Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 110
  • 711
  •   1
Отговори
# 405
  • Ямбол
mama_vessy благодаря ти Hug
Малко ме е срам, но тъй като ми е първа бременност и не съм наясно с тези контракции, още повече че не са болезнени, не мога да си ги засека. Понякога като се мърда бебето и ми става твърд корема и не знам това да го броя ли като контракция. То заема едни такива позиции странни, че не мога да преценя. Понякога от двете ми страни корема ми е твърд, но над пъпа е мек и си мисля че това е бебето а не контракция....не знам ...объркана съм...още повече и като съм притеснена....

# 406
Здравейте и от мен момичета  Hug Много рядко пиша,но редовно си прочитам какво сте писали Simple Smile
Радвам се, че всички сте добре и бебоците са доста пораснали.Аз когато бях последно на консултация на 27,12,2010  бебо беше  1.350 кг ,но сега сигурно е пораснал Simple Smile Виждам повечето вече сте пазарували доста неща,и аз днес бях да пазарувам една приятелка ми беше дала списък с нужните неща:) Но купих по- важните неща като термометър за вода и дигитален,крем за подсичане ,мокри кърпи,две боберонки,клечки за уши ,душ гел и шампоан 2 в 1 ми го препоръчаха ,защото става и  за косата и за тялото  на бебо вместо да взимам  двете отделно  и  още други дребни неща Simple Smile Купих и бебшки прах и омекотител и мисля тези дни и аз да изпера и изгладя дрешките които съм взела,някои от вас вече са готови с дрешките Simple Smile Количка отдавна купихме от ибеи ,доста по-евтино от тук за което съм много доволна.Много е хубаво да пазаруваш ,малки сладки неща Simple Smile на всички ни е голям мерак ,на тези които не са пазарували прятно пазаруване ,а на всички лека бременност и дано до края да се хвалим само с хубави неща    bouquet
Момичета да ви питам имам голям проблем със съня,не мога да спя по цели нощи Sad ,нищо не ме боли просто не ми се спи и нндори и да заспя на всеки час се събуждам ,ако някои знае нещо моля да ми пише . Благодаря Simple Smile
На тези които са настинали бързо оздравяване  Hug.Аз бях малко болна но бързо се оправих Simple Smile

# 407
  • Пловдив
Били, а тази твойта приятелка обясни ли защо няма да можеш да кърмиш и каква е връзката с размера? На мен като ми говорят такива  дивотии, обикновено ги питам каква е логиката да ми обяснят и дотам приключва разговорът  Sick защото естествено логика няма, а всичко е бабини деветини.

Валари, не се шашкай и ти с твойто коремче  Hug Нали отдавна се разбрахме, че няма връзка с размера на бебето.
Сега се сетих за водещата на времето по Нова ТВ, дето чака бебе март месец - Деси Банова ли беше  newsm78 Тия дни я гледах колко е слабичка и как не е качила изобщо. Да ви кажа, само й завидях на фигурата, не съм си и помисляла, че й има нещо и затова й е малък коремът. Това са някакви болни мозъци, които ви говорят такива неща. Защо не могат да се зарадват на чуждото щастие, ами се чудят само как да ни стресират  ooooh!

Понякога от двете ми страни корема ми е твърд, но над пъпа е мек и си мисля че това е бебето а не контракция....не знам ...объркана съм...още повече и като съм притеснена....
Миш, това е бебчето, не контракция, не се притеснявай. Просто е голямо  вече и изпълва коремчето, напипала си я краче, я гръбче  Mr. Green Преди малко си мажех корема и беше точно както ти си го описала  Peace

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 23:06 от Commelina

# 408
И аз бях чела някъде, че размера на зърната няма значение, само да не са вдлъбнати. Но исках да получа и някаква информация от първа ръка, а не от някакви статии дето казват по принцип това, по принцип онова.......всеки от нас е толкова различен, че е недопустимо да следваме някакви правила като инструкциите за употреба на вещите. И едно въпросче: решила съм да мия дупето на бебо след всяко преобуване, когато сме у дома, та трябва ли да го мажа с олио (например)след всяко миене?

# 409
  • гр.София
 Simple Smile

За вдлъбнати зърна - в аптеките (поне някои) се продават силиконови зърна, които се слагат на гърдата - така бебчо може да засуче без проблем.

Лека нощ от мен    bouquet

# 410
И едно въпросче: решила съм да мия дупето на бебо след всяко преобуване, когато сме у дома, та трябва ли да го мажа с олио (например)след всяко миене?

Ооо, това и мен ме интересува, че и аз така съм решила. Тези кърпи само замазват положението, въпреки че мъжа ми работи в такава фирма за производство на кърпи.

# 411
  • Плевен
И аз първи път бях решила така ,но моя дружка акушерка ми каза ,че не е много добре.Това може да доведе до изсушаване на кожата ти тя да започне да се лющи.Миех Полито сутрин като се събуди и когато се наака и се омаже почти до врата Joy.Иначе мокрите кърпички си вършат идеална работа.Аз през първите месеци използвах тези на Памперс и бях много доволна.
На мъжа ми братовчед е женен за чехкиня ,те дори не къпят бебета си всеки ден ,а през ден,когато няма баня само я обтриват с мокри кърпички Амалка и я мажат там с някакви мазила.
А за цените кото видях Shocked Shocked Shocked какво е това?Избор на екип ли какво?
Не мога да си представя ,че от здравно осигурена майка ще искат подобни кинти, но мнението ми по въпроса е известно ,само ще се повторя ,че е така защото ние го позволяваме.
За Токуда кумата ми хич не е доволна.Сума ти пари за нищо и сама каза,че за второто ще се замисля за много неща.

# 412
  • Варна
Добро утро Simple Smile
Искам да ви попитам дали е нормално да ме боят тазовите и срамната кости ? Цяла нощ по малко ме наболяваха, мъжът ми хъркаше и съвсем неможах да спя  #Crazy. Чак сега сутринта спах около 2 часа. А на всичко отгоре пак ми излиза херпес на устната Cry. Малко взе да ми писва, тъкмо ми минава единия и се появява друг. Не се чувствам болна, не съм настинала.

# 413
Добро утро момичета!
За зърната
Не мога да си представя даже ситуация в която ще си вдигам блузката да си показвам зърната на няква ненормалница за да и слушам глупостите, може би защото не си представям ситуация в който аз казвам на някой да си вдигне блузата за да и видя зърната Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Дано да не ми се разсърди някой, ама момичета толкова информация има по наше време че стига човек да иска ще се образова.
Аз имам 1 максимум две познати дето ги питам за някой неща и то защото една детето и на две и тя още кърми и за мен това е показател че се справя с този процес, но не я питам например за козметиката защото тя е друг тип човек и не обръща чак толкова внимание на тези неща.
Как може да обръщате внимание и даже и да се замислите над тея глупости дет ви говорят "зърната ти не ставали" "корема ти е малък" и не знам какви си  други глупости.

И едно въпросче: решила съм да мия дупето на бебо след всяко преобуване, когато сме у дома, та трябва ли да го мажа с олио (например)след всяко миене?

Ооо, това и мен ме интересува, че и аз така съм решила. Тези кърпи само замазват положението, въпреки че мъжа ми работи в такава фирма за производство на кърпи.
Мих всеки път като се е наакал иначе с кърпички но мазах всяко миене.

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 10:17 от г-жа Стихийно бедствие

# 414
И аз не мога да спя по цела нощ.Нищо не ме боли но не мога да спя или ако заспя се събуждам постоянно.Сигорно организма ни подготвя за безсъните нощи който ще имаме с бебето.

# 415
  • Плевен
Аз нощес се събудих в 2.3 и се въртях два час като не знам какво си ,налегнаха ме странни мисли.Ама май ще имама още безсънни нощи.

# 416
  • Пловдив
Аз пък или спя непробудно по 9-10 часа, или се събуждам към 2-3 през нощта и няма заспиване  Crazy Общо взето ги редувам. Май колкото повече наближава, почвам да се спичам. Уж се държа и външно съм много спокойна и хладнокръвна, но явно подсъзнателно се притеснявам Simple Smile
Днес влизам в 8 календарен месец, а последните 3 нощи сънувам раждания  Laughing

Тони Бонбони, и аз от няколко дни взех да получавам някакви схващания в таза, но при мен странното е, че не ги усещам в костите, а в мускулите  newsm78 Докато се раздвижа, стъпвам като баба. Иначе съм чувала, че е нормално - разширява се тазът и се отпускат ставните връзки.

# 417
Добро утро и от мен! Hug
Ех, тези коментари за гърди и кореми... Редовно и аз ги чувам. Вчера в кварталния магазин продавачката ми каза, че коремът ми бил ниско и съм щяла да раждам. Shocked Редовно ме питат : "Няма ли да има радост вече?", защото наистина изглеждам огромна, но добре, че не им обръщам внимание. Вчера в предаването на Гала беше Нети , бременна в 7 месец. Тя като нямаше изобщо корем какво да направи -да се притесни ли? Не се ядосвайте , момичета, всеки има различна структура.
И мене все ме болят костите, даже и на колене като застана и коленете ме болят, но най-вече тазовите. Ще минат, само да се появят бебоците. Party Още нещо щях да пиша, ама какво беше? smile3537

# 418
тони бонбони, нормално е, въпреки че хич не е приятно. Мен цяла нощ ме боляха всички кости на малкия таз, но не малко, а ужасно много. Не можах изобщо да си намеря място. От няколко дни изпитвам дискомфорт, но снощи вече беше нетърпимо.
Напоследък малко съм се обездвижила. Мислите ли, че повече движение ще подобри положението? Въпреки че така ме боли като ходя, че ми е по-лесно да си лежа на диванчето  Embarassed

# 419
А, сетих се. Темата беше за миенето на дупетата. Винаги съм го миела бебо, независимо дали е наакан, или само сменям памперс. Ако видя , че е суха кожата-намазвам. Пробвала съм в парка да му сменя памперса и с мокра кърпа да го избърша, дори и да няма ако, но се зачервяваше дупето. А ,ако имаше ако с къпрички не можех да си представя как ще го изчистя , милото. Ами на пръв поглед изглежда чист, но като помириша и ми миришеше на нещо средно между ако и мокра кърпа. Не съм привърженик на кърпите. Naughty Ползвах ги в много краен случай и само за да обера грубото от дупето, след което-на чешмата задължително. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт