Отговори
# 645
Здравейте и от мен. Малко се позагубих напоследък, не съм и чела последните няколко дни, но все не ми остава време.
Имам нужда от вашата помощ. Малкият е болен...от събота му се засилиха сополите (които не изчезват 2 седмици) и от вчера кашля. Снощи почти не сме спали, защото беше със запушен нос и не можеше да диша. Днес педито го прегледа, слуша гърдичките - били чисти, а той от днес сутринта вече е с влажна кашлица. Изписа едни капки - Коларгил 1% (мисля, че така се казва), които се приготвят. Та поръчах ги аз на обед и ги взех сега, вечерта. Промих нослето и му сложих по една капка. След това той поспа към 30-40 мин. И се събуди с адски рев. Реве, кашля, дави се, реве, кашля, дави се....УЖАС  #Crazy В началото помислихме, че е гладен....изяде към 120мл едва едва...пак се давеше постоянно... Накрая реших да му смукна каквито сополки има и пак да му промия нослето в ФР и като че ли малко се поуспокои сега. Но пък тези капки трябва да ги слагам 3 пъти на ден, а се страхувам да не направи същата реакция пак?! Някой давал ли е такива капки? Нормална ли е тази реакция?  Thinking
Предварително благодаря за помощта!

# 646
Вили,
пробвай инхалации с лайка!Аз правя така:слагам една тенжерка да заври с малко вода и после сипвам едно пакетче чай от лайка.Заставам с кенгуруто и бебето над печката/ по скоро до печката бебето гледа към печката/ и леко с ръката насочвам парата към бебето/ не го държа върку тенджерата/ и така поне 10 минути през около 3 часа. Смятам че има фантастичен ефект и не мисля че ще му навреди. Ние като бяхме в болницата слагахме ксилометазолин 0.1% по предписание на тамошния УНГ, но аз смятам че са малки за такива капки, все пак...

И Крум се будеше с рев, когато беше болен.Това е защото не можеше да диша миличкото...
Оффф направо настърхвам като си спомня....Дано Борко по-бързо да се оправя baby_neutral

# 647
Момичета, лайката е алерген и не се препоръчва за инхалации при толкова малки бебета!

# 648
не можах да разбера защо давате плодовото между храненията, а не непосредствено преди следобедното хранене с мляко?[/color] newsm78

Защото с плодово пюре не се замества хранене. Когато пюрето се дава преди млякото,  обикновено се цели да се замести хранене.

При нас отново пълен провал със следобедното плодово пюре. Изобщо не преглъща пюрето, върти го из устата си и го изплюва. Какво е това чудо не знам. Преди два-три дни така хубаво си ядеше пюренцата.
ясно, аз съм останала значи с погрешно впечатление, че следобедното е второто хранене, което се замества... ooooh!

# 649
  bubenceto21, и ние сме така след почти всяко хранене. Като се оригне и се успокоява. И на мене  ми казаха, че му ставало тежко на коремчето и за това плачел. Първо си мислих, че не му е стигало, давах му повече, изяждаше си го, но веднага след това ми връщаше. Единствено не плаче след като е ял пюре.

# 650
Маринка, кефиш ме с това листо Laughing
И ние сме със столче Бертони Мамбо, засега се очертава много сполучлива покупка. Много е удобно. Препоръчвам Simple Smile
Либи, разбирам те много добре. Знам и обаче, че човек заради детето си може всичко. Ако ви кажа и разкажа колко съм се променила... Дано все хубави неща се случват на всичките ни бебчета в темата.
Значи плодово между хапванията. А кога се започва, тоест след въвеждането на колко зеленчука?

# 651
Оооох и ние сме болни Sadсополи мополи..леко се закашля,температура няма но...жизнена е,хапва,но по никакъв начин немога да я накарам да глътне 2,5 мл калциев глюко.....чак се задави Cryа гърлото и е много зачервено,доколкото знам ни го изписаха заради това.
Педиатърката каза че още не сме за антибиотик Praynigи в четвъртак сме на контролен,изписа ми стодал...тези черните капки"кара....гол"незнам точно как се казват,вит.Ц и калция.Четох че има някакво сиропче с калциев глюко...но като се разчетох станах разногледа :crazyeyes:50 на 50 едни категорично отхвърлят калция,други пък не,както и да е,аз реших да и давам,но незнам как,повърна го и чак се задави,явно е много горчив.Някой знае ли може ли да се смеси с млякото?.
Предния път като се разболя,пак ни изписаха от тези капки за хремата(черните)и определено много ни помогнаха,ползвахме ги 7 дни защото повече неможе,но и си подействаха,правих инхалации с лайка хлебна сода и едно мазило за кашлица"pulmex бебе" слагах по малко от него,мисля и сега да и правя без да са ни предписани newsm78
Питах аз за въпросните мл мляко,пак ми се повтори 5* 150гр,и като и казах че сметките ми показват че и давам по малко от предишния месец,ми каза че можело да и давам до 180 мл не повече,над 180 мл било много,незнам сега мисля повече за сополите май,грамажа го оставих за понататък.Ако някой има идея как да дам калция ако иска д ами пише на лични,ще съм благодарна.
лека вечер  bouquet

# 652
Оф мерси Cambozzola, не знаех:(
Е то има толкова алергени, че ще се побъркам.
А с какво да правим инхалации????Аз си купих инхалатор и ще правя с физ.р-р/дано не ми се наложи де/. Аз това за лайката го срещнах в един форум за ларингита при децата, но сега като се замисля не видях възраст:(....

Калция аз го давах със спринцовката от панадола, а по едно време си го изливах върху гърдата докато кърмех....Не знам дали може така, ама по-добре така отколкото да ми го изплюва...

# 653
Мама зайка, не е лошо пак да го прегледат дребния, че състоянието на толкова малко бебче се променя с часове. И Любо е така, предния ден му нямаше нищо, на следващия вече беше на антибиотик. И той кашля ужасно и на няколко пъти получи и спазми, вече втора седмица не може да се оправи милото. А за коларгола незнам дали е от него, на каката са го изписвали преди, но не е помагал особено. Бързичко да се оправя всички болни дечица.
margo19, наистина се заменя следобедното хранене, но с каша. Аз давам плодово сутрин, около 1.5ч. след като си е изпил млякото.

# 654
ама и лайката ли е алерген?Ами с какво се правят инхалации?На нас като ни го изписаха инхалациите с лайка,смо ме предупредиха да не я държа директно върху тенжерката а по отстрани newsm78предния път с тез капки за хремата вадех "чудеса",сега обаче нищо не излезе

# 655
Здравейте и от мен! И аз давам калциевия клюконат със спринцовката от панадола и е много по-лесно. Малката покашля малко но ми се струва че е от лигите, защото го прави рядко 5-6 пъти на ден и няма абсолютно никакви др. симптоми на разболяване. Дали е възможно или само на мен така ми се иска newsm78. Сестра ми продава столче за хранене което е почти ново и супер запазено. не мога да кажа каква марка е но е хубаво. Ако някой се интересува по подробно да ми пише на лични и ще му кажа подробностите. Аз вече си имам и не ми трябва, но не виждам никакъв смисъл да се дават поредните 100лв. за нещо което винаги можеш да вземеш от друг за половин цена примерно.

# 656
Благодаря за мненията за БЦЖ-то.

Либи,
относно беболиновски паспорт - ние извадихме само с присъствие на двамата родители, техни лични карти, акт за раждане на беболина и копие от него. Не са ни искали адресна регистрация, но ние не вадихме паспорта в районното, а в централното полицейско управление на града.

Само една допълнителна информация - в общи линии за бебчета може само обикновена едномесечна поръчка да се прави, тъй като извършват някакви проверки.

# 657
  • София
А там снимат ли бебоците, че и мен ме интересува как става?

# 658
  • в рaя
Добър вечер!
Ние след вече две изкарани тежки настинки имаме малък опит със сополите... аз си вземах вакуумната помпичка baby vac, слагам низита кремче в нослето, коларгола съм пробвала, но на мен лично не ми хареса ефекта - започваше да хърка съвсем нослето и общо взето след слагането им след около 5 мин. дърпахме сополите с помпичката. Четох, че е хубаво при хрема да се остави бебо да спи в шезлонга, за да му е надигната главичката, защото дори и да се сложи нещо под матрака няма да има същия ефект. Също било от полза за отпушване на нослето да влезете с бебчето в банята и да се направи пара с по-гореща вода. Аз  също давам калция и витамин Ц, като ги слагам в бибата на шишето и палечка с апетит си ги изцоква. Няколко капки вит. Ц в нослето го изсушават ако текат сополите. И ние бяхме на косъм от антибиотик, но съм сигурна, че ако не беше тази помпичка щяха да слязат надолу сополите и щеше да кашля!
Това за лайката не го бях чувала, защото все пак в храносмилателния чай на хипп има лайка, а той е от 1-вия месец newsm78 ... аз пък лично и правих запарка от лайка и варих чай от шипки и й ги давах смесено, защото от лайката се разхлабваше, а от шипките запичаше. За хремата също ми бяха казали много концентрирана запарка на лайка се капва в нослето,, действало . Давала съм и също осцилокошцинум, но мисля, че не го понесе добре и май няма да опитвам пак  Tired
Мама зайка, бубенцето дано бързо се оправят бебоците и да не се стига до АБ!

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 00:06 от ·٠•●♥☆тупурче☆♥●•٠·

# 659
А там снимат ли бебоците, че и мен ме интересува как става?

Да, там ги снимат. Родителят заема някакви пози тип "Шива", защото не трябва да влиза в кадър  Mr. Green

bonniem, и аз знаех, че за деца са само обикновени поръчките, но като отидохме ни питаха за бебето обикновена или бърза искаме Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт