Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 202
  • 711
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Благодаря за отговорите, момичета    bouquet взеха да ми се изясняват нещата, мисля да взема 2 непромокаеми и по 5-6 тензухени и бархетни пеленки на първо време, да има. Поне не са скъпи, все ще влязат в употреба. Отделен повивалник няма да купуваме, има някаква приставка към кошарката, която май няма да е много удобна. Та ще се повиваме на леглото най-вероятно, върху непромокаема подложка и пеленка отгоре, така става ли?

ena4, добре, че каза за ластиците на дрешките, не се бях сетила, че може да се врязват и вече съм взела няколко комплектчета от 2 части. Ще го имам предвид, да наблегна на гащеризончетата  Hug

Лъки, Близо до бебето и аз си я взех, по препоръка на Скреч, като питах за кърменето. Харесва ми стилът и идеите в нея, но малко кратичка ми идва, затова питам за още. И аз като Мур да питам, ако са що-годе съвременно обяснени нещата в дугата книжка, направо да я взимам Simple Smile

За татковците и пазаруването, ми се струва възможно, само ако им дадете пълен подробен списък с точно наименование на продукта, марка, бройка и откъде да се купи  Peace Представям си някой нов татко с бебче на 1 ден колко ще е ошашавен и неориентиран, излишно е да им се причинява този стрес  Mr. Green И се чудя, ако съвсем нищо не сте купили предварително, как ще смогне таткото за 3 дни, колкото е престоят при нормално раждане, да накупи дрешки, да ги изпере и изсъхнат и да ги изглади  Crazy Той ще се побърка горкичкият  Hug

Поне комплект за изписване, пелени и другите работи за болницата ще трябва да вземете, а това не обезмисля ли цялата идея на суеверието нищо да не се купува?  newsm78

# 376
За книгите
Много индивидуално е това "хубава книга" човека нарича така книга която му е най близка до неговото виждане.
Затова не препоръчвам нищо, само ще ти кажа какво купих на приятелката ми когато забременя за пръв път.
http://www.books.bg/books/85/37188.html
http://www.books.bg/books/85/143973.html
http://www.books.bg/books/85/149894.html
Мога да препоръчам само един автор който на мен близък като виждане Ф.Додсън.
За пазаруването от таткото
Браво на тези които се справят и на жените им които се доверяват на избора им.
Моя съпруг за себе си не купува нищо, камоли да му доверя на детето да  купи.
За пелените
Тензух не съм ползвала, ползвах бархетни като ги постилах върху кърпата за бърсане, за да му е по мекичко на бебо и да се подсушава по добре.
Сега съм си ушила 6-7
За дрешките
Имах всякакви и ританки и цели гащеризончета. Най удобни ми бяха този тип.

В къщи сме с подово и е много топло затова и аз търсих нещо с къс ръкав да го сложа под гащеризончето, за да не седи бебето с два дълги ръкава. Поръчах ги от тук.
http://www.mothercare.com/Mothercare-Sleeveless-Bodysuits-7pk/dp … 3041&mcb=core
Непромокаема постелка не ползвах щото не и виждах смисъла, имах повивалник а на вън не го преобличах щото не сме седели на вън повече от 2 часа, а и да беше ми потрябвало да го преоблека винаги имах пеленка която да му постеля под дупето. Фонтани не ми е правил.

# 377
redreny2000 аз не бих се надявала на промяна в цената. Тези цени са за държавните болници, никой не можа да задължи частните да се съобразят с тях  Peace

Женичка чорапогащници не съм ползвала когато е била толкова малка  newsm78 вижда ми се неудобно  newsm78 и аз като Лъки ползвам цели бодита или комплектчета в 2 части.  Hug

Mur  явно вашия татко е голям ентусиаст  Hug  Hug  Hug
И аз съм ЗА срещата .  Peace

rumilota  чудесни новини за бебо.  Hug  Такива дрешки съм виждала във Вис Виталис, Джъмбо,  Piggys' Hause , Хипо а и във всяки друг магазин, незнам защо не си попаднала на такива дрешки  newsm78
А за нета във форума има На пазар  http://www.bg-mamma.com/index.php?board=79.0 и в него има всякакви сайтове за пазар  Peace ако нещо по конкретно те интересува пиши  Peace Peace

# 378
Та ще се повиваме на леглото най-вероятно, върху непромокаема подложка и пеленка отгоре, така става ли?
По принцип става, ама на мен за този вариант всички ми казват, че ще ми е неудобно да съм все наведена. Все пак често ще се преобуваме, няма да 1-2 пъти на ден. Ние ще използваме един от скриновете с спалнята за тази цел. Върху него ще сложим повивалник. Нямате ли нещо такова, което да ти е по-удобно като височина?

