Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 039
  • 711
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, реших и аз да се присъединя, а не само да чета  Simple Smile.
Термина ми е за 26.03.2011г- момченце.

# 586
Здравейте, нови мами! Добре дошли при нас и леко раждане ви желая! Hug
Добро утро и на всички останали и ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!!! smile3525
Относно лакът на ноктите и аз знам, че следят да не посиняват ноктите, особено при поставена упойка. Но аз изобщо не съм се и лакирала цяла бременност-мирише ми на гадно и освен това с малко дете вкъщи май само за поводи си позволвам да си понаправя ноктите. Blush
Мен пък сега ме е обвзело притеснение как ще се оправят мъжете вкъщи докато съм в родилния дом. TiredСинът ми без мен не заспива или, ако заспи ,си ме търси цяла нощ ,въпреки , че ще направи скоро 4 годинки. Ами дали ще могат да се справят сутрин за градинка-дали ще се сетят да си изгладят дрешки, например. newsm78 Ще ми  е много мъчно 3 дни без малчо, но няма как. Мамите с деца-мислите ли за тези неща?
Вчера си купихме одеалце и дрешки за изписването на малката принцеса. Grinning Но баткото малко свъси вежди, че толкова много се радваме на някакви си дрешки, които даже не са и негови. smile3516
Кой препоръчваше Томи типи като марка? Видях доста изгоден комплект от 4 шишета и биби за 40 лв.
Следобед съм на ЖК и ще се отчета. Hug

# 587
Здравейте и аз се включвам към хубавата група.Казвам се Гергана.Термина ми е на 22.03 - момиче.

# 588
Tasha , много е хубава количката, черна ли си я поръча?

Да черна

# 589
добро утро  bouquet искам вече да се ориентирам към някаква марка кошара, защото при нас няма почти избор и сигурно ще ходим до пловдив, а не искам много да се мотаме, че ще съм в 9-тия вече Praynig Praynig Praynigкогато тръгнем да купуваме.гледах тази на КАМ ,но се чудя дали има смисъл от толкова скъпа ?все пак освен нея ще трябва и някакъв по свесен матрак да вземем newsm78 а тези на бертони и чиполино дали ще вършат работа при положение че бебето ще спи постоянно в тях ,а не от време на време. #Crazyбая дълго стана...

# 590
 ena4 .И аз постоянно мисля за това как ще се справят със всичко.Много ще ми е мъчно за малкия а таткото без мен даже дрехи не може да си намери свикнали са постоянно да ги обгрижвам но няма начин моля се само всичко да е наред.

# 591
  • Бургас
Момичета, ще се справят татковците, не се тревожете  Peace
Нашата кошара е преносима и вече сме я поставили, именно за да постои разпъната и да я види слънцето - идея нямам  дали трябва да я почиствам по някакъв начин  Rolling Eyes Марката е Мони и май е българска.
don4o71 , моя хемоглобин е 97  и въпреки че пия желязо по три пъти на ден, не се вдига - понякога и аз имам сърцебиене, но само за момент. Да се оправяш   bouquet
Много ми изтръпват пръстите на дясната ръка - това от месеци вече, вие имате ли този проблем?
Много сладко кученце, Валари - дано не ти прави много бели  Mr. Green
Честито на именниците и от мен - да си носят със здраве името.

# 592
Честито на всички именници днес   bouquet
Таша, честита количка  Peace
don4o71, на мен от време на време ми се появяват твоите симптоми, но съм болна в момента и си мислех, че е от това, но може и бебка да ми притиска органите и това да е причината  Thinking
Я кажете, за тези сгъваемите кошарки, колко време преди да дойде бебето е хубаво да се отворят? В смисъл, за да не мирише на ново, да се проветри, все пак са изкуствени материи. И може ли и нужно ли е да се изпере предварително  newsm78
Commelina, аз лично не съм я прала преди да я ползвам, не е имало някаква миризма, бяхме я разпънали по мое настояване ден-два преди термина ми, за да видя, че всичко е наред Laughing Основното правило при сглобяването беше, че трябва да е вдигната средната част над страничните опори преди да натиснеш надолу, иначе не се получаваше. Малчо като се позабави си постоя така 10 дни.
Мен пък сега ме е обвзело притеснение как ще се оправят мъжете вкъщи докато съм в родилния дом. TiredСинът ми без мен не заспива или, ако заспи ,си ме търси цяла нощ ,въпреки , че ще направи скоро 4 годинки. Ами дали ще могат да се справят сутрин за градинка-дали ще се сетят да си изгладят дрешки, например. newsm78 Ще ми  е много мъчно 3 дни без малчо, но няма как. Мамите с деца-мислите ли за тези неща?...
Кой препоръчваше Томи типи като марка? Видях доста изгоден комплект от 4 шишета и биби за 40 лв.
ena4, мисля, че това е един чудесен момент таткото да навлезне повече в нещата, мъжете като ги оставиш и на всичко се научават  Wink Все пак като се появи бебето ще ти трябва повече помощ от него, него да свиква да става вечер, да подготвя дрешки и т.н. И на моя мъж му е по-лесно аз да приготвям нещата, но оставя ли го всичко свършва перфектно, така че не се притеснявай  Hug За Томи типи аз не съм доволна въобще от шишетата, много ми се вакумираха, но други момичета пък много ги хвалят  newsm78
искам вече да се ориентирам към някаква марка кошара...а тези на бертони и чиполино дали ще вършат работа при положение че бебето ще спи постоянно в тях ,а не от време на време.
Петя, ние си я ползваме нашата от раждането на баткото досега и си е ок кошарата, това, че е преносима просто е за удобство, ако пътуваш, че може да си я носиш с теб и бебето да си спи добре навсякъде. Затова и матрачето сме го купили сгъваемо, да можем и него лесно да го пренасяме  Wink

# 593
Здравейте, момичета!
Честит празник на всички, които празнуват днес!!!    bouquet

Валари, много е сладко - направо само да го мачкаш  Laughing

Ние си поръчахме креватче от Мадър Кеър и го чакаме да пристигне  Wink За пръв път правя такава поръчка и дано да е сполучлива  Praynig Ще се похваля щом дойде Wink

Момичета, да ви се оплача....не знам дали е нормално, но през нощта ми изтръпват ръцете от време на време Sad някъде май четох, че е нормално в нашия случай, ама..... дали?! 
newsm78

# 594
Здравейте момичета   bouquet

Честити имен ден на всички именници, много здраве и щастие.  
  bouquet    bouquet    bouquet

Благодаря за отговорите за секциото, явно си е индивидуално  newsm78

don4o71 аз съм така. Не мога да отида на пазар спокойно  ooooh!  вчера едвам напазарувахме, стана ми много лошо, получих сърцебиене, виене на свят, задъхвах се   ooooh! ужас  и изчаках мъжа ми в колата ooooh! Но се успокоявам че всичко ще мине след раждането. Още малко остана  Hug  Hug   Hug

petq_alisheva не е от значение марката. Ние ползвахме на Бертони първия път и каката спеше в нея постоянно и много съм доволна. А също така и когато пътувахме я взимахме с нас.  Peace  Важното е да ти харесва като цвят и допълнителни екстри. Аз мисля сега да си вземем тази с люлеещия механизъм, че голямо люлеене падна с каката  Peace Peace Има и 2 размера 120/60 и 140/70 зависи вас какво ви устройва и колко место имате.  Peace  Peace  Hug

ena4 Аз не се притеснявам за това. И сега таткото я води на градина и и чете приказки за заспиване. Не е лошо да включиш мъжа ти в някои дейности като например вечер да започне от време на време да приспива малкия.  А и да започнеш да подготвях малкия, че ще се наложи да влезеш в болница и че няколко дни няма да те има и т.н.Когато децата са подготвени и знаят какво ги очаква не го приемат толкова трагично. Отделно ще покажеш на таткото ако не знае къде са дрешките и какво да му слага, може и да приготвиш няколко комплекта и той директно да ги взима. Аз не съм оставила на таткото толкова много свобода  Mr. Green и всичко аз да правя  Naughty  и сам си глади и дрехите на малката глади  Mr. Green   На мен по скоро ми е притеснението, въпреки че уж ще съм планово, да не вземе по рано да реши да излиза малкия и това да стане посреднощ  Shocked както с каката. И някак си ми се вижда нередно да вдигаме малката и да я влачим с нас до болницата, а да я оставим сама в къщи абсурд  #Crazy  newsm78  ще трябва да го измислим  newsm78

catwalk аз я бях изпрала на ръка. Защото не знам къде се е съхранявала  Crazy

Валари Честити ти сладур   bouquet

Добре дошли на новите мами и леки оставащи месеци   bouquet   bouquet  bouquet

Таша честита количка много е хубава   bouquet

На мен ми пристигнаха дрешките от нета и днес ще ходя да си ги взема  newsm68

Спирам че нещо много дълго стана  Blush

# 595
  • София
Привет момичета  Hug
Аз вече съм в майчинство и умирам от кеф Simple Smile Няма вече работааааа!!! Толкова ми беше омръзнало да се мъкна до офиса и да седя по цял ден на един стол, че сега се чувствам сякаш са ми поникнали крилца Simple Smile
Моето момче е болно и днес не е на училище - кашлица, хрема, температура... след малко тръгваме на доктор, че днес лекаря му е втора смяна. Явно тази седмица ще си поседим двамката вкъщи.
Толкова много задачи съм оставила за вършене по време на майчинството, че сега се чудя от къде да започна Simple Smile Трябва да поръчам мебелите за детската, че сега сме с временни мебели. Детската ще я поръчвам с големи легла, а малчо ще спи в кошарата на батко си (сгъваема, подвижна) докато поотрасне и стане за легло. Не ми се мисли после с големия тумбак как ще чистя и подреждам новата стая, а и изтръпвам при мисълта, че може да не е готова докато се роди дребчо. Повечето фирми дават месец срок за изработка, но така е, който оставя нещата за в последния момент  Mr. Green
Валари, страхотен бонбон си имате, само за гушкане! Жив и здрав да ви е и много послушен Simple Smile

# 596
Честит Имен Ден на празнуващите

don4o71 аз съм с нормален пулс 130, т.е. постоянно си ми е такъв, но сега заради кръвното пия хапчета и го свалих на 110, обаче нощно време като се обръщам (понеже е много сложна процедура) е като се наместя и си усещам сърцето все едно се е запътило да излиза през устата с бодра стъпка - туптене. Но лекарите казват, че е нормално, важното е да не вдигаш кръвното повече от 130-100, въпреки че за мен това си е по принцип нормалното ми кръвно, като забременях ми забраниха да е повече от тези стойности.

Bub555 в този период вече е нормално, аз се събуждам така почни всяка сутрин, но ако се притесняваш попитай лекаря на следващия преглед

mama_vessy мен така са ме оставили, когато мама е тръгнала да ражда, но обстоятелствата са много различни - аз съм била на 9год, Ловеч се обикаля целия с кола за 5мин, така че са предпочели да не ме будят, но пък и аз не съм разбрала, т.е. разбрах когато татко ме събуди сутринта за училище и каза, че мама вече е родила и е в болницата с бебето.

# 597
  • София
Здравейте, мартенки!

Аз се завърнах. Завърнах се аз и си доведох +20те кг  Embarassed (срам ме е, ама какво от това).
 Много ми беше приятно да си шия гоблен всеки ден, докато хлапето играе в двора с други чавенца.
 Иначе всьо нормално при мен. Имам контракции, но не притеснителни. Имам взерски киселини и понякога повръщам заради тях. Цялата съм подута като поничка, но лекаря не смята, че е чак притеснитлно. а аз се чувствам като нажилена от пчели. Ще видим какво ще покажат изследванията.

От днес съм в болничен по майчинстов, па да ми е честито! Изрових дрехите от първото ми дете и установих, че са много грозни  и захабени  Rolling Eyes . Ще купя някоя и друга дрешка "за пред хора" пък ще ползваме и тези.

Попрочетох отгоре-отгоре какво сте коментирали, но няма да зачеквам наново темите.

на 24ти ще ходя на училище за бременни в "Доверие". Някоя от вас има ли от тоя край?

# 598

Много ми изтръпват пръстите на дясната ръка - това от месеци вече, вие имате ли този проблем?

И на мен ми изтрапваха не само пръстите,а цялата ръка,както и крака понякога и лекарят ми изписа да пия заедно с витамините за бременни и калмацин, пих го в продължение на месец и за сега нямам вече такъв проблем! Но се консултирай пак с лекаря си за това преди да пиеш каквото и да е  Naughty

http://www.9m-bg.com/index.php?p=rubrik&sub=1&id=5 - лекция в ЦУМ на 28-ми януари от 10.30ч. "За и против цезаровото сечение по желание", за тези на които им е интересно и се интересуват от това

# 599
Ох, момичета, нашият тати се включва в много от домакинските задачи вкъщи, с  малкия също имат много силна връзка, но , когато става дума за гушки , цунки и успокоение-само мама признаваме. Тати е за щурите игри повече, а като е тъжен си иска само мен. Тати чисти много педантично, но вижте-закуска дали ще може да му направи , се съмнявам. И като му споделям тези мои терзания , той ми се смее и казва, че пак си нямам друга работа, та да си мисля как щели да се оправят без мен. hahaha Ама все някак ще минат тези дни и ще се наредят нещата. Wink
Одеве влезнах в януарската тема и толкова вълнуващо ми се стори-вече си честитят за новородените бебоци и споделят първи трудности около кърменето. Даже си мислех, че от нас има мами с термин съвсем в началото на март, което значи, че още на 1 февруари влизат в 9-я и може да очакваме всичко. Дай боже да са ни добре дечицата и да си стоят в коремчетата ни колкото е необходимо. Praynig
Валари, честит кучо! Голям хубавец!

Общи условия

Активация на акаунт