болест на Хашимото и бременност

• 365 322
  • 2 601
  •   1
Отговори
# 1 815
Какви са ти резултатите от БХС, кое те притеснява?

# 1 816
Човешки Хорионгонадотропин. Това е хормонът на бременността. На БХС се гледа съотношението му с друг хормон за да може да се засече евентуален Синдром на Даун и др.
Ясно. Моят е 0, 86

# 1 817
  • Sofia
Гледа се съотношението с PAPP-A, а не просто стойността на ЧХГ.

# 1 818
Оо, винаги слушай специалиста. Направи я щом трябва, има някакъв риск, но той е малък. Simple Smile Всичко ще е ок. Щом на ехото е наред, просто ще се подсигурите.

# 1 819
  • София
Човешки Хорионгонадотропин. Това е хормонът на бременността. На БХС се гледа съотношението му с друг хормон за да може да се засече евентуален Синдром на Даун и др.
Ясно. Моят е 0, 86

Как е възможно при бременност в седмица, в която вече е дошло време за БХС, ЧХГ да е 0,86?

# 1 820
  • Sofia
Как е възможно при бременност в седмица, в която вече е дошло време за БХС, ЧХГ да е 0,86?
Няма друг тип ЧХГ, същият си е. Мисля, че се изчислява по различен начин. Тук се изчислява някаква част от медианата - както казах, гледа се съотношението, а не стойността.

# 1 821
Ясно. Моят е 0, 86

Ясно аз съм изключение

# 1 822
Моят резултат от БХС беше със среден риск, на 39 г. съм, но ми препоръчаха второ БХС за късните седмици. Реших да направя директно Пренатест, въпреки много високата цена, защото предпочетох спокойствието пред неизвестното. Всичко си беше наред. ТСХ следя на около 40 дни и преди да забременея и сега.

# 1 823
Моят резултат от БХС беше със среден риск, на 39 г. съм, но ми препоръчаха второ БХС за късните седмици. Реших да направя директно Пренатест, въпреки много високата цена, защото предпочетох спокойствието пред неизвестното. Всичко си беше наред. ТСХ следя на около 40 дни и преди да забременея и сега.
Много е скъп, 2100.И пак няма да се успокоя. Аз мислех и втори скрининг да направя, 15-19г.с,но ако излезе добър пак ще съм в съмнение. Не знам, просто как да постъпя

# 1 824
  • Sofia
Аз мислех и втори скрининг да направя, 15-19г.с,но ако излезе добър пак ще съм в съмнение. Не знам, просто как да постъпя
Вторият скрининг (късният де) винаги излиза с по-висок риск. Но благодарение на късния скрининг, може да се изчисли интегриран риск. Но като цяло БХС, не е много достоверен, просто е насочващ.
Разчитайте най-вече на морфологиите, ако е нужно направете две/три при различни специалисти.

# 1 825
Аз мислех и втори скрининг да направя, 15-19г.с,но ако излезе добър пак ще съм в съмнение. Не знам, просто как да постъпя
Вторият скрининг (късния де) винаги излиза с по-висок риск. Но благодарение на късния скрининг, може да се изчисли интегриран риск. Но като цяло БХС, не е много достоверен, просто е насочващ.
Разчитайте най-вече на морфологиите, ако е нужно направете две/три при различни специалисти.
Благодаря за съветите, ще направя всичко необходимо. Те морфологиите ми са хубави...Не знам но от притеснение пак ще ме стегне гушата, до 9 месец може и рак да хвана. Благодаря на всички за съветите, въпреки че малко излязохме от темата.Поздрави и леко бременеене на всички.

# 1 826
  • Terra incognita
До болка са ми познати страховете ви, момичета. Стискам палци всичко да е наред.

# 1 827
Спокойствие и манджа. Щом морфологиите са ок, гледам и нухалната транслуценсия (нямам претенции за правилно изписване) ти е в норма. Simple Smile

# 1 828
Много е скъп, 2100.И пак няма да се успокоя. Аз мислех и втори скрининг да направя, 15-19г.с,но ако излезе добър пак ще съм в съмнение. Не знам, просто как да постъпя
Аз изследвах само за Даун. Там цената е 800 лв. Не че тази сума е малка, де. В Геника изследват за 180 лв.  на синдром. Доколкото ми е известно, резултата с тези тестове е с над 99% точност. БХС е само вероятности. Не дава никакъв ясен отговор.

# 1 829
Момипета, ако има някоя, която е била лато мен моля за коментар. Бременна съм в 9 г.с. поредна 3та бременност. Първите две науспешни. След втората ми откриха Хашимото, Нк клетки. Изследвах ги като видях сака в 5 г.с. Тсх - 0,96
Тат- 2
МАТ - 210
НК клетки 24%, при стойности до 15.
На другия ден направих вливане на имуновенин и интралипид и днес 30 дни след вливката пак правих контрола. И част от резултата ме стъписа:
Тсх 0,76
ТАТ- 730!
МАТ-68
НК Клетки - 14,2%

Много ме притеснява Тат...може ли да навреди и чак в понеделник ще ми кажат какво да правя. Вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт