Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 627
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 780
  • София
 GIULIA, би ли написала точната схема на детоксикация с шуслерови соли. Смятам да я приложа върху себе си и баткото, че на него напоследък му се наложи да пие два поредни антибиотика по ред причини.
 Малкият, както всяка година по това време, няма обриви, но есента също ще го подложа детоксикацията като допълнение към хомеопатичната програма. Този месец му провеждаме желателната за деца с АД промяна на климата - първо бяхме на море една седмица, а сега е на планина в Рила. Вярвам, че ефектът ще е добър  Praynig

# 781
Добре е наесен и напролет да се прави профилактика с пробиотици  Peace

# 782
  • София
 Профилактиката с пробиотици си тече при нас почти целогодишно. Особено в този сезон - преди и по време на морската почивка задължително давам пробиотици  Simple Smile

# 783
Добра превенция са за стомашно-чревните вируси, да  Hug

# 784
# 785
Здравейте на всички!С риск да бъда крайно остра искам да кажа няколко изречения.Първо това,че инфото в темата е нож с две остриета!Така както може да е много полезна така може и да навреди на нашите деца доста,защото всяко едно от тях е индивидуално,а сменянето на всякакъв тип мазила ,безразборното приемане на шуслерови соли и др.глупости би било опасно!Ако на едно дете това дейста положително,то не значи ,че и при другото ще е така.Направо ми прилошава ,когато се постват всякакви диети за кърмещите майки,а още повече за децата!Нека споделя една истина -кърмещата жена дава на детето си достатъчно количество пробиотик,а всичко останало е излишно!Също така състава на майчиното мляко се мени според нуждите на детето,така че майки не се лишавайте от ценни хранителни вещества като изключвате от менюто си всякакви храни за да разберете дали детето ви прави реакция от тях!Виждам много груби грешки,някои от които и аз съм допускала,като кортикостероид или тетра(смрадлика).Корт.сериозно подтиска проблема ,а тетрата го задълбочава.Тетрата изсушава и нацепва кожата много!По скоро невен-той спомага за бързата регенерация на кожата!Един добър съвет:ако смятате ,че имате проблем,намерете си читав класически хомеопат.Бълг.хомеопатично издателство ХомеоХелп може да ви даде полезна информация ,която да ви насочи към хомеопат във вашият град.Ние и още много други деца успяха да преборят този проблем само по този начин!Смятам,че традиционната медицина е безсилна в случая!

# 786
  • София
 Р@дина, абсолютно съгласна съм относно безразборното даване на всякакви средства и медикаменти по съвет от форума!
 Преди да дам на децата си каквото и да е, проучвам щателно евентуалното му влияние именно върху моето дете! Ползвам от дълго време шуслерови соли при лечението на редица заболявания и състояния на организма, поради което ги смятам за напълно подходящи при АД.   Същото се отнася и за пробиотиците и хомеопатията. Съветите във форума не са рецепта със силата на лекарско предписание, а просто възможен алтернативен поглед върху лечението на определено състояние. Смятам, че всеки четящ и пишещ във форума знае основните правила за ползването на информацията в него. Критичното проучване на данните от форума е абсолютно задължително за всеки зрял човек.
 Самата ти изказваш някакви свои "истини" и съвети, смятайки ги за меродавни и отричайки написаното от другите. Споделянето във форума не означава директно прилагане на съветите от него - всички имаме глава на раменете си! Поради това не смятам този тон за уместен.

# 787
Нека споделя една истина -кърмещата жена дава на детето си достатъчно количество пробиотик,а всичко останало е излишно!

Радина, истина според кого? Познавам педиатри, които с еднаква неприязън оплюват и пробиотиците и хомеопатите, без изобщо да знаят за какво става въпрос. Друга истина е, че много малки количества пробиотик преминават от майката към детето чрез кърменето(да уточня, че се намират върху зърната на майката, а не в кърмата), а както сама каза - децата са различни и докато при едни няма нужда да се приема допълнително пробиотик, то други губят огромни количества полезни бактерии при стрес - като например оставяне на баба, на ясла и т.н. Голямо значение има и дали детето е родено естествено или със секцио, дали е кърмено от самото начало или в болницата са давали АМ...

# 788
  • София
Ето една хубава статия по въпроса за кърмене/про и пребиотици, от магистър-фармацевт, доброволен консултант по кърмене:
http://www.podkrepazakarmene.com/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA% … B1%D0%B8-144.html
Още една за кърмене и алергии при кърмачето, диета при кърмещите майки:
http://www.podkrepazakarmene.com/alergii-i-hranitelna-neponosimo … rmacheto-582.html

# 789
здравейте на всички! реших да споделя и аз-миналата год април родих близнаци, 2-рото се роди  на червени петна и му се белеше кожата, д-рите маика и татко(те също са мед работници)  ми казваха няма страшно това е така понеже се е родило под 2.500 (роди се 2.400) затова му е суха кожата ще се оправи, но не са ми казали че е АД. Мажехмего само с козметика и нищо друго, но си признавам че ревеше повече от 1-то. Кожата му се обели, но на крачета му стана много суха и  юли(2012) решихме да идем на дерматолог-д-рката ни изписа  бетадерм и още нещо непомня какво др и да го мажем с заехтин (никаква козметика каза д-рката), но нашата лекарка пък ни каза че кожата неможела да диша от зехтина и затова не е хубаво с него и си продължихме с мляко на бюбхем  по 4-5 пъти на ден, а за бетадерм маика не даде да го мажа с това и каза продължаваме с млякото. и кожата му се оправи напълно. След като се оправи обаче аз спрях да го мажа и зимата пак му стана суха кожата особенно на крачетата, това става след нова года и тогава сменихме нан 2 с кисело мляко, и на едното му краче се появи нещо като плака, след това и на 2-рото по-малко, отидохме при лич. лекар тя изписа лиоком мазахме то се скри за момент но после пак се появи, после взеха да е появяват като петанца по гърба и коремчето с пъпчици, и се почна с едно мазане с това с онова, те се скрият тия петна и след една седмица пак се появат, единия д-р ти каже това другия онова, това от нова год до юни, сега сме изчистили тия петна и плаки, но кожата си му е суха на краката и сега го мажа с мляко на топикрем защото на бюбхем вече трудно се намира, пак почнах по няколко пъти на ден.
Радвам се че ви намерих и че ще има с кои да споделям в тази борба !

# 790
GIULIA, би ли написала точната схема на детоксикация с шуслерови соли. Смятам да я приложа върху себе си и баткото, че на него напоследък му се наложи да пие два поредни антибиотика по ред причини.
 Малкият, както всяка година по това време, няма обриви, но есента също ще го подложа детоксикацията като допълнение към хомеопатичната програма. Този месец му провеждаме желателната за деца с АД промяна на климата - първо бяхме на море една седмица, а сега е на планина в Рила. Вярвам, че ефектът ще е добър  Praynig

