Отговори
# 630
Здравейте!

Да попитам, избрахте ли вече столче за хранене? Аз гледах няколко, но все нещо не ми допада и не мога да си избера. Sad

Много зависи от цената. Аз да ти препоръчам - Бертони Мамбо е нашия http://family-bg.com/prX_4071.htm . Има доста опции за тази цена. Полулегнало положение, много ми е удобно за малкия. Нз ти какво си гледала и горе долу какво търсиш обаче...
Добре изглежда - има всичко, което искам - сгъваем, регулиране на седалката и е на добра цена. Благодаря, Марина   bouquet! Едно от най-важните неща е да е удобен за бебко и като се сгъне да не заема много място, че ние много пътуваме и с тоя багаж е сложно. Ще отида до някой магазин да го видя на живо Simple Smile
Скоро го видях в Карфур на 105 лв. Като се сгъне го облягам на хладилника, ширината му е същата , а дебелината ( нз и аз как да го нарека..? Simple Smile ) излиза около 45 см - 2 педи. Доста е удобно на малкия в него0-  към раменцата е широк, другите бяха мн тесни, които гледах. За Пътуване чак нз дали ще стане да се разняся, скоро го мислих и аз. Ще става то , ама ще трябва да се разглобява  както е бил в кашона като го купувахме. Освен ако не сте с бус  Mr. Green

# 631
  • в рaя
здравейте и от нас!
Ние днес бяхме на разходка, времето беше супер Simple Smile От вчера вече хубаво се обръща палечка и съм много щастлива!
Видях говорите за ваксината - и нашата много набираше и чак сега започна да зараства, вече 4-ти месец си прави реакция. Звънях на доки и тя каза, че така било по добре, със сигурност се е хванала и било по-хубаво, че така била. Иначе незнам колко пъти се пука, течеше гной, позаздравява, после пак и така 4 месеца ...
На нас още не са ни били третата ваксина - т.е. третите две, защото няма ваксини пак! Аман!!!  #Cussing out
И аз започвам да гледам вече за столче, но пусто му ... 100 лв. ми се виждат много, имам още малко време да огледам  Whistling

# 632
  • София
MaPuHa88 добре че ме светна за това столче преди време, купихме си го и вече 3 седмици малкия си хапва в него, много е удобно, широко има полегнало положение, много е стабилно и пластмасата е много хубава. Абе учудващо сполучливо е като за българско столче. И цената е супер. Мерси много че ми го препоръча

# 633
Здравейте!

Да попитам, избрахте ли вече столче за хранене? Аз гледах няколко, но все нещо не ми допада и не мога да си избера. Sad
ние взехме това столче:

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6921&cat=69

Бертони-Мамбо също беше хубаво, но вече се бяхме спряли на това, а и ми се стори по-здраво- може би заради пречките отстрани на краката. Бертонито пък има табличка с някакви въртящи се топчета, където може да се забаламоса детето, докато му пъхаш лъжицата в устата Wink Laughing baby_neutral

за изправянето сме същите - днес ми направи малък цирк в количката - не стига, че спа само час, въпреки, че бяхме навън и би трябвало да спи повече, ама това е то- като спра с количката и отваря очи, свикнал е да се друска Laughing , ами и като почна по едно време да се гъне и да мрънка Crazy - очевидно искаше да го гушна, ама как ли пък не да го извадя на тоя студ, пък и после няма слагане обратно, така че раздрусах го към вскъщи и спря да мрънкьосва Laughing
сега е хубаво на този стол, че мога да го слагам в полуседнало положение и се надявам така да мирясва повече, че иначе и на ръце да го носиш му писва в една и съща поза и пак мрънка...
на всичкото отгоре свикна да го носят по стаите и сега като си влезем в неговата и веднага се нацупва и почва да мрънка... недай си боже да реша веднага да го сложа в леглото - няма такъв рев... #Crazy ще ме побърка малкото, много се налага, а може би и ние доста го разглезихме, малкия глезанчо - особено татко му - винаги разваля дисциплината! Crazy baby_neutral Heart Eyes
за плодовите пюрета - и аз накупих, но все още умувам откога да ги почна newsm78

не можах да разбера защо давате плодовото между храненията, а не непосредствено преди следобедното хранене с мляко?
newsm78

# 634
  • София
И аз започвам да гледам вече за столче, но пусто му ... 100 лв. ми се виждат много, имам още малко време да огледам  Whistling[/b][/color]
Ако не ти се дават 100лв за столче ти препоръчвам ето това: http://family-bg.com/prX_2982.htm
Моя приятелка има такова, понеже не можеше да си позволи скъпо столче и е много доволна, удобно е и може да се разглоби и да се ползва и като столче с масичка, малката и до днес си го ползва. Единственото неудобно е че детето трябва да може да стои седнало, понеже няма позиции на гръбчето.

