болест на Хашимото и бременност

• 365 377
  • 2 601
  •   2
Отговори
# 1 725
Излязоха ми резултатите на антителата.

Free Т4 (fT4)   S        12.09       ng/l     9,30 - 17    
ТАТ (Tg Ат)   S       526.4       IU/ml     0 - 115    
A-TPO (MAT) S       14.44       IU/ml     0 - 34    

И сега?

Показа ли ги на някой, гинеколог или ендокринолог? Само едното ти е високо. Нали уж казват, че се покачват от бременността. Аз си записах час при доцент Конова, да видим какъв съвет ще получа за тия антитела. Според мамите тук не са важни за бременност, а само за установяване на заболяването, както съм аз с хашимото. Виж какво ще ти кажат... Според мен, както сме ние двете, бременни, и то желана, не ни остава нищо друго освен да чакаме. Да чакаме и да се молим всичко да е наред. Успех ти желая и пиши, когато имаш информация.

# 1 726
Утре отивам при Емил Начев и след това звъня на гинеколога ми. Не очаквах, честно. Толкова съм притеснена. Sad  Възможно ли е да не е Хашимото все пак? Едва ли.

# 1 727
Хашимото е ,антителата са доказателство за автоимунното заболяване . Спокойно, пий си хормона ! Не се стресирай !!!

# 1 728
Спрях витамините, видях, че има йод в тях. Не пия и кафе вече, какво друго НЕ трябва да правя? Няма как да не се стресирам, имам един мисед преди 4 месеца, преживях го горе-долу мъжката. Сега умирам от страх. Sad

Надух ви главите.

Утре след Начев ще пиша пак.

# 1 729
Всичко ще е наред. Пишеш трета бременност, успешни ли са първите две?

# 1 730
Благодаря много за отговорите. А с антителата какво правите? Някой правил ли е вливане?
Антителата си остават каквото и да се прави . Вливането само тушира временно тяхното въздействие .Спокойно доста си родиха и  с Хашимото   здрави бебенца . Споко !!!

# 1 731
Една успешна и една неуспешна. Сега ми е третата.

# 1 732
Една успешна и една неуспешна. Сега ми е третата.
Вярвам, че този път ще успеем, ще видиш...

# 1 733
Дано! Благодаря ти за окуражителните думи. Стискам палци и на двете ни.  Balloon

# 1 734
Бях при Д-р Начев. Доволна съм. Вдигна ми дозата от 25/50 на 50 само. Каза, че явно още при първата бременност съм имала недостиг, но е било в по-малки размери.  Според него еутирокс и л-тироксин са еднакви и няма нужда да сменям. Мога да пия биозин мама 2-3 часа след приема на хормона, както и витамините, които си пия - фемибион, до 150 йод не ми било проблем, но пак да има няколко часа отстояние от еутирокса.

Първо като видя резултатите ми каза "Ужас!", после каза, че е добре, че съм дошла толкова рано. Нямам възли или кисти, но жлезата ми е възпалена. Остави ми телефона си и каза да му звъня за всяко лекарство, което взимам през устата, особено препарати, които съдържат желязо, цинк... и още нещо, май, но не помня какво, той говори много бързо.

Каза ми, че 3 месец след раждането бил критичен и тогава трябва да се направи задължително изследване на хормоните. Освен това май спомена, че е възможно след раждането и отбиването (защото кърменето също има значение) да не се налага да пия повече хормони. Но... това е в сферата на доброжелателните вероятности или ушите ми си чуват каквото искат.

Е, това е от мен за сега. Simple Smile

# 1 735
Браво! Желая ти успех и по-нататък. Какво му е ужаса на твоите резултати, той ако види моите ще се прекръсти. За антителата какво ти каза? Има ли диагноза? Аз утре съм при Конова, чак в Пловдив успях да си запазя час, в Плевен, Варна и Бургас всичко и е заето два месеца предварително. Не знам само в тая снежна обстановка как ще пътуваме, и аз и тя. Утре ще пиша и за моите резултати мнението.

# 1 736
  • София
На мен ми казва антителата да не ги проверявам изобщо. Само ТСХ, а при бременност и ФТ4. Нищо друго. Иначе говори бързо да, но поне повтаря няколко пъти. Аз ходя от години при него и мисля, че е много добър специалист. Успех, момичета!

# 1 737
Каза ми, че 3 месец след раждането бил критичен и тогава трябва да се направи задължително изследване на хормоните. Освен това май спомена, че е възможно след раждането и отбиването (защото кърменето също има значение) да не се налага да пия повече хормони. Но... това е в сферата на доброжелателните вероятности или ушите ми си чуват каквото искат.

Е, това е от мен за сега. Simple Smile
На мен ми спря хормона още при раждането, но аз никога не съм имала ТСХ повече от 2.9. На третия месец всичко беше ок и ми каза, че нямам нужда от хормон, единствено от следене- веднъж годишно на ТСХ и преглед с ехограф на 2г. След раждането обикновено или се наместват хормоните и си влизат в някакви нормални рамки или хвръкват нагоре.

# 1 738
Здравейте, имате ли представа на какво може да се дължи хиперфункция, започнала около 2-3 месеца след раждането?
Преди това ТСХ ми е било винаги около 3.5 и по време на бременността приемах еутирокс.
Часът ми при Начев е след средата на март....

# 1 739
  • Terra incognita
Явно 3-ти месец след раждането наистина е критичен. В края на бременността бях на доза 75, ендокриноложката ми каза след като родя да мина на 50. Изследвах се на около 3 месец след това и бях шокирана- тсх- 0.003. Имах сърцебиене. Спрях за малко л- тироксина. Хормона се повиши след известен период и отново минах на доза 50 и вече поддържам тсх почти винаги в една стойност, около 2.5.

Общи условия

Активация на акаунт