Март все още е далече, спи на топло МАРТенско човече - тема 9

• 29 083
  • 711
  •   1
Отговори
# 510
Привет,майчета!
 Notova,браво за упорството с упражненията и постигнатия резултат  Hug Много сте пораснали  Heart Eyes
Я сега аз да си питам за поредното си притеснение-въпросът ми е за майките,които чакат второ или трето детенце-КАК ПОДГОТВЯТЕ БАТКОВЦИТЕ И КАКИТЕ ЗА ПОЯВАТА НА НОВИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА СЕМЕЙСТВОТО?
Женичка, при нас разликата ще е 1.6 години. Баткото вече знае, че ще има сестричка, вдига ми блузата и ми гали коремчето, от радост започва да маха с ръчички и да го удря  Hug Сигурна съм, че ще има моменти на ревност. Онзи ден си намери бебешкия шезлонг и иска да се качва на него да се люлее, обяснявам му, че е за бебето, че той е голям вече и се сърди...Така че едва ли ще е много доволен да гледа как на бебето позволяваме, на него не, но пък ще му обясним пък, че има играчки за големи, които не стават за бебето. Надявам се това да помогне  Peace Но иначе за мен е най-важно да си получава вниманието детето, да си се гушкаме и да намирам време да прекарвам само с него, както и сега. Иначе плануваме да го преместим в другата стая, за да не се будят през нощта с бебето, ще видим как ще свикне  Peace
"Еднократни, стерилни следродилни гащи" си бях купила от Хипото, много съм доволна, смятам пак да си взема.  Peace

# 511
Момичета, искам да ви представя Amorevole. Тя се присъедини към отбора на ЛЛЛ и също ще ви помага, когато имате въпроси относно кърмене, захранване и отбиване, заедно с мен и Скреч. Ако не ви се помнят никове или пък за по-кратко, когато имате питане към нас, може да напишете само ЛЛЛ, искам да попитам за...
Хубав ден!

Здравейте, момичета!
Приятно ми е да се включа във вашата тема. Аз съм майка на кърмаче на 1год. и 7мес. и ще се радвам да съм ви полезна, споделяйки с вас своя опит и знания.  Hug

# 512
Относно Rh несъвместимостта понеже аз имах големи кошмари с този случай, ние сме така, аз имам един аборт и тогава никой не ми е бил и когато с тази бременност се разбраха тия неща докато излязат резултатите от изследванията на еритроантителата бях изпаднала в ужас, защото ако се развият антитела веднъж и не се бие такава ваксина следващо бебче има голям шанс от проблеми - сменя се кръвта още в корема и т.н.
Та стига съм се разпилявала,но понеже още си спомням страха и... процедурата след раждане е първо да се види каква е кръвната група на бебето, ако е "-" мисля, че не се бие, а ако е + задължително се бие Анти-Д гамаглобулин е наименованието и цената е около 140лв, поне когато аз проверявах ми казаха толкова.

Аз да ви се похваля, че днес с милото бяхме на лекцията на 9месеца и беше много забавно, толкова коремчета на едно място, много сладка картинка, чак нямам търпение за срещата утре.
После имах изпит и си го взех, та сега ще празнуваме, защото той ми беше последния от сесията. И накрая по настояване на таткото отидохме в Токуда да ми правят запис на тонове, щото милия много се шашка от контракциите ми, а и днес на лекцията лекаря каза, че е хубаво все пак да ме погледнат, та той само чакаше да ме вземе от изпит и да ме закара. Обаче му натрих носа със записа - беше перфектен  Laughing
По-другите теми не се включвам, защото на мен ще ми е първо дете, но аз и брат ми сме с голяма разлика - 9год и никога не сме имали проблем с кавги или пък отчуждаване, ревност, ей такива. Но може би и годините си казаха думата.

# 513
Amorevole Много се радваме че има още една мама, на която можем да разчитаме за кърменето  Hug  Hug  Hug Hug

Момичета благодаря за инфото за тези следродилни гащи, така като гледам може и аз да си взема щом сте толкова удобни.  Peace  Hug  Hug

radostani може и тук да стане, има още много вода да изтече  ooooh! за съжаление  Crazy

Aleksi_Koko,  г-жа Стихийно бедствие, linab, Честито за добрите новини за бебетата   bouquet

Aleksi_Koko сигурна съм че всичко ще се оправи само бъди спокойна.  Praynig
linab има още време ще се обърне сладура  Peace Peace

# 514
Amorevole, благодарим предварително за помощта Hug

При нас разликата между баткото и бебчо ще е 3г и 2м и му говоря постоянно за бебето. Той е много грижовен, нищо че е много див Heart Eyes Всеки ден гали коремчето и го целува и така ме разплаква от умиление Heart Eyes Взима си лекарския комплект и го преслушва Simple Smile И за мен е много важно да не го изолирам от бебето, а да го включвам да ми помага, например да ми даде памперс, да изхвърли мръсния, да ми отвори кремчето и т.н. Ще свикнем няма къде да ходим Heart Eyes Simple Smile

Еднократни гащи не съм ползвала, сега може и да си взема.
Арника, мисля и аз да пия от 9-ти месец, важното е че ако не ни помогне, поне няма да ни навреди Rolling Eyes
Аз не се спирам напоследък, оставям малкия на ясла и докато го взема обикалям по моловете, набелязвам и купувам разни неща за бебчо и за баткото, задъхвам се много, но като се уморя гледам да поседна малко. Днеска ходих в новия Мол на околовръстното, дето има Хиполенд, бая време изкарах там. Много богато зареден и ми се струва най-голям в сравнение със всички останали Хиполенди. На партера има Пикадили, а в подземния етаж DM. И до Аико се отбих, има намаления на бебешките стоки. Шишетата на Авент са намалени от 59лв на 41лв., ако някой се интересува.

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 20:14 от matza83

# 515
Amorevole, истински се радвам, че ще имаме помощник като теб!!! Моето кърмене беше неуспешно първият път и ще съм ти благодарна да ми дадеш няколко отговора на въпроси , май-е по-добре на лични да пиша, да не отегчаваме групата. Може ли ?
А тези ехографи явно са много относителни в измерването на бебетата. На мен в 30 седмица бебето ми беше 1290 и казаха, че върви едричко, на г-жа Стихийно бедствие горе-долу същите размери е нормално, а на кой беше пък че изоставало. #Crazy Аз все се надявам да е по -малка принцесата от баткото, че трудно се напъва с едро бебе. Praynig А повечето май искате големи бебета. Grinning

# 516
Предпоследно преброяване за срещата утре:
1. maiski3
2. marinels
3. mama_vessy
4. Magica_de_Spell
5. Бишкота
6. lilyrose
7. Bub555 ?
8. Mur
Аз не познавам никого. Дали ще ви позная по коремите?

# 517
Здравейте дами! Да "докладвам" за днешния преглед Simple Smile Бебо вече е 2300 гр, доктора каза, че върви 2 седмици по-голям. За съжаление не можах да го видя и днес, всъщност от 2 месеца не съм го виждала. Крие се, слага си ръцете пред лицето и толкоз. Последните два прегледа съм с мама, защото тя иска много да го види, но -уви, няма късмет. По-интересното обаче е, че когато съм със сестра ми нямаме такъв проблем, показва си пилето, лицето, мърда. И по този повод много се шегуваме с мама, че бебо се крие от нея( а тя е може би най-щастливата баба на света). И както си мисля, че имаме още време, доки днес каза, че може да си приготвям бавно чантичката за родилното Shocked.
Валари, ти от Благоевград ли си?
На всички мами се радвам много за добрите новини за бебчетата, а на всички, които трябва да лежат им съчувствам най-искрено. Дръжте се момичета, малко остана. Аз лично се захванах да плета, не мога да се концентрирам върху книга, а и пред компа по цял ден не се издържа.

# 518
Mur, аз си представих как отиваме утре и една по една питаме момичето, което настанява в Хепи: Ами извинете, ама къде е масата с много бременни?  Joy
И аз не знам как ще се познаем,ако искате да се изчакаме пред книжарницата?

# 519
Mur, marinels може да си разменим тел. ние така процедирахме 1-вия път че тогава не ни и личеше толкова  Mr. Green Така когато пристигнете ако не можем да се  познаем  hahaha в което се съмнявам, ама може и да се объркаме с някоя друга бременна мама, ще можем да се чуем  Peace Другия вариант ако искате може да се изчакаме 10 мин. т.е. от 14:00ч до 14:10ч между хепи и книжарницата и след това, колкото сме се събрали да влезем в хепи. Тези които ще дойдат след това ще ни търсят вътре или ще звънят. Как ви се струва ? Mr. Green 

Били страхотни новини  Hug

matza83 аз си признавам, че нещо нямам сили напоследък. Може би заради болките и не ми се и  обикаля а трябва  Hug

ena4 има нещо такова, явно си е до доктор и явно до апарат и какви мерки и стандарти са му зададени предварително  Hug За мен няма значение колко ще е голямо бебето, важното е да е живо и здраво.  Peace

# 520
mama_vessy, ще ти изпратя телефона си на лични. Може и да се чакаме 10 мин. Другите мами, какво мислите?

# 521
mama_vessy, ще ти изпратя телефона си на лични. Може и да се чакаме 10 мин. Другите мами, какво мислите?

И аз ти пратих моя  Peace

# 522
mama_vessy Може и да се чакаме 10 мин. Другите мами, какво мислите?

newsm10

# 523
  • Пловдив
Искам и да попитам, някой от вас знае ли до колко дни болничен може да ти издаде гинеколога или личния лекар без да е необходима ЛКК комисия?
И двамата могат да издават до 14 дни максимум наведнъж. Ако искаш повече от 14 дни без прекъсване, се минава на ЛКК.

ena4, питай във форума каквито въпросчета имаш за кърменето към момичетата от ЛЛЛ.
На всички ще ни е полезно да четем отговорите на микки и Amorelove  Hug едва ли някой ще е отегчен.
Благодаря и на двете предварително за помощта и отзивчивостта. Тепърва ще ви тормозим с въпроси   bouquet

# 524
mama_vessy Може и да се чакаме 10 мин. Другите мами, какво мислите?

newsm10
Ще сме само за снимка: 7-8 "пингвина" се носят в колона по един към масата в Хепи  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт