Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 121
  • 711
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро мами  Hug

Аз и тая нощ не можах да спя. Легнах си в 3 ч нарочно, за да мога да спя. Гледах по Нова един филм с някакви горили, интересен беше. В 8 ч вече бях кукуряк. Малкият от вътре се върти, мята и аз взех, че огладнях  Mr. Green И какво да правя, какво да правя... прияде ми се пица. Станах, отидох до магазина, взех продукти и сега съм сложила пицата във фурната.
Сигурно ще ви се прияде. Съжалявам ако нещо...  Blush

amanita , какво му е на Габи? Дано бързо се справите.

jozyy , леле, ужас!Това си е чиста дискриминация! Какво като ще излизаш майчинство, това не означава, че ти през тея месеци не си работила сериозно работата!!! Тц...тц..
Даже обратното, нас трябва да ни повишават. Че ходим бременни на работа, да не си мислят, че е толкоз лесно.Направо съм потресена.
Аз през тая бременност съм била болна 3 или 4 пъти и веднъж до антибиотик стигах и с температура и ходех без нищо да кажа, ама кой ти го приназва. Никой!
Не, че ще ти се отрази на майчинство кой знае колко ама все пак, гадно е.

# 241
Zdraveite momi4eta!
Iskam da vi spodelq i moq problem.V4era sled poredniq prgled se poqvi i pyrviq problem-skysqvane na shiikata na matkata,koeto me stapisa.Izpisaha mi hap4eta i mi kazaha da ne mardam ot legloto...Sad
Mnogo sam pritesnena,neiskam da rodq beba v 28 sesmica...neiskam i da si go pomislqm...Cry

# 242
Здравейте и от мен!
И аз не мога да спя,легнах в 12ч събудих се в 4ч и до сутринта помагах на Еркюл Поаро да разкрие един случай. Да ви се оплача:
Още от преди Коледа имам хрема и болки в гърлото. Лекувах се с какви ли не бабешки илачи-инхалации, гаргари, фиозологични разтвори, нищо не помага. Тази седмица започнах да отделям едни слузести храчки, понякога с кръв. Вчера започнаха да ме болят и гърдите. Уплаших се, да не стане по-зле и отидох до неотложния кабинет, в който дежурят GP-тата. Посрещна ме на вратата една лекарка с думите, "Що си чакала 10 дни, а не си отишла на лекар". Обясних, че с хрема не мисля че някой щеше да ми обърне внимание и "ето че идвам на лекар". По време на прегледа се държа ужасно грубо, непрекъснато мърморейки защо аджеба не съм отишла при личния лекар, каза че не ми е зачервено гърлото и нямам хрипове, но ми изписа Оспамокс, без много обяснения. Наглостта и стигна до там, да ми поиска потребителска такса, без попълнен амбулаторен лист, без нищо...Казах, че съм бременна и мисля че не дължа потребителска такса, а тя ми отговори, че само децата не плащали, "ако искаш ще ти дам касов бон".Умишлено си платих потребителската такса и взех касовия бон, заедно с рецептата. Още не мога да се успокоя и примиря  с  арогантността и. Смятам да подам жалба  в РЗОК (мисля че там  трябва да се отнесе) и евентуално към Етичната лекарска комисия..

Сега ппия антибиотика със страх, ъпреки че знам, че може да се пие от бременни, дано се оправя!

# 243
Здравейте,мили мамчета Hug
Отдавна не съм се включвала...След последната консултация на 07.01.съм доста притеснена от заключението на докторката ми.Тя каза ,че всичко с бебо е наред,но вижда,2см.-ова плацента,което я кара да се притеснява за доизхранването на бебето през останалия период от бременността.Ехографа го замери 1490гр.в 29гс.и 4дни..Изписа ми Неоксид,защото според нея се наблюдава забавяне на растежа Sad.Много ми се иска моето момче да се роди с нормално тегло и да го износя нормално до края...
Ако някоя от вас  има повече информация,моля да ми пише...От всичко ,което успях да прочета не видях мерки,които да са кой знае колко над замерените в моят случай...

Пожелавам приятен ден на всички ви!!!!  bouquet

# 244
Mur-благодаря за отговора!Аз съм сигурна,че корема ми е слязъл надолу защото сега нямам проблем с дишането,преди  едва си поемах въздух.Да,утре съм на преглед и ще разберем дали има нещо обезпокояващо.

# 245
мамиии,наминавам мнооого набързо..
Имам нужда от малко информация от мамите,които са си поръчали от чужди сайтове колички,че май имаше такава мама.....Може ли да ми кажете от кой сайт поръчвате..? Мерси много и желая на всички един прекрасен неделен ден! Целувки!

# 246
  • София
veset0, ето английски сайтове, от които можеда се прави поръчка, но трябва да си намериш куриерска фирма, която да ти достави количката до БГ:
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/TopCategories … Id=10751&msg= - в този има добри намаления сега;

http://www.mothercare.com/ - в този също

http://www.preciouslittleone.com/page/1/home/ - и тук има промоции

www.amazon.co.uk - от този някои неща се доставят директно до Бг,  но зависи от търговеца.

Аз си поръчах количката от третия сайт, когато имаше изгодно намаление на модела, който ми хареса.

Успех с покупките!

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 17:02 от Stacked

# 247
Благодаря на всички,които имат опит и отговориха на въпросите ми,от голяма полза са ми.Аз имам уред за готвене на пара,остава да си закупя пасатор и миксер или направо кухненски робот.Много държа на здравословното хранене и ще се стряма да науча и детето си.Против съм готовте пюрета,защото съм съм убедена,че не може едн пюре от моркови да е здравословно като стои затворено в бурканче 3 години.
Аз вчера се отпуснах с покупките и напазарувахме легло,матрак,комплект за постилане и одеалце,ама него мисля да го върна,че ме поизлъгаха уж пише че е 100%памук а пък като го отворих 100% изкуствена материя,а пък не ми се изхвърлят 50 лева.
Нещо започнах  да кашлям с храчки и да ме боли гърлото,ама като се има прдвид,че цял ден болни хора обслужвам нямам избор.

# 248
  • гр.София
мамиии,наминавам мнооого набързо..
Имам нужда от малко информация от мамите,които са си поръчали от чужди сайтове колички,че май имаше такава мама.....Може ли да ми кажете от кой сайт поръчвате..? Мерси много и желая на всички един прекрасен неделен ден! Целувки!

Simple Smile

Здравей, аз поръчах от Мадъркеър, разгледай и сега има намаления. Разликата от сайта и магазина в София беше около 200лв.

Исках и да попитам мамите купили вече колан или клин за след раждане:
На коя марка? И кое е по добре - колан или клин?

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 15:59 от mistela

# 249
natali05225, първият път родих секцио 10 дни след термин. Не беше планирано, но бебо не искаше да излиза и затова се наложи. Сега вече ще ми е планирано и знам, че средно 15 дни по-рано се прави  Peace
jozyy, първо да кажа не се ядосвай в този момент, здравето на бебо и твоето е по-важно! Относно работодателят като говориш с него спомени за Комисия за защита от дискриминация, пред която ще отнесеш въпроса, ако не бъде актуализирана и твоята заплата  Peace Иначе, ако 45 дневният болничен ти започва през януари, този месец няма да ти влиза в базата за изчисляване на майчинството.
Относно Памперс...тъкмо ги похвалих и в момента съм в чуденка  newsm78 Последният пакет, който купих изглежда вътре по-различно, по-шарени са самите памперси, иначе на външен вид пакетът е същият. Ми няма нощ, която да изкараме. Най-късно към 6 сутринта малчо се буди целият мокър  ooooh! Чудя се в памперсите ли е проблемът или той нещо много пишка напоследък...някой друг да има същият проблем?
Something_new, аз не бих пила антибиотик, предписан по този начин. Личният ми лекар ми изписа веднъж по телефона, без да ме е погледнала  Crossing Arms Обадих се на друг лекар за преглед и се оказа, че въобще не е наложително и се оправих и без него...така че по-добре чуй и друго мнение! Иначе хубаво си решила да подадеш жалба, но записа ли си името на въпросната докторка?
veset0, моята съм я поръчвала от тук, но в момента много от моделите не се доставят вече до БГ.

