Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 073
  • 711
  •   1
Отговори
# 480
Привет  Hug

Момичета да ви попитам, някоя от вас вадила ли си е ПИК код от НОИ? Знаете ли какво е необходимо и къде трябва да се отиде? Доколкото разбрах с този код може през интернет да направиш справка за осигурителните суми и съответно да си изчислиш майчинството  newsm78

Необходимо е да отидеш в НОИ и там ще ти го издадат много бързо,трябва да попълниш само едно заявление.

# 481
  • София
Привет radostani,
Моля те да ми кажеш при кой лекар в Токуда се е случил този инцидент.

Да ви кажа честно момичерта аз за толкова истории съм слушала и то даже при добри лекари, така че само се моля всичко да е наред. За жалост навсякъде може да се получи някакъв гаф...

# 482
  • Пловдив
За Димитрова ми не знам, аз с първата бременност съм лежала в патологията и тя ми беше лекуваща, добра е но не стана ли доста възрастна тази жена? Не знам дали и тя ще е съгласна да реагира по-всяко време, сигурно само ако е на смяна, а тя обикновенно е сутрин.
Ами не е първа младост. Преди 2-3 години е поемала ангажименти - на мъжа ми 1 братовчедка и нейни приятелки. Но както ти писах, не сме говорили още, ще видим Simple Smile А проф. Милчев не беше ли и той на такава възраст горе-долу?

Вие чували ли сте, че в болницата (ВМИ П-в)имало ценоразпис за всеки лекар, ако искаш точно той да присъства на раждането ви?
Това не го бях чувала. Честно казано, ми е все тая дали ще му давам на ръка, или официално на болницата. Предполагам, че ако има нещо такова, на дните на отворени врати, може да се пита и ще го дадат. Пък и лекарите сами ще си кажат  Mr. Green

Между другото, radostani , на мен 13 ч за първо раждане не ми звучат много. Някакси съм се настроила, че ще продължи поне 15-20 ч. Майка ми мен като първо дете ме е раждала 17 часа и тази цифра ми се е запечатала от години в съзнанието.
И друго си мисля, не е ли по-добре нещата да се случват бавно и постепенно, болката и контракциите да се засилват малко по малко. И съответно разкритието да върви бавно, но сигурно.  newsm78 Вместо да ти хакнат 1 система за ускоряване на процеса, която да утрои болката и да ти докара разкъсвания от бързото разкритие.  ooooh!
Пак казвам, разсъждавам си само хипотетично на базата на прочетено в нета и в книгите. Може на практика да са коренно различни нещата. Кажете какво мислите по въпроса Simple Smile задължително ли е бавното раждане да е тежко?

# 483
Влизам за малко, че днес ме чака доста работа. Идва новото кутре  Hug Много съм щастлива и сега почвам да подготвям къщата за неговото идване. Ще пускам снимки като дойде  Mr. Green

Да кажа само за прегледа снощи, че обещах на мама Веси.
Значи отидох при доктора, казах му, че искам да раждам при него. Той ме огледа на ехографа и каза, че сме седалищно за момента. Има някакъв минимален шанс да се обърне, но нашичкия добре се е настанил с главата на горе, тъй че сигурно няма да е. Както и да е, каза ми, да ида при него от 15-20 февруари да ме прегледа по-обстойно(сигурно тогава и тонове ще слуша) и да насрочим дата за секциото. Обаче ако до тогава се случи нещо непредвидено (контракции, изтичане на водите) да му звънна и ще ме изроди той. Общо взето доволна останах.

По-нататък ще ви чета мами.

# 484
  • Ямбол
Здравейте момичета, натъкнах се на този сайт и искам да го споделя с вас. Птносно рацдането е. На мен ми подейства успокояващо. Дано ви допадне:
http://www.moebebe.com/wp/category/rajdane/
Аз днес ходих на ЛКК, дадоха ми болничен до края, тоест до майчинството. И в резултат от ходенето ми 15 мин сега съм в леглото с болко в корема. Ако не минат до 1 час отивам на лекар. Аз от 23.12 съм си повече в леглото заради контракции. И докато лежа нищо ми няма , стана ли от леглото и ме стяга корема, стоя ли права повече от 5 мин и ме заболява.....ако така ще е до края не знам какво ще правя. Не се издържа само лежане пък

# 485
  • Карлово
radostani ами май да мъжът ще си е голям но не се изненадвам понеже Пламен беше 4020  Simple Smile питаш ли ме какво беше с нормалното раждане аз и за това не исках да разказвам за моето раждане понеже гледам тук момичетата разказват но аз се въздържам Simple Smile
Женичка аз моят батко не го подготвям той категорично заяви първият път че не желае бебе Simple Smile сега казва че няма да му дава нищо и още от сега има притенции че за бебето има някои неща които за него нямало  Laughing
мисля че ще свикне просто иска време да е с бебето да го докосва и да чуства че не е изолиран и всичко ще дойде на местото си Simple Smile

благодаря ви момичета за подкрепата отностно упражненията ми Simple Smile
искам да кажа на Валари да ги прави сутрин и вечер
опитай Валари представи си че успееш

# 486
Здравейте сладурани   bouquet

Виждам че с наближаване на раждането все повече се притесняваме.  Crazy

Както е написала Били най важното е да сме спокойни и с позитивна нагласа. И аз много съм чела за правилното дишане по време на раждане и го прилагах по време на болките и наистина има ефект. Колкото повече задържаш дъха си по време на контракцията толкова повече боли  Peace
Относно часовете за раждане всичко е много относително, както и чувството на всяка отделна жена към случващото се. Майка ми е раждала 22 часа имала е много тежко раждане, но тогава секцио почти не се е практикувало и въпреки всичко се е навила втори път да ражда , даже е искала 3-ти път но лекарите и забраняват. Така че е важна психологическата настройка. Аз когато отидох да раждам, не се бях настроила за време, колкото толкова, важното беше да влезем 2-ма и да излезем двама и всичко да бъде наред. След като толкова много жени раждат от векове значи и аз мога и не е толкова страшно, щом продължават да го правят. Имах 6 часа болки, не регулярни но много силни, малката много се бунтуваше явно не и беше комфортно. И въпреки всички манипулации инжекции, системи и т.н. нямах никакво разкритие 1,5см. и матката ми не искаше да се смъква. Докараха един УЗ и се установи че малката се е завъртяла лицево. Вече нямаше за кога да я чакат да се обръща и затова ме резнаха. След това искренно завиждах на майката в моята стая, която беше родила норнално. Тя си ставаше и си щъкаше а аз се движех като стара баба  Mr. Green , в началото когато ми водеха малката не можех да я взема от кошчето и след това да седна в леглото с нея и да се наместя и я молех да ми я подаде  Crazy

katilias Искрено ти завиждам за раждането Hug Тук никой не пуска бащата в предродилна зала, освен ако не си е платил. Да не говорим че никой не те пуска да се разхождах извън отделението. а на мен даже въобще не ми даваха сложиха ми един колан за следене на тоновете на бебето и трябваше да лежа.  Тук не ти дават нищо да ядеш, даже напротив прави се клизма  Embarassed . Общо взето си съвсем самичка през целия този период. Аз с удоволствие бих взела таткото в болницата, дори и да не влиза в родилна зала, достатъчно е да бъде с мен до момента на раждане.

# 487
.... а също и знаете ли някакви упражнения за облекчаване на болките в гърба?!
[/quote]
Ето линкче към файла, който направих набързо. Дано да ти е полезен.

http://dox.bg/files/dw?a=7ad697d6df
[/quote]
Благодаря за упражненията,ще пробвам и дано помогнат,че тази нощ отново беше кошмарна с болки в гърба и кръста!
http://www.moebebe.com/wp/category/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B … 0%B5%D0%BB%D1%8F/ тук има интересни неща за тези на които им е първа бременност и се чудят какво ще им трябва за бебето и за тях самите за в болницата пък и след това!
Аз прочетох нещо за "Еднократни, стерилни следродилни гащи" , от къде се купуват те  newsm78 ?
Искам и да попитам, някой от вас знае ли до колко дни болничен може да ти издаде гинеколога или личния лекар без да е необходима ЛКК комисия?

# 488
здравейте момичета
да ви попитам някоя от вас има ли информация какво се прави в следния случай- аз сам RH "-" а моя е RH"+". досега на два пъти съм си изследвала антителата, които  сa отрицателни. живот и здраве след раждането трябва ли да се направи ваксина, защото до момента не съм правила никаква
vikiimm- личния лекар( гинеколог) може да издаде болничен само до 7 дни еднолично без лкк

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 14:25 от fenka

# 489
Валари сега видях че си ми писала. Много благодаря за инфото. Аз съм на консултация последната седмица на януари и ще видим какво ще ми каже моята доки. Честито ти малко бебе кученце в къщи  Hug

Миш знам че е много неприятно това с болките. Какво ти каза доки за това? Пиеш ли но-шпа? Моята ми каза че ако ми се налага да пътувам или излизам да пия преди това 2 но-шпа  Peace отделно аз пия и други лекарства за болезнените контракции. Стискам палци всичко да се оправи, още малко остана  Peace  Hug

За подготовката на по големите деца Всяко дете е много индивидуално и едни много искат да си имат братче или сестриче а други не искат. Когато са малки те имат един период на утвърждаване на собствено аз и са големи егоисти  Mr. Green .  Женичка не може ли да поговориш с бабата и майката на мъжа ти и да им обясниш че така го настройват против собствената му сестричка и че трябва да спрат  newsm78 . Аз мога да споделя това което е правила майка ми. Нашата разлика със сестра ми е била точно 2.8г .   Mr. Green Mr. Green Когато се е родила сестра ми аз съм искала да спя в стаята където е тя. баба ми веднага е казала 'ааа не, ти работа там нямаш ще спиш при мен, тя много ще плачи и ти няма да се наспиваш', но майка ми е казала ' Не ще спи при нас, ако реши че иска да дойде да спи при теб ще дойде сама'. И наистина след няколко дни аз сама съм си поискала да спя при баба ми, защото не съм се наспивала.  Peace Другото което съм искала е да ме гушка, когато кърми или гушка малката. и майка ми го е правила въпреки неудобството. Постепенно много лесно съм приела сестра ми и много съм я обичала, майка ми е позволявала да и помагам и това също допринася за сближаването. От това което съм и чела е че не трябва да се държи голямото дете настрани а да се включва в помоща за бебето.  Трябва да има достатъчно ласки и гушкания и за него, както и време прекарано сама с него. Това ми се струва че ще ми е най трудното, но си мисля че с помоща на таткото ще се справим. За сега нашата кака е щастлива и го приема нормално, след първоначалните обвинения че ще обичаме повече бебето а нея не.  Peace но времето ще покаже.  

# 490
въй въй въъъъй, колко сте изписали
бройте ме и мен за срещата утре
я сега да видя кво сте се вихрили

# 491
Notova, браво на теб и на бебо  Laughing

Миш, знам че лежането е досадно, но още малко ни остана. Така че намери си занимания да се разсейваш, мисли си как няма да имаш толкова свободно време, когато бебето се роди, наслаждавай на безвремието, въпреки болките и дискомфорта, пиши си с нас във форума Wink и времето ще мине. Аз също основно лежа и съм се обградила с дистанционното на телевизора, лаптопа и едно ръкоделие и по цял ден пускам едното, хващам другото Blush

Аз прочетох нещо за "Еднократни, стерилни следродилни гащи" , от къде се купуват те  newsm78 ?
Искам и да попитам, някой от вас знае ли до колко дни болничен може да ти издаде гинеколога или личния лекар без да е необходима ЛКК комисия?
Аз си купих такива гащи от магазин dm, но предполагам, че и може да ги има и в по-големите аптеки.
Личния лекар може да ти даде 10 дни болничен за общо заболяване. За гинеколога не знам, понеже не ходя по ЗК.

Аз с удоволствие бих взела таткото в болницата, дори и да не влиза в родилна зала, достатъчно е да бъде с мен до момента на раждане.
И ние това си говорихме сутринта. Не се знае колко време ще мине от като ме приемат, докато започне същинското раждане и бих била много по-спокойна, ако има поне едно познато лице до мен. Напълно непозната обстановка и напълно непознати хора не са много предразполагащи към спокойствие  Confused
Благодаря на всички мами, които разказват за раждането си  Hug

Валари, ще чакаме снимки на кучо  Heart Eyes

Ако някой е пропуснал инфото за софийска среща, да повторя:
Утре, събота (15.01.2011), 14 часа, МОЛ-а на Стамболийски, направо в Хепи. Който пристигне пръв да иска маса за 6 бременни (за сега)  Flutter
Упс, маса за 7 - добавяме и lilyrose

# 492
  • Ямбол
fenka и аз съм така мила и ми е пълна индия всичко, изобщо не съм наясно какво ще става. Тази седмица си правих изследвания за антителата, вс беше ок. Но за след раждането не знам. Ще чакаме и ще видим. Само ми каза лекарката да не се притеснявам, всичко ще е ок, че вече нещата не са като едно време.
mama_vessy мерси мила. Ами да от както ме почнаха контракциите съм на Магнерот и Но шпа 3х1 на ден. Бяха ми изписали Папверин , но не ми понася - от него ми пада кръвното, повръщам и имам ужасно силно главоболие. Затова минах на но-шпа. И така. Не искам да се обездвижвам, но няма как. тежи ми корема като съм права. И да ви кажа, от както съм в къщи само глупости са в главата ми, кошмари взех да сънувам.. Joy Преди да забременея и до 6 месец от бременността работих с голям колектив, работих с много клиенти и  сега това в къщи сама м/у 4 стени направо ме съсипва. Но ще трябва да го изтърпя и това. Шефа ми не може да повярва че аз лежа толкова време. Страшно активна съм, все бързам, все крача...ама ето...съдба...Април май месец ще обикаляме улиците Simple Smile)

# 493
момичета да ви се похваля!!днес бях на ЖК, пак сме една седмица назад но доктора каза че е супер Hugтежим  1260кг главично сме и 100% ще имаме мъж Heart Eyesдаже направи снимка на тестисите да я дам на таткото че много хубаво се виждаше Laughingхемоглобина ми е 122 и за него съм много щастлива.ами това е хубав ден !! Hug

# 494
  • Ямбол
Mur и аз така мила, ТВ и лаптоп...тоалетна и нещо за хапване.... Joy голямо разнообразие...
мисля да направя една супичка аз днес....че последно време все на сухо караме с моя мъж....Добре, че не ми е капризен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт