Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 698
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 735
Миналото лято я намазах веднъж с крема на Авен и се опъпчи на лицето - по тялото нямаше проблем, но не повторих.

# 736
Не мажа със слънцезащитно, избягваме слънцето. Няма проблем, не е изгарял.

# 737
Максимално се старая да не е изложена на слънце, но знаете, че дори на сянка вредните слънчеви лъчи достигат до нас. През летните месеци мисля, че по-добрият вариант е защитата с кремове.

# 738
  • София
Максимално се старая да не е изложена на слънце, но знаете, че дори на сянка вредните слънчеви лъчи достигат до нас. През летните месеци мисля, че по-добрият вариант е защитата с кремове.

Такова е и моето мнение. Не допускам децата да излизат навън през лятото без съответната защита. Аз самата получих алергия към слънчевите лъчи преди няколко години и трябва задължително да използвам специални продукти. Надявам се децата да не я наследят от мен  Praynig

# 739
Аз имам слънчева алергия, като не се пека нямам пъпки и не ходя по най - силното слънце. Все пак да не забравяме, че чрез кожата се синтезира вит. Д от слънцето, а когато е намазана няма как да се синтезира. Слънцезащитните продукти често съдържат вредни вещества, които са по -вредни от разумното излагане на слънце.

Статия за вредните съставки в слънцезащитните продукти http://www.pharmacy-bg.com/krasota/kakvo-tryabva-da-imame-v-pred … htitna-kozmetika/

Не мога да си представя кожа зачервена, лющеща се, сърбяща, сълзяща и аз да я омажа е крем, който даже и не попива, а стои кожата кара варосана с нея.

Последна редакция: ср, 01 май 2013, 19:12 от Kalifornia

# 740
  • София
 Именно подходящите слънцезащитни продукти ме спасяват от невероятните сърбежи, които ми причинява слънчевата алергия. Това важи дори при положение, че отивам само до магазина и съм облечена с дреха без ръкави или с къс ръкав. Не навсякъде има сянка, под която да се скрием, а и тя не ни спасява от ултравиолетовите лъчи. Предпочитам вредната козметика пред вредните лъчи. Това не пречи да се генерират необходимите нива витамин Д.

А що се отнася до крема - зависи от конкретният продукт, който се ползва.

# 741
Е как да не пречи да се синтезира вит. Д, с какъв фактор се мажеш?

# 742
На разранена и сълзяща кожа не бих намазала, говоря за мазане, когато кожата е добре. Излагам я на слънце в ранните сутрешни часове или късно следобед, 15мин. на ден са достатъчни за набавяне на вит. Д Но определено във времето на разходки, когато едва ли мога да я удържа да не е на слънце (говоря за времето между 10-12 часа  и вечер след 17.30) смятам че е добре да се намаже с подходящия слънцезащитен крем. Но явно ще трябва да избягвам зоната на гънките или да намеря подходящия продукт. Като се сетя колко кремове за една година време накупих, докато и намеря подходящия, явно с тези слънцезащитни ще съм готова за другото лято Tired Та ще се радвам на споделен опит. А вредата - винаги гледам да е по-малкото зло, доколкото е възможно.

# 743
Момичета тъй като вие може да сте се сблъсквали с този проблем моля за мнение
Малката от седмица и половина има много ситни твърди пъпки по вътрешната страна на бедрата(краката)имаше отначало само 6-7 ситни , а от неделя са повече и то все такива ситни и твърди.Мажа я с Фусикорт , защото не можах да  я заведа на лекар и фармацевтката ми каза , че или е стафилококова инфекция или конактен дерматит.моята е правила като малко 2 пъти контактен дерматит , защото е много бяла и лесно и се дразни кожата.същата седмица като и избиха пъпките носеше дънки , а тя досега (на 3г е) не бях я обувала с дънки.
Има ли ли сте такива пъпки...дали е дерматит  newsm78

# 744
  • София
Малкият ми син е с подобни пъпки - от външната страна на бедрата, по прасците и в горната част на ръчичките/раменцата. Първо се появиха на бедрата /мислех, че е от чорпогащника/ и за 3-4 месеца излезнаха и на останалите места. Първоначално и при него се съмняваха за контактен дерматит,  но се оказа, че е "гъша" кожа. Казаха, че спасение няма, било генетично и понякога минавало от самосебе си, но в повечето случаи - не!

Пъпчиците на сина ми са от този тип, като има и много по-тежки случаи:

Мисля да пробвам с Омега 3, понеже прочетох възторжени отзиви от хора оптали всичко, а няма  да навреди.

Разбира се, при вас може да е друго. Важно е да намерите добър дерматолог, който да постави правилната диагноза.

Успех!

# 745
Малкият ми син е с подобни пъпки - от външната страна на бедрата, по прасците и в горната част на ръчичките/раменцата. Първо се появиха на бедрата /мислех, че е от чорпогащника/ и за 3-4 месеца излезнаха и на останалите места. Първоначално и при него се съмняваха за контактен дерматит,  но се оказа, че е "гъша" кожа. Казаха, че спасение няма, било генетично и понякога минавало от самосебе си, но в повечето случаи - не!

Пъпчиците на сина ми са от този тип, като има и много по-тежки случаи:

Мисля да пробвам с Омега 3, понеже прочетох възторжени отзиви от хора оптали всичко, а няма  да навреди.

Разбира се, при вас може да е друго. Важно е да намерите добър дерматолог, който да постави правилната диагноза.

Успех!

В близкият месец имали ли сте имунизация или АБ... Thinking

# 746
Момичета, имам нужда от съвет за слънцезащитните кремове. Взех на Авен 50+ с минерали по препоръка в аптеката, но ми се струва, че не се повлия кожата на дъщеря ми добре. Появиха се зачервявания и пъпки по гънките и подозирам крема, освен това ми се струва, че от него кожата се изсушава. Трябва ли да има такава минерална основа крем за АД? Може би  не трябва да мажа в зоната на гънките?
Едно към едно както го описваш, само че се получи от 2 намазвания с А-дерма, няма да мажа повече. Миналата година не съм мазала въобще, тази година реших, че като не е в количката и не мога да го държа все на сянка и ще мажа.  Сигурна съм, че е от крема, т.к. друга козметика не ползваме и пъпките са само по лицето и ръцете, където беше и намазан.

# 747
  • София
Цитат

В близкият месец имали ли сте имунизация или АБ... Thinking

Не, но беше с много слаб имунитет.

На 1.2 г. прекара Варицела, като накрая направи бронхиолит с доста тежък белодробен спазъм. В продължение на няколко месеца, нямаше вирус, който да го подмине и на 2 пъти се наложи прием на АБ - Аугментин и Панцеф. Ваксините отложихме за 8 месеца.

Първите пъпчици се появиха около 2 месеца след последния прием на АБ/около 5 м. след Варицелата/- беше ги разчесал и никак не изглеждаха добре. После спряха да го дразнят, появиха се и другите и си седят така, повече от година.

Участъците в момента се виждат само при вглеждане - приличат на точици с 2-3 нюанса по-тъмни и на пипане кожата е груба.

Профилактиката от която съм доволна:
Веднъж седмично къпане със сапун А-Дерма или Себамед, през останалите дни, само с вода. Никакво тоалетно олио/мляко хидратантни или слънцезащитни кремове. В редки случаи ползвам Нахткерцен балсам на д-р Тайс и то ако преценя, че му е суха кожата.

ПП. Майка ми е с подобна кожа, около лактите и бедрата - Твърди, че не помни да изпитвала някога, какъвто и да било дискомфорт.

# 748
Здравейте, надявам се, че пиша в правилната тема, не видях нова  Simple Smile
Синът ми в момента е с обрив по вратлето и лицето, много ситни пъпчици, по-скоро като грапава кожа, има и лющене на кожата по клепачите, а отзад на врата и под брадичката лющене и са подобни на ранички, едното ушенце е като подсечено, сърби го и се чеше по врата и ушите. Има и ситни пъпчици с леки разранявания на места по сгъвките на ръцете и краката, както и лишейчета (грапава кожа без лющене) на места по тялото.
От новороден го мажа с медицинска козметика, т.к. по-малката ми дъщеря беше с АБКМ и съответно атопичен дерматит (при нея нямаше рани, кожата и само се лющеше и ставаха лишейчета). Въпреки това нямаше и 1 месец, когато кожата по цялото му тяло стана на лишеи и се лющеше, смених Мустелата с Топиалис, отминаха, но периодично се появяваха пак. До преди 2 седмици, когато се появиха под брадичката и отзад на вратлето и станаха на ранички, мазах 3-4 дни с Адвантан и след това с а-дерма (водих го на дерматолог и с един поглед, той спеше в оличката, каза атопичен дерматит), но няколко дни след спирането на Адвантан-а пак се появиха, пак мазах 3 дни (пак след преглед) и сега пак с а-дермата, но не изчезнаха и се появи и обрива по цялото лице.
До сега е пил няколко антибиотика, изкара варицела, бронхит, имаше и мораксела, като новороден беше с инфекция на очичките.
Още на 1 месец му направих кръвен тест за АБКМ, но не отчете да има. Беше с диария, за това и направих, при малката това беше симптом. От тогава му давах Ал 110 и се оправи, като стана на 7 месеца минах на НАН 2, сега пак има често диарични изхождания. Захранен е с почти всичко, по принцип е доста лаком и си хапва с охота всичко, мръщи се малко на зеленчукови и месни пюрета. Не съм забелязала да прави реакция след определена храна.
Доста е нервен и определено не е кротко бебе, много е подвижен, спи малко.
Дали е добре да го мажа с прополисов мехлем на местата на обривите и да изплаквам тялото с разтвор смрадлика и лайка?
Много ще се радвам ако ми дадете съвет какво да предприема, с какво да мажа, дали ще трябва някаква диета?

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 13:25 от viv-miv

# 749
Първо не мажи повече с Адвантан - минали сме по тоя път, само по-зле става. Предполагам, че сте сложили всички ваксини, но ако не сте, отложете докато детето се оправи напълно.
За диетите е много индивидуално. Ако е някакъм вид непоносимост към млечните, нещата може да се оправят, ако минете на специално мляко, но по-добре се консултирайте със специалист.
Пробиотици давате ли?

Общи условия

Активация на акаунт