Отговори
# 525
Боже момичета , голяма активност! Не мога да ви изчета за да се вредя да пиша  Crazy
kreo , добре дошла!   bouquet
Tyriseta , много ме зарадва новината, че бебенцето е по-добре!, дай боже все така да е!  Praynig
МаРиНа88 , честита придобивка мила! дано да хващаш все зелената вълна!  Wink
Ние подновихме захранването, днес за първи път дадох морков, яде го но не така лакомо както пащърнака , но някъде към 70 г изяжда пюренце  bowuu после и давам гърда  Mr. Green никога не ми е отказала, цока и спи много хубаво след такъв обилен обяд  Laughing
Вики също е взела доста да спинка, и на мен ми е леко странно, понеже като новородена сън не я ловеше, а сега като се събуди  след 30мин започва да зее и да търка очички и след час вече е готова за нова дрямка. Иначе сме 7400 и 70см , бая сме длъжки, ама пък сме стройни  Wink Laughing
Като чета какво разнообразие от пюрета имате и от към вкусове и от към марки, чак ви завиждам, тук например, няма пюре само от слива, а исках да взема за разхлабване, но благодарение на вас разбрах че и круша става, ние до сега сме опитали, тиква, пащърнак и морков, не сме се запичали, даже вчера докато обядваше пащърначе се и изака  Joy Пюретата на Холе, са мноого вкусни, поне на мен са ми вкусни  Blush ама и на Вики и харесват понеже не оставя много.
После ще минем на нещо си с картоф, че имам доста чешита с картоф, било то сладък или обикновен, ама пък нямам от прословутото пюре тиквички с картоф  Mr. Green .
Ами туй то от мен, отчетох се  Peace
Много  Hug на всички!

# 526
Аз се регистрирах вече в системата за ОДЗ-тата, чакам сега 1 март. Иначе я записах кандидатка в две чисти ясли, от едната казаха, че за януари догодина -аз оттогава ще я давам - имаме шанс.
Биби, как се регистрира за ОДЗ. На мен ми пише "извън градинска възраст" и това е. Май не виждам/ не разбирам къде трябва да цъкна  newsm78

# 527
  • София
Здравейте! Понеже не влизам много често искам да попитам някой започнал ли е захранването. Аз започнах преди няколко дена захранването с зеленчуково пюре- картофи и тиква, обаче ми се струва че много се затормозява стомахчето на малката. Чудя се какво да правя. Постоянно се напъва и стомахчето и стои надуто. В сряда съм на гастро обаче дотогава незнам дали да не сменя пюрето. Който има опит със захранването да пише
Най-вероятно е от тиквата, спри я за известно време че тя доста предизвиква колики и продължи с нещо по-щадящо стомаха - морков, картов, пащърнак (последния е голям хит понеже е сладък зеленчук). Ние след като спряхме тиквата всичко се оправи  Peace
Общо взето ако се върнеш назад в темата ще видиш че повечето се оплакват след даването на тиква, така че е много вероятно да е това. Ако имаш други въпроси питай, дори да сме ги обсъждаме пак ще ти отговорим.

# 528
maichkaa, доста от момичетата тук се оплакаха, че тиквата не действа добре на стомахчетата. Ние като минахме на морков положението се подобри, но пък морковът запичал.

# 529
  • София
Да питам ползвате ли възглавници вече и какви сте купили?

# 530
Офф и аз станах амбициозна мама. Пак запсах бебка в конкурс ooooh!. Та моля за по едно гласче, като първо трябва да харесате страницата  и после самата снимка http://www.facebook.com/photo.php?fbid=186037361415874&set=a … .109980022354942#!/photo.php?fbid=186037361415874&set=a.186032688083008.45680.109980022354942 smile3525

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 18:40 от munishora

# 531

и то само как започа този морков! няма никога да давам повече чист морков.. много е сладък и ароматен, бебенцето го хареса, но много зле й се отрази на стомахето!

