Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 550
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 360
  • София
darenceto, важно беше уточнението за АМ и че бебчо е на 2 месеца.
Ако още нещо те тревожи, може да ми пишеш и на лични.
Пожелавам ти пъпчиците да нямат нищо общо с храненето! Но често не се оказва така .....  Peace

# 361
  • Варна
Момичета , бихте ли ми препоръчали дерматолог във Варна за дъщеря ми на 2г10м. Тя не е с атопичен дерматит, но има светли петна по ръцете и бузките. Пояиха се миналото лято, по бузите изчезнаха през зимата, но по ръцете си ги има, не са силно изразени, но все пак. Ходихме на дерматолог, тя каза че е лишей и суха кожа, която има нужда от хидратиране, изписа липоемулсия на фирма Atopraderma. Уж медицинска козметика, но като видях, че съдържа парабени, така и не я взех. Искам да се консултирам и с друг специалист , и то такъв който работи с деца.

# 362
Saly, колко са големи тези петна?

# 363
  • Варна
Около 1-2 см, не са големи и не са ярко изразени, има по 2-3 на всяка ръка. Между другото ходихме при Друмева. Тя каза подобно нещо, не точно лишей, подобно, държало се на недобро омазняване на кожата. А на места кожата и е леко грапава тип гъша, но пак не бих казала, че е силно изразено. Каза, че се срещало често при децата. Обаче предписа 1 седмица сутрин и вечер да редуваме Лоринден А и Лоринден N, а след това да мажем ежедневно цяллото тяло с Екзомега липоемулсия на А Дерма. Аз обаче не съм възхитена от Лориндена, и сега не мога да реша какво да права.

# 364
  • София
За "гъша" и въобще по-суха кожа за дъщеря ми ползвам от 2-3 години Xemoze на Uriage, измиващото и след това крема (няма парабени и др.), много съм доволна, при нея проблема реално отшумя почти:
http://apteka.framar.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0% … 0%B8%D1%8F/xemose

# 365
Около 1-2 см, не са големи и не са ярко изразени, има по 2-3 на всяка ръка.

Mммм да!  Rolling Eyes Същото беше при детенцето на приятелката ми и затова и попитах. Изчезнаха от самосебе си след 4-тата/5-тата година, на нея педиатъра и каза, че е нормално и често срещано. Приятелката ми обаче хвана някаква връзка между сладоледа и петната!След печене на слънце малко повече се виждаха, но всяка година бяха на различно място - предимно по ръцете и една/две по крачетата.
Според мен помажи само с крем за суха кожа и си изчакай да минат спокойно  Hug

# 366
  • Варна
Аз до колкото разбрах, това е състояние на кожата, не точно болест, и аз мисля, че с времето ще отшуми. Чудя се защо и изписаха тези лориндени, които са комбинация от кортикостероид и  антибиотик (неомицин сулфат), много силно ми се вижда за нейните симптоми. Може би целта е петната да изчезнат за седмица и после вече само даподдържаме кожата с лечебната козметика.   newsm78. Може би ще взема този емолиент на АДерма и ще мажа с него само.

# 367
  • Бургас
Здравейте, ужасно е да си в тази тема, но уви!
Малкия  ми син е на 1.2г и сме с много тежка форма на атопичен дерматит. Големият ми син също има АД, но в толкова лека форма, че не се забелязва, вече е на 5г и почти го е израснал. С малкия сме ходили на хиляди кожни лекари ( само кортикостероиди изписват), ползвали сме всякакви козметики - А дерма, Авене, д-р Тайс и други, правехме изследване за АБКМ ( от пръста Shocked), излезе резултат 0.52, при горна граница - 0.35. бяхме на диета - още по зле стана. От 6 месеца посещаваме хомеопат класически. Първите 3 месеца имахме страхотен резултат, но от 3 месеца насам нещо не се получават нещата. Лицето му е червено, ужасно червено! Но кортикостероиди не използвам, незнам дали не бъркам. На ръба съм да го намажа едно хубаво и каквото стане. Но като беше по малък и като съм ползвала - след това още по зле става, затова и сега се бавя.
Зависимост с храна не виждам, а с допир до материи - той много обича да се бори, да си осурква лицето в дивани, дрехи и всякакви ей такива.
Мъжа ми е имал алергия към домашен прах и в последствие - астма.
Вече незнам какво да правя? Чудя се да направя ли алергични тестове, къде да ги направя? Аз живея в Бургас и тук ни кожни святни, ни алерголози.
Като му погледна лицето и ми иде...незнам какво да направя!

# 368
Не знам какво да те посъветвам Sad Моята госпожица е на 9 месеца. От 3 месеца има разни червенини около врата и на бусите имаше и по сгъвките на крачетата отзад. водих я на кожен - себореен дерматит Sad Изпиза ни кортикостероиди, мязах я, беше много много зле. Оправи се, но продължавам да мажа с овлажняваш крем на Авен по няколко пъти на ден. Сега е леко червено и не знам от какво си седи все така. Всичките дрехи са и памучни, мекички, гледам я да не се изпотява там, да не се лигави, не ползвам никаква друга козметика и си седи червеното  cry Незнам и аз вече какво да правя. Явно няма да мине на 100% и чакам да го израсте  Rolling Eyes

# 369
ANNA GERO, тази година обезателно заведи детето на море. С хомеопата си обсъдете състоянието. Дай му още месец - два да измисли друго и смени хомеопата. НЯМА НЕМОЖЕ - просто хомеопата изтърва лечението.

Ако наистина нещата са толкова зле не изпадай в крайности и ползвай малко кортикостероиди - НО първо например намазваш хубаво с хомеопалзмина и отгоре мазваш по малко, много малко от кортикостероида. Това го правя максимум 2 пъти в 2 поредни дни когато нещата са стигнали почти до рани.

Смеси хума с лъжица мед /ако нямате алергия/ и вода и преди къпане се наклепайте с дечко там където е най-зачервен, после баня, после много крем и резултата е видим веднага.

Намери темата на д-р Михайлов за АД - там имаше билки за варене и киснене. Някакви плодчета бяха и на нас много ни помагаха.

Ако имаш плюшени дивани, персийски килими и вълнени завивки ги смени /за диваните можеш да купиш едни специални покривала/. Сменяй чаршафите на 3 дни и под чаршафите на детенцето постилай памучно одеалце, което подменяй и пери на всеки 7 дни - това против акарите. Има и много добри спрейове.

Ще се справиш!

# 370
При усложнените форми на АД често има бактериална инфекция върху участъците с АД. Затова е важно първо да се излекува бактериалната инфекция, после мазане на тънък слой АД с кортикостероиден крем за 2-3 дни и накрая ежедневно яко мазане с добър крем за АД.
Също е основно важно рядкото къпане, на течаща хладка вода, за минимално време. Още докато е влажна кожата се маже с крема за АД.
Помага много и високопланински престой за 20 дни през лятото, за БГ-Белмекен е подходящо място. Има майки от темата супер доволни от високопланинското лечение.

# 371
  • Пловдив
Здравейте, отдавна не съм писала в темата.
Ние миналото лято като го заведохме нашия на планина, доста на високо в Рила и точно за два дни изчезнаха петната без никакво мазане и така до ноември си откара. После избиха, видяхме се в чудо, започнахме пак по лекари, пак силни лекарства и януари решихме пак да се качим на планина, но стана още по-зле. Сега виждам, че и Kalifornia е писала, че се ходи през лятото.
Та зимата и ние стигнахме до бактериална инфекция по участъците с АД, според дерматоложката стафилококова. Не я знам как точно го реши само с един поглед. Не съм доволна изобщо от дерматологичното "лечение" на този проблем. Голямото дете го водя на класически хомеопат за друг проблем и съм решила и малкия да го заведа за АД. Сега има някакво затишие и дано се задържи лятото така.

# 372
  • Бургас
Дорис, ние живеем на море и силно се надявам скоро като започнем да ходим да се повлияе добре!
Да, за хомеопата и аз така съм решила - най-много още месец-два, нещо пропуска в момента, усещам го, а и тя го усеща. Иначе с две остри състояния ни се справи от раз, за 4-5 дена изкара и грип и бронхит само с хомеопатия супер бързо и леко.
Предния път като говорих с нея каза, че ако не се оправи този месец, ще търсим миазматично лекарство - незнам дали сте запознати с тази част от хомеопатията. Това са лекарства, които лекуват наследствени заболявания. Както писах съпругът ми е имал алергии, астма, и още други разни генетично предавани болести. Та може би и този момент е МНОГО важен при нас.
Сигурно имаме насложена бактериална инфекция, няма как при толкова открити рани. Малко позатихнаха нещата, но си седи все червено.
В събота имам среща с хомеопатката  и ще го обсъдя. Не вярвам да одобри използването на кортикостероид.
Ще ви пиша! Благодаря момичета за подкрепата!
Само памучни дрехи ползваме, къпането е 2-3мак в седмицата, мин козметика използвам там, където кожата е добре, защото много съм използвала и при него става по зле дори и с мед. козметика. Ще покрия диваните  и ще махна килимите...

# 373
  • София
Не знам дали в тази тема да си пусна питането, но ще пробвам:

От около 2-3 седмици на сина ми му излизат разни обриви по едната ръка. Дерматолог определи, че това е Строфулус - алергична реакция при малки деца, получава се от растения, насекоми, храна или неизвестно какво.

Първо имаше една полусферична пъпчица червеникаво-кафеникава (която впрочем и до момента си стои), след това се появиха 2-3, после 10-15, но съвсем мънички и преляти една в друга, малко прилича на херпес.
После му излезе и на бузата, нослето (само няколко пъпчици), а последните няколко дни излизат и по другата ръчичка.... сякаш не престават да се образуват нови и нови...

Изписаха му Ериус противоалергичрен сироп и да мажем обрива с Дипрогента (кортикостероид).
От понеделник правим, каквото е предписано и общо взето резултата е нулев, изобщо не се повлиява обрива, а както казах излизат и нови пъпчици....

Преди година и половина някъде усановихме, че хлапето има АД (съвсем лека форма). Първоначално нищо не знаех за това и първата ми реакция беше да го намажа със същата тази Дипрогента, от която и тогава абсолютно нищо смислено не се случи. Спрях я.
След това започнах да го мажа с Нахткерцен и да го къпя с ЛинолаФет и детето се оправи буквално за няколко дни!

Сега искам някакъв аналогичен подход, изключващ кортикостероидите, а информацията по форумите е много оскъдна и не мога да се ориентирам какъв ще е този аналогичен подход, в контекста на строфулуса......
Идеи?? Praynig

Последна редакция: чт, 31 май 2012, 13:23 от Stelfy

# 374
ANNA GERO, аз с какво мажеш незасегнатите части? То е важно да се мажат засегнатите с крем за АД и покрай тях и здравите места, а не да мажеш само здравото.

Общи условия

Активация на акаунт