болест на Хашимото и бременност

• 365 401
  • 2 601
  •   2
Отговори
# 1 695
Аз родих вече и отбих бебочка. За това питам.

# 1 696
Здравейте! Аз изследвах TSH миналата седмица - 2,19.Преди 2 месеца беше 2,83.Пия Лтироксин 25 и селен.С положителен тест за бременност съм, другата седмица съм на гинеколог.Ендокриноложката ми каза да и се обадя като ми е готов резултата, но аз смятам след като гинеколожката потвърди бременността, тогава да и звънна.Мога ли да изчакам още 10 дни? Simple Smile Според вас дали ще ми вдигне дозата?

# 1 697
  • София
Обадете се на ендокриноложката сега и не чакайте. За момента е ок ТСХ, но сигурно ще трябва да го свалят малко - имаше нива по съответните триместри на бременността. На мен ендокринологът ми каза - при + тест идваш или ми звъниш на секундата...

# 1 698
Добре,значи ще и звънна,аз си мисля,че ще го увеличи на 50 може би.А цефасел а колко време се приема?Почивка не се ли прави?

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 16:07 от kristina_

# 1 699
А някой да знае как се отразява еутирокса върху бебето след кърмене? Опитвам се да спазвам отстояния между приема на хормона и храненето на бебето, но не винаги се получава. При разговор с емдикринолог ми спомена, че ползата от кърменето е по-голяма от вредата от хормоните, така че по-добре да си кърмя...

# 1 700
Здравейте и от мен! Не знам дали тук е точното място да пиша, но имам голям проблем, момичета. Имам хашимото от почти шест години, като в повечето случаи ТСХ ми е високо. Лошото, което е, че в момента съм и бременна. Има ли някой с подобен случай? Може ли съвет, да махам ли бебето? Четох риск винаги има, а теоритично  с високо ТСХ не се забременява. Забравих да напиша,че последното ТСХ ми е 40.100. Не съм ходила още на лекар да уточня, но си правих тест. Притеснява ме най-вече дали ще мога да износя и родя здраво дете. Моля някой да сподели ако е в подобна ситуация.

# 1 701
Ungarkata отивай бързо на лекар. Много момичета тук с хапчета износиха и родиха здравк бебета.

# 1 702
Здравейте и от мен! Не знам дали тук е точното място да пиша, но имам голям проблем, момичета. Имам хашимото от почти шест години, като в повечето случаи ТСХ ми е високо. Лошото, което е, че в момента съм и бременна. Има ли някой с подобен случай? Може ли съвет, да махам ли бебето? Четох риск винаги има, а теоритично  с високо ТСХ не се забременява. Забравих да напиша,че последното ТСХ ми е 40.100. Не съм ходила още на лекар да уточня, но си правих тест. Притеснява ме най-вече дали ще мога да износя и родя здраво дете. Моля някой да сподели ако е в подобна ситуация.

От кога е това ТСХ 40? Дали няма грешка в изписването? На каква доза си?

# 1 703
  • у нас
Аз знам за случай жена родила здраво бебе, а TSH е било 35, изобщо не се е лекувала нито преди, нито по време на бременността. Съвета ми е да се консултираш с лекар веднага и ако бебето е желано не прави аборт. В медицината 2 и 2 не е 4. Теоритично с такова стойност на хормона не би трябвало да можеш да забременееш! А и има време до 12 седмшца, ако нещо не е както трябва ще си проличи.

# 1 704

От кога е това ТСХ 40? Дали няма грешка в изписването? На каква доза си?
Здравейте! При доза 125мл. еутирокс на 09.11.2017г. ТСХ е 0,849. Продължих си на същата доза, защото идваше зимния период. На 06.02.2018г. си пуснах сама изследвания ( купувам си ваучери от време на време,когато има промоции,защото не ми дават направление винаги) и ето:
ft4 - 6.920
TSH - 40.100
FT3 - 2.29
ANTI TG - 949.1
ANTI TRO - 432.00
От само себе си веднага си увеличих дозата на 150, докато отида на лекар. На 12.02. бях на ендокринолог, естествено се хвана за главата. Вика " Абе момиче, ние все едно никога не сме те лекували теб". Изписа ми селен и каза да си продължа тази доза от 150 и след 1,5 месеца да повторя изследванията. Каза, че съм закъсняла и да се откажа да имам деца, просто било невъзможно. След една седмица, обаче разбрах, че ми закъснява. Направих тест - положителен. Вместо да се радвам,още повече се притесних. В четвъртък имам час при гинеколог и после при ендокринолог, направо ме е срам да отида при същата. И така...ще видим какво ще правим. Не мога да намеря информация, повечето момичета са с ниско ТСХ, с такива космични резултати не срещнах.

# 1 705
ungarkata, според мен има грешка при последното изследване. Върви се изследвай отново при първа възможност, ако можеш още утре, за предпочитане в друга лаборатория.
Спазваш ли интервал при пиене на хормона и храна поне половин час и един час за кафе? Много е странен подобен резултат...
Иначе за думите на ендокриноложката да забравиш да имаш деца предполагам, че става дума за момента докато не вкараш хормона в норма, иначе е безумие да ти говори такива неща...
Пиши после резултатите и силно се надявам да има грешка...

# 1 706
Едва ли е в лабораторията грешката, такава голяма разлика и то във всичко. Утре съм на лекар, а сигурно в петък ще си пусна и изследвания. Хапчето го пия сутрин още когато се събудя. Кафе и закуска много след това. Аз дори преди го вземах посред нощ, събуждам се по някое време, 2,3,5 и го пия, но докторката каза, че нищо не правя, а съм чувала, че някои и вечер преди лягане пият. Това хашимото е нещо ужасно. Искам да ви кажа, че аз не го приемах като нещо сериозно, никога не съм се притеснявала и не съм се имала за болна. Просто съм си го приела за нещо ,за част от мен, но сега сериозно се уплаших...Искам да ви кажа също ,че се храня здравословно, освен това съм активен спортист и може би това ме и държи, много съм енергична, не пуша, пия, но рядко, слаба съм за възрастта си, абе нормален човек..

# 1 707
И аз гласувам за повторно изследване Wink

Ще си направиш феталните морфологии при добър специалист и ще си спокойна, че ще имаш здраво дете Wink

# 1 708
Повторете изследването и то в добра лаборатория. На мен също не ми дават направления, а трябва да си следя ТСХ и фт4 всеки месец. Струва ми се невъзможно при доза 125, която си е височка, ТСХ да скочи над 40 пъти само за 3-4 месеца. Не ходете повече при тази ендокриноложка. Намерете си добър ендокринолог и не се притеснявайте. При добре сметната доза бързо ще нормализирате хормоните.

# 1 709
И според мен е прекалено странен този резултат. ТСх да скочи толкова много за толкова кратко време само от бременността...
вярно че и другите показатели не са много добри, но все пак...другия вариант е старото изследване да е сбъркано. Но някъде има грешка вероятно...
Дано следващите изследвания са по - добри. А дотогава не изпадай в паника и не чети глупости в интернет...

Общи условия

Активация на акаунт