а да питам аз пак за пащърнака - чист ли го давате? не е ли малко.... пикантен? аз купих от пазара и утре ще го смеся с малко тивка (най-любимото й засега!)
Simple Smile

# 532
Мисля си колко все пак е индивидуално всичко, Вики например много хареса пащърнака, който поне като готово пюре не е пикантен, но пък много я боля коремчето от него, а тиквата изобщо не я подразни, даже за коледа като пекохме и давах направо да си хапва едно парче.. да видим сега моркова как ще и се отрази   Thinking дано не я запече много  Praynig

# 533
момичета,когато се казва че едно бурканче трябва да замени обедното кърмене колко гр имате предвид<понеже има много различни разфасовки

# 534
moli84, аз давам бурканче от 190гр и нямаме проблем до другото хранене (след 4 часа)

# 535
И аз искам да питам нещо за захранването. Нашата лекарка каза да започваме вече с картоф. Обаче аз като гледам всички готови пюрета са с картоф и още нещо. Значи ще трябва да и направя домашно пюре... Има ли някой от вас, който е започвал с картоф и как го е направил и колко време след това мога да й дам картоф с още нещо? Или първо трябва да въведа новия зеленчук и тогава да смесвам ли? Много сложно ми се вижда това захранване...но ще почваме след седмица някъде.

Аз съм й давала само сокче от ябълка и то само няколко дни. Сега й взех пюре от ябълка, защото лекарката каза, че вместо сок вече мога да й давам пюре между храненията.

Иначе вчера й сложиха последните две ваксини от тази поредица, всичко е наред, малко боцнатото на крачетата й е зачервено, ама ще мине Simple Smile Вече е 7 кг., 67 см.

Hug Hug Hug

# 536
И ние сме така с лигите,имам чувството че извират като фонтан.Ние сме 8500 и 71 см,на мама гордоста!  Laughing
браво, с какво го храните това дете! Laughing Heart Eyes baby_neutral

# 537
С какъв гел мажете венците, че утре ще ходя да купувам. Тази вечер беше чудо, рев, лапане на ръце и де що може да се сложи в устата.
Хрисинда, добре че си на линия-посъветвай ме моля те
аз мажа с Бочко,
давай му да гризе чесалки или както аз ги наричам - гризалки

мойто зайче си беше направило градинки по юмручетата от гризане... Crazy

# 538
Martita, аз поне му правих така- сварявам картофа, после го пасирам и му добавям кърма.  Аз изчаквах по около 6- 7 дена преди да въведа нов зеленчук.

# 539
Здравейте! Понеже не влизам много често искам да попитам някой започнал ли е захранването. Аз започнах преди няколко дена захранването с зеленчуково пюре- картофи и тиква, обаче ми се струва че много се затормозява стомахчето на малката. Чудя се какво да правя. Постоянно се напъва и стомахчето и стои надуто. В сряда съм на гастро обаче дотогава незнам дали да не сменя пюрето. Който има опит със захранването да пише
Най-вероятно е от тиквата, спри я за известно време че тя доста предизвиква колики и продължи с нещо по-щадящо стомаха - морков, картов, пащърнак (последния е голям хит понеже е сладък зеленчук). Ние след като спряхме тиквата всичко се оправи  Peace
Общо взето ако се върнеш назад в темата ще видиш че повечето се оплакват след даването на тиква, така че е много вероятно да е това. Ако имаш други въпроси питай, дори да сме ги обсъждаме пак ще ти отговорим.
май има нещо вярно
ние в началото ядяхме тиква с голям кеф и нямаше проблем, но отскоро винаги, когато му я дам му разхлабва стомахчето... чудя се да я смесвам ли с морков, понеже той пък го запича newsm78
и за пащърнака се чудих не е ли рано, но щом бебоците го харесват може да пробваме baby_neutral
този следобед беше голям рев, страшни колики, пръцкане, крокодилски сълзи... набързо му дадох Биогайа и като че ли подейства- след известно време се успокои и попя, и заспа. Crazy
не ми се искаше пак да я почваме, но я вно се налага - не мога да го гледам как се мъчи пак с тея гадни колики... #Crazy иначе обядвахме "Различни зеленчуци" на ХИП, което и преди съм му давала, ама май и друг път след него става неспокоен - то вътре има грах, дали пък не е от него...
newsm78 ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт