Отговори
# 660
Благодаря ви. Тези дни ще отидем за паспорт.

Дано всички болни бебоци се оправят. И аз четох, че лайката е алерген, но за даване на чайче, а да вдишва изпаренията от тенджерката не знам дали има проблем. Нашата педиатърка ми препоръча даже да капвам малко лайка в нослето за хремата. Има и чайове на Хип с лайка, та не знам. Вече ще ме подлуди този интернет  ooooh!

И София вчера и днес я чувам да се закашля. Сещате се как ми се изправи косата. Но не знам дали не е от това, че се плюнчи непрекъснато, крещи...  Thinking Иначе аз още й правя инхалации, изписаха ни буто-асма. Но това е по предписание. А с физиологичен разтвор според мен няма никакъв проблем да се правят инхалации.

За вит. С в нослето и аз четох, но после четох, че изсушава лигавицата и хич не е добре. А и лекарката ни каза да не слагаме в нослето.

# 661
Здравейте и от мен. Малко се позагубих напоследък, не съм и чела последните няколко дни, но все не ми остава време.
Имам нужда от вашата помощ. Малкият е болен...от събота му се засилиха сополите (които не изчезват 2 седмици) и от вчера кашля. Снощи почти не сме спали, защото беше със запушен нос и не можеше да диша. Днес педито го прегледа, слуша гърдичките - били чисти, а той от днес сутринта вече е с влажна кашлица. Изписа едни капки - Коларгил 1% (мисля, че така се казва), които се приготвят. Та поръчах ги аз на обед и ги взех сега, вечерта. Промих нослето и му сложих по една капка. След това той поспа към 30-40 мин. И се събуди с адски рев. Реве, кашля, дави се, реве, кашля, дави се....УЖАС  #Crazy В началото помислихме, че е гладен....изяде към 120мл едва едва...пак се давеше постоянно... Накрая реших да му смукна каквито сополки има и пак да му промия нослето в ФР и като че ли малко се поуспокои сега. Но пък тези капки трябва да ги слагам 3 пъти на ден, а се страхувам да не направи същата реакция пак?! Някой давал ли е такива капки? Нормална ли е тази реакция?  Thinking
Предварително благодаря за помощта!

Аз давам в момента от тези капки.Лекарката ми каза първо да промия нослето с физеологичен разтвор и да изтегля с помпичка и след това да капна от капките.Те имали подсушващ ефекст, т.е да не слиза в гърлото и да предизвиква кашлица.На шишенцето пише два пъти по една капка, но вчера лекарката ми каза да слагам само вечер, за да спинка през нощта.

# 662
  • София
И нашият педиатър каза, че лайката е алерген. Препоръча ни инхалации със сода.
Аз четох, че между въведането на два вида храна трябва да има поне 2 седмици - аз въведох първия зеленчук на 07.01, сега в четвъртък ще въведа първия плод. Днес й правих тиква, ама нещо много сок пусна, та сега се чудя дали да й слагам кърма или да си я дохраня после newsm78

# 663
  • София
Ние днес бяхме на консултация и пак отложихме ваксината защото Ники хрипти и свисти от нослето. Той е така от доста време и сега ще му вземат носен секрет да се види дали няма нещо. Обаче почти не излизат сополки и ако има такива те са като водичка.
Май се очертава и ние да сме с АД. От известно време има едни пъпчици по лицето и кожата му е по суха. Аз досега съм ползвала козметиката на мустела но сега ще пробваме на адерма. Според лекарката може и сумтенето да е признак на алергия.
Другото което каза е, че може и заради предразположеност към алергии да прави реакции към ваксината и следващият път преди ваксина да вземем нещо противоалергенно. Някоя от мамите с деца с АД може ли да каже дали е чувала нещо такова.

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 19:40 от stassimira

# 664
Хайде и аз да задам глупав въпрос.От един месец давам зеленчукови пюрета.Плодови все още не съм давала.Сега какво да въведа- зеленчук с месо или плодово или и двете едновременно?Благодаря ви.

# 665
Мама Зайка Байка, Коларголът е колоидно сребро разтворено в преварен вода. Аз също слагам от него и мисля, че има ефект, особено при баткото. Peace

# 666
bonniem, не знам защо са ви казали, че не е възможна бърза поръчка за бебешкия паспорт - ние си пуснахме бърза поръчка и паспортът стана за една седмица в 1-во районно в софия... може би зависи от мястото! Либи, попитай си при вас как е, ако ви трябва по-бързо паспорта!

shanika, снимането е голяма смехория!! понеже камерата е фиксирана, родителя не трябва да влиза в кадър, а бебето не може да се сложи никъде, трябва някой да го държи с две ръце, протегнати настрани... бебето, разбира се, винаги мръдва в най-неподходящия момент и така ние направихме поне 10 снимки преди да се получи успешна! в крайна сметка един кичур от моята коса се вижда в горния ляв ъгъл на снимката, а пък на самата снимка антония е уникланоооо смешна - с едни огромни бузи!! много забавно нещо е това бебешкият паспорт!
Wink

^VALINA^, другият вариант за плодовото пюре е да го смесваш с каша! разбира се, първо трябва да си въвела самата каша и този вариант е хубав, ако не искаш да даваш храна между отделните хранения, но - мисля си аз - не трябва да имате проблеми със запек за да направиш така! ние нямаме, слава богу, и аз така съм решила - давам на обяд зеленчуци, а след 10-тина дни ще започна с оризова каша преди следобедното кърмене, ще давам по малко няколко дни и после ще започна да добавям плодовете.. кашата много засища, така че няма да се притесняваш, че бебето остава гладно особено, ако предлагаш после и гърдата! това е подходящо, ако искаш да заместиш хранене, а не просто да даваш на божидара да опитва различни вкусове! аз така искам и така съм решила да процедирам! момичетата тук са масово на друго мнение, но ти да си знаеш, че има и друга опция, ако решиш!
 Simple Smile

# 667
Здравейте,
Най-накрая да успея да смогна с изчитането, че и да имам време да пиша  Simple Smile
Откакто се захранихме и ни понамаля и броя на храненията и вече все по-малко време съм пред лаптопа.
Да се отчета на 4.01 (на 5 месеца) бяхме 7кг и 67см и ни сложиха трети път ваксините.
За захранването - аз започнах от 20декември с тиква, след седмица тиква и картоф, после картоф и тиквички, тиква с пащърнак (мисля, че пащърнака не му хареса, а пък тиквата сякаш си му е любима), картоф с морков, тиква с различни зеленчуци, и сега от вчера пуешко с тиква. от 29 декември слива, после ябълка, ябълка с круша, круша, банан (на сливата най-много се облизва)
Зеленчуковите ги давам на обяд (около 11-12ч) с добавена към пюрето около 40-50г кърма, плодовите или чисти като междинно хранене около 16.30 или към18 и след това на гърда. В началото първите 1-2 седмици и на обяд давах след пюрето гърда (докато почне да изяжда 125г пюре, като с добавената кърма става около 170г). Всички пюрета досега са ми Хип, пък ще видим за напред. Най-хубавото е, че захранването даде желания от мен резултат - справихме се със запека  Simple Smile - вече си ходи всеки ден или най-много през ден. Иначе сме на 6 хранения (рядко 5) -
4ч - кърма, 8ч - кърма, 11-12ч - зеленчуково пюре, 15ч - кърма, 16,30 - плодово пюре, 18ч - кърма (или тези двете заедно), 21ч - кърма и все още си додавам 60г фризовом (но скоро ще го спирам)
И така с храненето при нас.
bisera75, мисля, че първо е по-добре плодовете, месото по принцип казват 6-ти месец (аз почвам по-рано, защото ни е малко нисък хемоглобина - правиха ни изследвания по коледа и е 107)
За столчето за хранене и аз съм с бертони мамбо - доволна съм, струва ми се удобно (Марина88, благодарности  Hug)
И за кенгуруто да споделя - взех chicco go - вече няколко пъти излизахме с него - интересно му е на малчо в него - да гледа света  Simple Smile
Пожелавам всички болни бебчета бързичко да се оправят  Hug
а и на всички здраве и късмет през новата година  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 668
  • София
Вили, трябва колкото се може по-често да му почистваш нослето с помпичката, за да не му се стичат секрети в гърлото и да го давят. При нас помогнаха за хремата капки Торбекс. Те са очни капки, но лекарката ни ги изписа за носле. За 2-3 дни му изчезна гадната хрема. Ние пихме и сироп за кашлица Стодал.
Дано бързо се оправя Борко.
Ние да чукна на дърво, сме добре в момента. Защото и той беше започнал честичко да се тръшва болен. Ограничила съм събирането с много хора до минимум, повече на чист въздух, а не по молове и определено има ефект. Излизахме и в най-големите студове. Миналата седмица ходихме на ски с бебето. Той беше паркиран на пистата с количката и се печеше на слънчице, докато майка му караше ски.  Laughing Прекарахме чудесно и ще го повторим съвсем скоро.
От няколко дни се опитвам да му махна нощното хранене в 3ч, а той се опитва да ни "премахне" Laughing и двамата с баща му. Почти не спим, но ще се помъчим още ден-два и ако не стане, значи не е за нас тази работа.

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 10:17 от jenap

# 669

jenap, после задължително да споделиш как сте се справили с махането на нощното хранене! успех!!!

# 670
той се опитва да ни "премахне"

Това ми хареса newsm10

Жени, с какъв метод действате за премахването???

# 671
Хайде и аз да задам глупав въпрос.От един месец давам зеленчукови пюрета.Плодови все още не съм давала.Сега какво да въведа- зеленчук с месо или плодово или и двете едновременно?Благодаря ви.
Както си разбрала май няма 100% правилен и единствен подход с това захранване Simple SmileАз бих въвела 1во плодовите на твое място . Аз поне така направих..

пепе , нашия е 103... днес ще му давам жълтък. И следващото въведено явно ще е месото. С какво месо започна.? аз имам домашно пилешко и заешко;  и пуешко на Хипп????
Колко народ съм зарибила с Столчето мамбо Simple Smile радвам се , че е от полза форума Simple Smile)

# 672
  • София
На нас не са ни правили изследване на кръвта-вие ли си поискахте или се прави на определен етап? Пепе, сега забелязах, че сме адаши Laughing
Маринка, сподели за жълтъка после,  на нас пък ни подариха столче-Jolly на Бертони, но не знам какви опции има, още е  в кашона, а ние ядем в столчето за кола.
Преди и след ваксина давам капки Фенистил за алергия, но ние нямаме АД. При АД- не знам как е.

# 673
  • София
На бебетата вади ли им се лична карта или само паспорт?

# 674
На бебетата вади ли им се лична карта или само паспорт?

Само паспорт и той е само за пътуване в чужбина  Peace

Скоро спорихме с един познат, който твърдеше, че в Гърция бебето може да мине само с акт за раждане, но мисля, че си трябва паспорт щом се минава граница.

Общи условия

Активация на акаунт