Mur  явно вашия татко е голям ентусиаст  Hug  Hug  Hug
Той и да присъства на раждането имаше голям ентусиазъм, но вчера доктора му го попари. Аз лично не знам как предпочитам. Ако съм секцио, би било добре да е с мен, но ако е нормално и нещо се закучи.....по-добре да му го спестя  Thinking

За обличане - аз съм купила бодите с дълъг ръкав за началото, с къс ръкав за към 3-я месеца и основно гащиризончета, каквито г-жа Стихийно бедствие е показала на снимката. Струва ми се, че с тях ще ми е най-лесно преобличането и най-добре за бебето, за да не се разголва, ако са на две части.

# 379
Commelina и аз съм на принципа на Mur на скринчето отгоре ще е повивалника, иначе ще ти бъде неудобно заради кръста. Понякога ще се налага по често преповиване, да не говорим, че /по спомен/  в началото на всяко хранене се преповива, защото по често пишкат и акат  Hug Така че не е необходимо да се купува специална стойка за преповиване  Peace

Mur Joy защо се притесняваш да му го спестиш след като е ентусиаст, нека да види че не е толкова лесно колкото си мислят.

За обличането наистина тези целите бодита с копчетата отпред са най - удобни

# 380
  • София
marinels, аз Димитров също съм го виждала един път - и то тази седмица - и един път сме разговаряли по тел. Следващият ми час при него е на 7.02. - да се надяваме, че дотогава няма да ми се налага да му се обаждам. Може би на теб притеснението ти е от това, че си 2 седмици преди мен. Но по принцип докторите в Токуда, които израждат, така си планират нещата да се видят с теб чак към края, което не е проблем, ако са сериозни.
А иначе понеделник съм на ФМ във Фемина. Очакваме с нетърпение този преглед - да разгледаме щателно бебечо:)

# 381
Здравейте мамчета, вчера бях на преглед и резултата е - бебка вече е 1,510кг каза че вървяла с една седмица напред , всичко било наред за сега ,а аз съм 68кг  имам чуството че ще се пръсна вече ,пъпчето ми е извръхнало но  ще устискаме още малко с неразположенията , вечер не мога и аз да спя- бебо през деня спи а вечер е на дискотека в корема ми Simple Smile не мога да си намеря място  на леглото , ужасни кисилини имам и много се изморявам.
За дрешките и аз още не съм купувала- тъй като от баткото имам доста новички компликчета и бодита,смятам другия месец да сменя матрака на кошара му само, купихме за сега само  още едни скрин за дрешки тъй като няма място по гардеробите вече.
И още нещо щях да пиша ама забравих какво , лек ден момичета  Hug Hug Hug Hug Hug

# 382
  • Пловдив
Ние ще използваме един от скриновете с спалнята за тази цел. Върху него ще сложим повивалник. Нямате ли нещо такова, което да ти е по-удобно като височина?
Ами нямаме, тесничко ни е  Simple Smile Живеем на квартира и едва намерихме място за кошарката и едно гардеробче за бебешките работи. Всъщност аз си го представям да посядвам до него на леглото, не да се навеждам, малко по мързеливия начин  Crazy Ще видим, като му дойде времето, ще импровизираме.

Мур, и нашият татко уж е навит да присъства на раждането. Не че толкова му се иска, колкото да ми е по-спокойно на мен. Още не сме говорили с лекарката и се притеснявам тя да не вземе нещо да ни разубеждава, че е от старото поколение и може да не й е на сърце тази "модерна" практика  Rolling Eyes

# 383
Да ви се оплача  Sad Малчо ми е с 38 температура днес и ужасна кашлица. Док каза, че имало ужасен грип и веднага ни изписа антибиотик...така че мами пазете се, че за мен даде единствено, ако вдигна Т и аз парацетамол
Commelina, нашата кошара е от сгъваемите и има към нея повивалник. На дървените пък може да се сложи от този тип
Лъки, гледах "Книга за майката" на Христо Михов в книжарницата и и се чудих. Доволна ли си от нея? Съвременно ли са описани нещата? 
Мур, трудно е да се обобщи за цялата книга. Има в нея и полезна и остаряла информация. Например говори се за подготовка на зърната чрез фрикции, което вече се отрича заради опасността от предизвикване на контракции, препоръчва се хранене на 3 часа, а не на гъвкав режим. Мисля, че няма как колкото и съвременна да е една книга да съвпадне всичко написано с гледната точка на четящия, но като ограмотяващо четиво дава полезна информация, върху която да се замисли човек и при желание да се поинтересува и за други мнения  Peace

# 384
Наистина има ужасен вирус, който води до усложнения, така че се пазете. Моето детенце беше болно преди една седмица, въпреки че аз си я гледам вкъщи и не ходи на детска градина. Започна с много силна кашлица и след това 4 дни поддържа висока температура. Пи антибиотик сумамед, но не й помогна и стигна до бронхит. След това пи зинат, вентолин и сиропи и така се оправи. Дори се наложи да й правят снимка, защото се съмняваха за пневмония. Сега в осми месец зная, че е най- опасно и затова гледам да не излизам. Дано бързо да отмине тази епидемия.

# 385
По това време за съжаление върлуват много вируси а с това време никакво ту топло ту студено..... ooooh! така че пазете се. Аз все още си влача кашлицата, но вече драстично намаля.

А вчера какво ми се случи  ooooh! Отивам да си взема детето от градината и пред мен на едно кръстовище се блъснаха двама  Shocked . Дали заради това или нещо друго но цяла вечер ме боля корема и имах контракции, даже мъжа ми се притесни и се чудеше дали да не ме води в болницата Shocked а не се стреснах или уплаших  newsm78  newsm78  newsm78

Лъки бързо оздравяване на малчо.   Praynig

За книгите - има много и различни. Но и в нета има достатъчно инфо, така че дори и книги да не си вземете има от къде да четете.  Защото за едни една книга е хубава за други друга  Peace

# 386
Благодаря за топлото посрещане!
От темата като цяло успях да науча доста неща!
Ако има мартенски мами,които ще раждат в Стара Загора или Казанлък,нека ми пишат на лични!
И аз като повечето мами тук от началото на бременноста до сега имах проблеми с кървенето на венците и косата ми доста капеше, но като влязох в 7-ми месец всичко се оправи. Иначе от началото на бременноста до сега пия витамини за бременни и мисля до край да продължа с тях.
Мамите,които вече са раждали веднъж,могат ли да споделят как е минало раждането при тях!
Знам че за всеки е строго индивидуално,но ми се иска да придобия представа за това какво да очаквам! Rolling Eyes

# 387
  • Ямбол
Здравейте момичета. Днес усещам тъпа болка в яйчниците, два три пъти ме прободе леко в единият яйчник. Кръста ме боли  леко...от време на време имам и контракции от тези подготвителните и затова последните дни повече лежа, но днес този дискомфорт ме притесни. В понеделник съм на ЖК но да чакам ли до тогава или да отивам още утре не знам. ЧЕТА ИЗ ФОРУМИТЕ че било нормално - бебето се намествало, матката се разширявала....Вие изпитвали ли сте го това

# 388
Лъки, мерси за мнението за книжката.

Commelina, ей това, което е показала Лъки  е другият вариант, ако няма скрин.
На дървените пък може да се сложи от този тип
Обаче това вече са подробности. Ще си решаваме в движение как ни е най-удобно  Grinning

mama_vessy, аз дори малко да се притесня за нещо и веднага ми се стяга корема  Sad Може да мислиш, че не си се уплашила, но подсъзнателно да не е точно така.

Всички болни бързо да оздравяват, а останалите много, много да се пазите, че малко ни остана  Hug

# 389
  • Пловдив
Да ви се оплача  Sad Малчо ми е с 38 температура днес и ужасна кашлица. Док каза, че имало ужасен грип и веднага ни изписа антибиотик...така че мами пазете се, че за мен даде единствено, ако вдигна Т и аз парацетамол
Commelina, нашата кошара е от сгъваемите и има към нея повивалник.
Лъки, да се оправяте бързо  Hug И моят мъж от 1 седмица е с температура, а от вчера на антибиотици. Личната е казала, че е вирус. И аз днес нещо съм със запушен нос и дразнещо гърло, та май няма да се размина. Ям лимони, грейпфрут и мед, пия чай, поне температура да не вдигна  Peace
Добре, че си показала кошарката. Ние точно такава си взехме, само че на Бертони. Също има такава приставка отгоре. Аз не знам защо реших, че няма да ми върши работа  Crazy Много съм загубена hahaha

Общи условия

Активация на акаунт