но реално дали действа така?

# 309
  • Някъде в облаците
А имате ли наблюдения върху DEXEM, написано звучи много добре, но реално дали действа така?

Когато пуснаха Дексема, паралелно тръгна и Oilatiuma - a. Аз взех от него, първоначално бях доволна, но - при първото зимно активиране на АД - при настъпването на студеното време - просто се разочаровах. Може би е изцяло и единствено само за профилактика - не за успокояване на активиран АД. С това действие винаги е А-дермата и Еусерина за АД.
Сега съм решила да купя Дексем. От познати чувам много добри отзиви.

# 310
  • София
Да, разбира се, че е индивудуално. Peace
Др. Тайс Натхерцен балсам например от един момент нататък щипеше на дъщеря ми, според мен заради уреята, не знам дали и преди е бил с урея, но я мазах 1-2 години без проблем, и после внезапно започна да мрънка.
А-дерма също и й влияеше добре, но пък тя никога не е била с атопичен дерматит, а само със суха кожа.
С Xemoze на Уриаж за момента май най-добре се чувства - гледайки кожата й, а и на мен ми харесва, и аз се мажа с него. Simple Smile

# 311
Ха добър ви ден и от мен.
Поставена диагноза Атопичен Дерматит на 40 дни. В момента е на 8 години.
В момента е със супер обострен дерматит.

една стара аптекарка ми каза.."козметика от супермаркета-НЕ"..вярно,медицинската е по-скъпа,но пък е по-сигурна...и от тогава все от аптеката....

права е била жената. Аз вече години козметика купувам само от аптеката.

# 312
  • София
Значи на нас последните леки кризи ни отминаха само с хомеопатия. Като държа да кажа, че това не и е конституционалното лекарство. Тя беше супер злояда и есента спря общо взето да яде, каквото и да е. Стана доста истерична и по кръста пак сърбящи обриви. Хомеопата дълго се чуди, какво да и смени като лекарство и накрая ни даде едно, което каза, че е за неутрализация на последствията от ваксините. Подходих с голямо недоверие, но след около две седмици детето прояде и то всичко, успокои се и обривите минаха без да мажа с нищо специално.
Между другото в хомеопатичната аптека на Чаталджа продават едно мехлемче, казва се "Дар", което много успокоява сърбежи.

# 313
Ха добър ви ден и от мен.
Поставена диагноза Атопичен Дерматит на 40 дни. В момента е на 8 години.
В момента е със супер обострен дерматит.

една стара аптекарка ми каза.."козметика от супермаркета-НЕ"..вярно,медицинската е по-скъпа,но пък е по-сигурна...и от тогава все от аптеката....

права е била жената. Аз вече години козметика купувам само от аптеката.

Миличка,искрено съжалявам... SickНа 40 дни ли е бил бебо?!Така се надявах,че се израства..Желая ви успех,и макар,че си знаеш в пъти по-добре от мен,ако мога да бъда полезна с нещо-пиши..аз тея периоди ги минавам със диета,Судукрем и дрехи на 90градуса..

# 314
Петя,извинявай,би ли споделила името на лекарството за неутрализация на ваксините.Благодаря предварително........

Общи условия

Активация на акаунт