# 635
  • Miami
не можах да разбера защо давате плодовото между храненията, а не непосредствено преди следобедното хранене с мляко?[/color] newsm78

Защото с плодово пюре не се замества хранене. Когато пюрето се дава преди млякото,  обикновено се цели да се замести хранене.

При нас отново пълен провал със следобедното плодово пюре. Изобщо не преглъща пюрето, върти го из устата си и го изплюва. Какво е това чудо не знам. Преди два-три дни така хубаво си ядеше пюренцата.

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 17:25 от Кори

# 636
И ние взехме столче на Фишер прайс http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.438  .не съм го виждала на живо и сега чакам да ни го доставят. Аделина  го беше постнала веднъж та се зарибих от там - изглежда ми удобно,преносимо,незаемащо място и лесно се почиства - ще видим как ще е . ние имаме място за голям стол, но предпочетох да сме по-подвижни , а и моззе да се сложи практически навсякъде да си играе и с играчките,а и лятото може да си правим барбекю на двора двамцата  Laughing
ние вчера си опънахме преносимата кошара в хола, че имахме гости и трябваше да съберем разтегаемия диван  , на който си лежим и малкия така се радва - като започна да я драска и да се смеее....
Аз се бях притеснила за захранването, но днес говорих с един от педиатрите ни  и малко ми поолекна.Най-важното поне според мен е ,че каза,че за бебетата до 1 годинка е най-важно млякото ,а не другата храна, така че продължаваме да се кърмим и след месец да се захранваме

# 637
Нашето столче е на фишър прайс, взех го от продавалника за 50 лв. чисто ново и с найлоните още.
За сега не сме го ползвали, защото е изцяло седнало, а все още не смея да я слагам да стои така. Храня я на шезлонга и ми е удобен, даже се замислям за какво ми беше това столче изобщо. Но пък е малко и можем да го мъкнем навсякъде.

Плодовото пюре и аз не виждам смисъл да е непосредствено преди хранене с мляко. Така най-много да ми откаже млякото. То е все едно да изядеш една ябълка, круша или друг плод като междинна закуска Simple Smile

Някой наясно ли е как стои въпросът с вадене на паспорт за бебе?
Мислим за Великден да отидем до Испания, че баба и дядо не са си виждали внучето, а отпуската при тях е невъзможна.

^VALINA^  Hug
Всички ми казват, че трябва да съм силна, но на мен ми идва да се гръмна. Май ми се поизчерпаха силичките напоследък.. Но няма начин, ще се борим.

# 638
Аз ще ви покажа едно столче за хранене, което е изключително удобно за влачене насам-натам (по хотели, ресторанти, на село, на вила), заема много малко място в колата сгънато. Но детето трябва да може да седи:
http://family-bg.com/prX_2513.htm
Ползваме го от 6м. възраст и до днес каката си яде на него, защото още не е достатъчно висока за обикновен стол.
А иначе за в къщи си имахме от тези големите, дето добре си полягат назад и може още от 4-5м възраст да се ползват. Някакво италианско беше, подобно на това http://family-bg.com/prX_4071.htm
Но големите си заемат доста място в къщи. Сега Миро ще ползва големия стол, като започнем захранването.

И още нещо - има инициатива за строеж на детски площадки. На този линк може да гласувате при вашето населено място да бъде построена нова хубава детска площадка:
http://mestazaigra.bg/bella-glasuvane

# 639

Май с бебето и двамата родители в районното управление. Мисля че си има тема във форума, да погледнеш и там, че да не те заблудя нещо.

# 640

Май с бебето и двамата родители в районното управление. Мисля че си има тема във форума, да погледнеш и там, че да не те заблудя нещо.

И акта за раждане - оригинал и копие  Peace

# 641
и ние като се върнем до БГ ще трябва да вадим.само да успеем да се доберем до акта за раждане, че не го знам къде е по трасето Пловдив -Брюксел

# 642
  • София
Либи, аз миналия месец като ходих в месната ни общината на Овча Купел, за да си подам документите за еднократната помощ, ме накараха да направя адресна регистрация на бебок и регистрация за постоянен адрес. Служителките там ми казаха да си нося бланките, ако искам да му вадя паспорт. Това разбира се може да не е изискване във всички районни. В нашето ги искат обаче.

# 643
Първо да честитя на всички, които днес празнуват   bouquet Бъдете здрави!

Имам въпрос към консултантките!
Тази сутрин устих болка от едната страна на гърдата, близо до зърното. Опипах мястото, но не напипах бучка. И днес слагам малкия да суче повече от тази гърда. Сега, като заспа Ахмед, след като беше сукал от гъдата, реших да се доизцедя и млякото беше много гъсто и жълтеникаво на цвят и успях да изцедя съвсем малко. Какво означава това и какво да правя?

kadrie, на самото зърно забелязала ли си дали имаш нещо като бяла точка? Ако има то най вероятно става впрос за блистер - запушена пора на гърдата и изглежда в повечето случаи както е на снимката. Ако искаш може да погледнеш тази статия за третиране на блистери.  

Друга възможност е да се е запушило каналче. В повечето случаи майките третират запушения канал първо с топъл компрес, след който правят лек масаж на засегнатия участък от основата на гърдата към зърното. След масажа е добре да се сложи детето да суче или евентуално да се изцеди с помпа. След това за облекчаване на болката може да помогне студен компрес или изстудено зелево листо, на което е отстранена твърдата част и е начукано. Поставя се върху засегнатата част без да покрива ареолата и зърното. Някои майки споделят, че продължителната употреба на зелевото листо е намалило количеството на произвежданата кърма за това е добре да се внимава с него.

Това, че слагаш повече Ахмед на гърдата би трябвало също да повличе положително. Честото изпразване на гърдата би следвало да предотвратява мастните натрупвания и от там появата на запушвания. Също така е важно да успееш да почиваш повече.

За отстраняване на мастни натрупвания понякога се използва лецитин. Лецитинът е хранителна добавка, която се продава в аптеките. Според “Енциклопедия за витамини и минерали на лекаря” ("The Doctor's Vitamin and Mineral Encyclopedia" 1990, p. 258-269) от д-р Шелдън Сал Хендлър (Sheldon Saul Hendler, MD, Ph.D.), максималната доза лецитин е 50 грама на ден. Максималната препоръчителна доза при запушени канали е 4,8 грама на ден – по-малко от 1/10 от максималната препоръчителна доза. Би могла да обсъдиш и с лекаря си евентуални по-високи дози, т.к. според други източници дневна доза от 6 грама е допустима без нежелани ефекти.

Според Kelly Bonyata, IBCLC, след седмица или две без запушвания майката може да намали дозата с една капсула. Ако няма запушвания още 2 седмици, тя може да я намали с още една. Може да има нужда майката да продължи да приема 1-2 капсули на ден, ако спирането на лецитина води отново до запушени канали.

Добре би било да носиш удобно, добре прилягащо, но нестягащо бельо като внимаваш да не се получава силно притискане на гърдите.

Ако до 24 час след вземането на тези мерки не забележиш подобрение или ако същевременно ситуацията се влоши ще бъде добре да се консултираш с гинеколог или мамолог.

Пожелавам ти болката да отшуми скоро и да продължите спокойно да се кърмите с Ахмед   bouquet

# 644
Леле какъв страхотен ден беше днес - голяма разходка направихме и спа като къпан мъничък  Grinning
И нашето захранване нещо забоксува. А стартирахме с голяма охота и даже се притеснявах, че по-бързо отколкото трябва въведохме храните и количествата. От вчера обаче започна да ми стиска устни и да избутва с езиче дори любимия си пащърнак. Не го насилвам, колкото-толкова. Принципно добре ли е и ли не спирането със захранването след като сме го започнали /пробвали сме 4 зеленчука и два плода/? Иначе сме си на кърма основно.
Ние се храним в столчето за кола, и в него се приспиваме през деня - абе влезе в употреба, само дето в кола не сме го пробвали  Laughing
Маринка как съм се смяла с приключенията ти със зелевото листо. Мислих си, че само на мен могат да се случат такива изепки  Joy

Общи условия

Активация на акаунт