болест на Хашимото и бременност

• 365 366
  • 2 601
  •   1
Отговори
# 1 770
Милата, всички се плашим от това. Според мен трябва да намериш добър специалист по фетална морфология, дано има начин да се види ако има проблем. Макар че много бързо ти е влязъл в норма хормони, което е прекрасно.

# 1 771
  • у нас
При мен скаченето на tsh си беше от повишените нужди, след като минах на 150 даже спадна до 0.1 и така остана до края на бременността. Сега ми предстои да изследвам пак, вече след раждането.
С проляктином и хипофункция съм от 3 години. За това време съм направила поне 20 изслед мания.  Няма смисъл от изследване на по-малко от 1м.
Една жена има подобен случай на твоя ( много високо tsh) , писа във фейса.  Та на нея ( ако не си ти) също и казах - в медицината 2 и 2 не винаги е 4. Знам за случай на нормална бременност и умствено развитие на дете, като майката е била с 36 tsh преди раждането и изобщо не се е лекувала цялата бременност.
Успех от мен!

# 1 772
При мен скаченето на tsh си беше от повишените нужди, след като минах на 150 даже спадна до 0.1 и така остана до края на бременността. Сега ми предстои да изследвам пак, вече след раждането.
С проляктином и хипофункция съм от 3 години. За това време съм направила поне 20 изслед мания.  Няма смисъл от изследване на по-малко от 1м.
Една жена има подобен случай на твоя ( много високо tsh) , писа във фейса.  Та на нея ( ако не си ти) също и казах - в медицината 2 и 2 не винаги е 4. Знам за случай на нормална бременност и умствено развитие на дете, като майката е била с 36 tsh преди раждането и изобщо не се е лекувала цялата бременност.
Успех от мен!
Не, не съм аз. В коя група? Но ми изглежда познато. Благодаря на всички. Дано родим всички здрави деца. А това за умственото развитие не знам дали се вижда на фетална, съмнявам се.

# 1 773
Аз много вярвам на моя специалист по фатална, ще го питам задължително, но ще е към края на месеца или началото на април.

# 1 774
  • у нас
Успех от мен!
Не, не съм аз. В коя група? Но ми изглежда познато. Благодаря на всички. Дано родим всички здрави деца. А това за умственото развитие не знам дали се вижда на фетална, съмнявам се.
Има групи във фейса за Хашимото. Там една жена има същата история като теб.
На феталната нищо няма да се види.
След раждането бебетата се изследват за вроден хипотиреоидизъм и ако теста е положителен се назначава лечение.
Това изследване е в задължителната скринивгова програма на страната ни, заедно с фенилкетонурията

# 1 775
Моми4ета, лоша новина от Франция за фирмата Merck ,производител на Levothyrox  и Euthyrox . Водят се дела срещу фирмата за много вредни съставки .

# 1 776
А, Л-тироксин? Той май е на друг производител?

# 1 777
 Да на Берлин-хеми е , ще ползвам него .Като се сетя колко години съм пила хормона на Мerck . Сменяй го веднага ,новината е прясна мъжа ми се обади по телефона .

# 1 778
  • Sofia
Чета, че проблемът е с новата формула на Еутирокс, която са въвели миналата година, и окончателното  въвеждане ще е тази година. Със старата пациентите не са имали оплаквания. И сега искат от Merck да върнат старата формула.

Последна редакция: сб, 10 мар 2018, 20:21 от brin de muguet

# 1 779
  • Terra incognita
Аз пиех еутирокс, но един ендокринолог ми препоръча да мина на л- тироксин, защото по негови думи е по- чист.

# 1 780
Моми4ета, лоша новина от Франция за фирмата Merck ,производител на Levothyrox  и Euthyrox . Водят се дела срещу фирмата за много вредни съставки .
Къде го прочете? И в какво точно се състои вредата? Аз съм пила и от двата вида, не виждам разлика. Оф, вече искам само хубави новини:disappointed:Disappointed

# 1 781
  • Sofia
Къде го прочете? И в какво точно се състои вредата? Аз съм пила и от двата вида, не виждам разлика. Оф, вече искам само хубави новини:disappointed:Disappointed
Аз го чета във френските новинарски сайтове. Пише, че миналата година през март за сменили формулата на Еутирокса, защото не е била стабилна. Т.е. имало разлики в количеството на хормона не само в рамките на една партида, но дори и в хапчетата в една кутия. От новата формула някои пациенти получили главоболия, крайна умора, диария, качване на килограми, виене на свят, силен косопоад и др. След оплакванията (или може би след процес, не си спомням) връщат старата формула за известно време, но така или иначе новата формула ще я въведат през 2018 окончателно и то не само във Франция, ами и в другите евроейски държави. Но също на места пише, че не може да се докаже, че тези странични ефекти се дължат на лекарството, защото не се появяват при всички пациенти.
ПП: И пак - тези, които се оплакват от страничните ефекти, не са имали проблеми със старата формула.

# 1 782
Здравейте отново! Бързам да ви пиша да ви уведомя. Днес бях на лекар, гинеколог. Всичко е наред. Чухме пулс, плода е жив, отговоря на осма седмица. Засега добре, остава да видим и хормоните другата седмица. Имам чувството, че са паднали повече отколкото трябва, защото започнах да слабия, а все пак съм бременна и си ям нормално, по пет хранения.

# 1 783
  • у нас
Браво, радвам си Simple Smile по-добре да е по-нисък. Бебето бързо ще започне да има по-големи потрибности.

# 1 784
Браво, чудесна новина. И аз да се похвали тсх 2.42, явно започна да действа лекарството.

Общи условия

Активация на акаунт