ДАЙ ИМЕЙЛ ДА ТИ ПРАТЯ ЦЯЛА КНИЖКА ЗА ШУСЛЕРОВИТЕ СОЛИ !  bouquet

# 791
здравейте на всички! реших да споделя и аз-миналата год април родих близнаци, 2-рото се роди  на червени петна и му се белеше кожата, д-рите маика и татко(те също са мед работници)  ми казваха няма страшно това е така понеже се е родило под 2.500 (роди се 2.400) затова му е суха кожата ще се оправи, но не са ми казали че е АД. Мажехмего само с козметика и нищо друго, но си признавам че ревеше повече от 1-то. Кожата му се обели, но на крачета му стана много суха и  юли(2012) решихме да идем на дерматолог-д-рката ни изписа  бетадерм и още нещо непомня какво др и да го мажем с заехтин (никаква козметика каза д-рката), но нашата лекарка пък ни каза че кожата неможела да диша от зехтина и затова не е хубаво с него и си продължихме с мляко на бюбхем  по 4-5 пъти на ден, а за бетадерм маика не даде да го мажа с това и каза продължаваме с млякото. и кожата му се оправи напълно. След като се оправи обаче аз спрях да го мажа и зимата пак му стана суха кожата особенно на крачетата, това става след нова года и тогава сменихме нан 2 с кисело мляко, и на едното му краче се появи нещо като плака, след това и на 2-рото по-малко, отидохме при лич. лекар тя изписа лиоком мазахме то се скри за момент но после пак се появи, после взеха да е появяват като петанца по гърба и коремчето с пъпчици, и се почна с едно мазане с това с онова, те се скрият тия петна и след една седмица пак се появат, единия д-р ти каже това другия онова, това от нова год до юни, сега сме изчистили тия петна и плаки, но кожата си му е суха на краката и сега го мажа с мляко на топикрем защото на бюбхем вече трудно се намира, пак почнах по няколко пъти на ден.
Радвам се че ви намерих и че ще има с кои да споделям в тази борба !

ПРИВЕТ МИЛА,

каката я оправих с рибено масло и пробиотици+ щадяща козметика:олио за къпане, и течен тео гел за пране, с израелският ни се обостряше...! НИКАКВИ ИЗКУСТВЕНИ АНТИХИСТАМИНИ И КОСТИКОТЕРОИДИ...!!!:peace:Има един бг пробиотик за алергии при деца,който е естествен антихистамин,супер е: ентеросан 44 !

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 14:54 от GIULIA

# 792
  • София
Аз кърмя и до сега, но от кърменето полза за АД аз лично не видях.
Но почнах да давам пробиотик покрай едно разстройство, малкия го харесва и си го иска още.
Аз съм много непостоянна с лекарствата, добре че той ме подсеща и опаковката е голяма.
И да ви кажа, има резултат.
Чеше се, има малко груба кожа тук-там, но нещата определено не са като преди, когато имахме пристъпи с червени петна по 1-2 пъти на месеца.

# 793
  • Варна
Здравейте отново! От няколко дни сме с козметиката на А-дерма Екзомега. Малките обривчета тук там не ме притесняват вярвам , че ще се загубят с времето. Притеснява ме китката на ръчичката, която от сърбеж беше захапала. Мина раничката, тъкмо поизбледнее, разчеше се и пак се разранява кожата. Сега позавехна и мисля да пробвам с Джинджира алба бебе. Все още търпя и не прибягвам до Адвантана. Но вече месец я влача тази ръка докато започне да минава пак се раздразни от разчесване. А като стане рана не мога да мажа с крем, че по-зле става. Дали от жегите още повече се влошава, много вероятно. От снощи забелязвам ситни точици по бузките и малко към вратлето настрани, дано да е от топлото  и да няма връзка с АД.
Скоро ще ходим към Варна, може ли да ми даде някой координати на добър кожен лекар, хомеопат алерголог знам ли и аз вече. Благодаря предварително.

# 794
  • Варна
Здравейте! Връщам се от друга дерматоложка, е така рецепта изписана от двете страни не бях виждала.. започна с Елоком.. в мига в който го каза и въпреки , че й зададох 100 въпроса.. знаех че точно тази докторка няма да ни помогне. Погледна обрива на лицето каза , че е от топлината.. дай Боже да е така. А относно ръчичката да мажа с Елоком, изписа да пие детето Ca gluconici сироп и ампули вит С. На гърба един куп козметика, аз вече ползвам на А-дерма екзомегата, а тя трябвало освен това и D.e.F.I. да пише  Rolling Eyes . Мисля да продължа с Джин джира алба-та бебе пък толкова време чаках ще изтърпя докато мъжо си дойде от Африка и да тичаме по Варна ако някой там нещо може да каже. Струва ми се , че прави опити да се почеше по лицето и това не ми харесва, дано наистина е от претопляне.

Общи условия

Активация на акаунт