Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 124
  • 711
  •   1
Отговори
# 165
Mur, ако те разбирам точно- отговора е, че сипваме всичко онова, което предлагаме на бебо, когато е кърмаче- кърма, адаптирано мляко, чай, водичка, и май това е всичко. Идеята на тези шишета е да предотвратят, или поне да намалят поглъщането на допълнителен въздух, който спомага за образуването на колики, болки и дискомфорт.
Ти добре си ме разбрала, ама аз май трябваше по конкретно да попитам. Ако само кърмя и не давам вода, това означава ли, че ще трябва да изцеждам кърмата и да я сипвам в шишето провив колики? Или пък така или иначе при колики ще трябва да давам и чайче за целта и тогава ще използвам шишето?

# 166
# 167
Козметика ползвахме на Бюбхен -шампоан за коса и тяло, бебешко олио, крем за подсичане и съм изключително доволна. Сега пак от тях мисля да взема.

И аз съм на същото мнение много съм доволна от козметиката на Bubchen.А да се отчета от днешната консултация 1800гр,бебчо върви напред ,за уточняване на раждането дали секцио или нормално,док ми каза,че е рано да се говори иначе всичко е ок

# 168
Здравейте, момичета!Отдавна не съм писала, но ви чета редовно.За въпросите, не мисля, че съм много компетентна да се включа.Лелеле, та аз не съмчувала дори за някои от нещата, които сте писали и дори не знаех, че са необходими  Wink
Ужас!Ще гледам обаче да си направя някакъв списък и да ви следя за информация.
Да се похваля - днес бяхме на преглед.Бебо е добре, вече тежим 1400 гр. и сме мноооого подвижни.Опитаха се да запишат тоновете, но калпазанинът така ме риташе, че едва успяха да го направят.Иначе докторите са доста притеснени от тази епидемия на хепатит, която се разпространява в нашата област.Аз също съм стресирана.Днес дори ми пуснаха всички кръвни изследвания наново, включително и някакви чернодробни.Дано всичко да ОК и да успеем да се опазим от такива болести.
За раждането само мога да кажа - говорих с доки вече да планираме секцио.Имам направо психоза на тема "нормално раждане".Освен това, с този миомен възел, който ми установиха в началото на бременността предпочитам да не рискувам.естествено и секциото си носи добрите и лошите страни,но се моля най-вече, за всички ни, раждането, независимо по какъв начин, да мине безпроблемно и възможно най-леко Simple Smile
Чудя се дали във форума няма някъде готов списък какво е необходимо да има за бебето след изписването му в къщи.Трябва да проверя.
Желая на всички ви леко бременеене и нека малките сладурковци да си стоят на топличко.

# 169
Много пишете бе, момичета. Нямате изчитане.
ПО въпросите на bsisi -
Кой уред ползвахте най-често - за приготвянето на храната при започване на захранването в началото ползвах уред за варене на пара. Мачках всичко с вилица, че много миене на тези блендери и пасатори. Също така, когато му давах плодове, много ми помогна това :
Слагах му парченце ябълка и той си я смучеше без никаква опасност от задавяне.
Сокоизтисквачка - аз сокове не давам, излишни калории без никакви фибри и други подобни - като иска, да яде плодове.
За покупките, необходими при прибиране вкъщи - колкото хора, толкова и мнения. Ние се местехме по това време, така, че гледахме възможно най-малко багаж.
Ваничка - ми може да се къпете под душа, тук много хора така процедират, моят син обожава водата, но първите 2 седмици, докато се преместим го къпахме под душа.
Легло, количка, дрехи, няколко пеленки - тензухени и бархетни, хавлийка, шапка или две, бебешки клечки за уши, подложка за повиване - такава, покрита с мушама, особенно, ако е момче, че в началото пикаят навсякъде, пералня и сушилня и много помагащ съпруг. На мен това ми беше необходимо. Никакви козметики не съм ползвала в началото - тук никой не маже пъпчето с нищо, бебетата се къпят само с вода поне в първите няколко седмици.
За колики - нищо, май нямаше моя син.
Ненужни покупки - стерилизатор, помпа за кърма, разни ръкавички и буйки. Шезлонгът не го харесваше много, но пак съм го ползвала.
За бибероните-залъгалки - моят син така и не ги хареса, имах няколко силиконови, но той така и не поиска. Хич не ми харесва картинката на 2-3-4 годишни деца с биберони.
За ползването на козметика - от Александър имам на Мустела това, което е 2 в 1 - шампоан и за тяло. Първото шише го свършихме преди месец, това ще изкара около година. Друга козметика - крем за подсичане Судокрем или както там се казва, и това ще е.
Mur, със сина ми нито съм давала вода, чайове, сокове, нито нещо подобно - единствено и само на кърма до към 6 месечна възраст. Шишета не са ми трябвали изобщо. Просто даваш гърдата, детето само да си изяде толкова, колкото иска. Защо ще трябва да изцеждаш, и после да му даваш в шише? Нищо не е толкова стерилно и чисто, както майчината гърда.
За имената - измислили сме го. Искахме детето ни да има име, което е нормално и тук, и в България. На последно място да се връзва с фамилията ни, която не е типична за тук (немска е). Та още от предния път си имахме 1 момичешки и 1 момчешко. Остана ни момичешкото, което ще използваме сега - София.
Хайде, лек ден от мен

# 170
  http://dox.bg/files/dw?a=70cdfb4760
Това е последното
ПО въпросите на bsisi -
Кой уред ползвахте най-често - за приготвянето на храната при започване на захранването в началото ползвах уред за варене на пара. Мачках всичко с вилица, че много миене на тези блендери и пасатори. Също така, когато му давах плодове, много ми помогна това :
Слагах му парченце ябълка и той си я смучеше без никаква опасност от задавяне.
У нас всички ми се смяха преди месец че съм поръчала нимблер, кво щяла да съм правила с него
 newsm44 newsm44 newsm44 newsm68 newsm68 newsm68 утре ще навра постинга ти в носа на моя "критикан" в къщи

# 171
 Мур - Лъки, mama_vessy, явно и аз ще продължавам да пия Но-шпа само при нужда. мисля че така е най добре  Peace

ena4 И аз ползвах преварен зехтин и не се е обринала нито веднъж, а беше с много чувствителна кожа, сменихме олиота и получи атипичен дерматит и затова и сега само това ще ползвам за мазане  Peace

hellen_law3, migeio78 чудесни новини  Hug за малките бебчета  Hug

Адриана аз много го ползвах уреда за подгряване на шишета, но ние се хранихме с АМ и особено вечер това ми беше спасението, не ми се налагаше да ходя и да топля вода за да разтворя млякото.

Аз вече съм 10+ кг. т.е  качила съм 3кг. от предната консултация  hahaha мммдааа по коледните празници е така  Mr. Green охранила съм се  Joy

Лека вечер на всички!

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 00:50 от mama_vessy

# 172
  • Пловдив
Добро утро  Mr. Green
Аз снощи си легнах в 11 и се събудих в 2 ч  Crazy Луда работа е.

Честит празник на всички именници!
Валари   bouquet
vaniaa   
bouquet

# 173
  • Карлово
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ

ЧЕСТИТО ВАЛАРИ   bouquet

ЧЕСТИТО ВАНЯ   bouquet

# 174
Честито на именниците! Живи и здрави да са!  smile3525

# 175
  • София
Честит имен ден на Валари, Ваня, съпругът на мама Веси, както и на всички празнуващи днес!
Да  е живо и здраво името което носят .

# 176
  • Стара Загора
Честит имен ден на всички празнуващи днес!Бъдете живи и здрави и много щастливи newsm51
г-жа Стихийно бедствие,благодаря за клипчетата-много са полезни  Hug

# 177
  • Плевен
На всички празнуващи пожелавам много хубаво моменти!

# 178
  • Карлово

ДА ВИ ПОЧЕРПЯ ЗА ИМЕННИЯТ ДЕН НА БАЩА МИ

# 179
  • гр.София
 Simple Smile

Честит Имен Ден на всички именници!
Да са живи и здрави, много усмивки и късмет от мен им пожелавам!
[/color][/size]

Общи условия

Активация на акаунт