# 250
bsisi, честити покупки! И аз вече искам да пазарувам дрешки за бебка, че онзи ден като си преглеждах тези от баткото,повечето са в синьо, само тези, които аз съм си купувала са различни цветове.  Всички подаръци са сини. Crossing Arms
Something new, това, което разказваш е възмутително! Наистина не оставяй нещата така. Тази лекарка трябва да се получи заслуженото. И на мен в началото на бременността ми се случи нещо подобно, но се скарах с един служител на регистратура в поликлиника, че ми вземат неправомерно пари и не им се дадох. А да попитам някой знае ми какъв е закона в следният случай: колкото и пъти да ми се наложи да ползвам болничен за гледане на болно дете, неговото джи пи ми взима потребителска такса. Редно ли е ? Става дума преди да забременея сега.

# 251
  • Бургас
E STELA, да не си вдигала тежко напоследък... Нямам много информация, но съм чувала, че това с коремчето става и ако се вдига тежко - не е проблем, само бебчо се храни по-трудно, но не е обезателно знак, че ще се роди скоро. Според мен лекар ще ти каже най-добре. Hug
Джози , търси си правата, мила. За да те разведря малко ще ти кажа, че при нас преди Коледа също актуализираха заплатите като ги намалиха с 20% -  и мен не са ме пропуснали, разбира се  Joy Не се ядосвай много  Hug

tina_1802
, пий си предписаните лекарства и дано имат ефект  Hug
sisito87 , щом ти казват да лежиш, прави го - всичко ще е наред  Hug
Аз днес цял ден мързелувам - чак започна да ми става съвестно... Н е съм се теглила, но сигурно откакто съм в отпуска съм качила килца... Имам чувството, че корема ми расте с часове  newsm78

# 252
Лъки, и на мен доста пъти са ми пропускали пелените Памперс и не съм хич очарована от тях. Изпробвала съм почти всички марки и има доста по-добри от тях. А сайта Редут много ми харесва още откакто бях бременна с Боби, но никога не съм поръчвала, щото незнам как, а и нямам такава карта. Много ми се иска да се комбинираме и да си направим обща поръчка, какво ще кажете Simple Smile

Аз си харесах количка на Cangaroo lady bug http://slunce-bg.com/productv/18/-cangaroo-lady-bug.html . Много ми допадна, лека и маневрена и ми отговаря на всички изисквания дето имах - да е широка отвътре, да има голям кош, покривало за крачетата, по-високи дръжки, поставка за шише (не чак толкова задължително), има си всичко, а и цената и е супер. Не ми трябват зимен кош и кошница за кола. Изключение е само, че не се обръща дръжката и бебето гледа само по посока на движението, което значи че няма да имаме зрителен контакт с бебо. Само това не ми харесва. Смятате ли, че е важно newsm78

# 253
Изключение е само, че не се обръща дръжката и бебето гледа само по посока на движението, което значи че няма да имаме зрителен контакт с бебо. Само това не ми харесва. Смятате ли, че е важно newsm78
Уффф, не мога да разбера защо колички по 100лв го имат това обръщане, а тези от 500-600 и по-нагоре не newsm78 няма много логика. А иначе е важно, тъй като когато духа вятър или пече слънце можеш спокойно да го обърнеш в обратната посока, изпитано е с брат ми  Wink

# 254
Привет момичета. Hug
natali05225 и аз ще раждам с плнирано секцио. Докторката ми каза, че ще бъде между 15 - 20 дни по - рано от термин, в зависимост от бебо, плцента и т. н. На 14 в петък съм на преглед, за да ми издадат болничния от 45 дни преди раждане и предполгама, че доторката ми ще определи и датата за раждане.
E STELA консултирай се с лекар. Стискам палци всичко да е наред и да няма проблем. Hug
На другите момичета, на които са им казали да лежат - да го правят, ако трябва и влезнете в болница. Hug
За пелените памперс - и аз не съм доволна, Коки винаги се изприщваше от тях. Ние ползваме или молфикс или евибейби, супер са и не сме имали случай на протичане.

Общи условия

Активация на акаунт