болест на Хашимото и бременност

• 365 377
  • 2 601
  •   2
Отговори
# 2 055
И аз не съм прочела някъде да има влияние..така че за бременните..спокойсвтие. плода щом се развива според седмиците ,тсх щом е в норми..да не търсим под вола теле. Аз съм в 12та седмица и 4 дни. Гледайте позитивно и не мислете глупости. Мене ме заплашиха, че изобщо няма да имам деца ,така че апелирам да си следите тсх по начесто и само положителни мисли. Всичко е божа работа!
Поздрави
Да, бе да, колкото и аз нямах живи яйцеклетки🤣🤣🤣Успех момичета

# 2 056
Много е важно ендото да е обективен .  Моята лично ми сподели, жени със 100 тсх са забременявали,забременяват и раждат здрави деца . Едно време като не се е знаело тсх,колко е било с извинение за изразът,да не би да е имало само бавни деца или малка раждаемост? Пийте си хапчетата и не се занимавайте с глупости! Не казвам че хашимото е глупост, ко колкото повече се вглъбяване в него,толкова по неспокойни сме. Успех на всички

# 2 057
  • Варна
При високо ТСХ има риск бебето да не развие както трябва щитовидната си жлеза, защото получава недостатъчни дози от хормона. Естествено не е 100% сигурно, но все пак риск има. Аз не бих си правила експерименти точно сега. Иначе за забременяването не е проблем.

# 2 058
При много високо тсх има опасност и от спонтанен аборт в ранните седмици.
Вие вече сте ги минали, така че спокойно.

# 2 059
  • някъде там
Здравейте, ще разкажа на кратко моя опит. От 2013 наблюдавам възел на ЩЖ и периодично пускам хормони и съответно ехографско. Неколкократно в годините сме правили опит за бебе, но без успешно. От около 1,5 години насам TSH пада, до последни стойности през ноември 0.005. Назначен ми е Тирозол 5мг. по 1т. през ден. Онзи ден сле като ми закъсня МЦ си направих тест, който е положителен. Ендото каза веднага да пусна TSH, FT3 FT4 и ако е нужно ще коригира терапията.
Какво е вашето мнение дали е възможно да е реагирал TSH на половин месец прием на Тирозол и дали би могло да има негативни влияния върху плода, че много се притеснявам ... Все още не съм стигнала до коснулт с АГ, нямаше свободни часове, чакам петък ...

# 2 060
Здравейте, ще разкажа на кратко моя опит. От 2013 наблюдавам възел на ЩЖ и периодично пускам хормони и съответно ехографско. Неколкократно в годините сме правили опит за бебе, но без успешно. От около 1,5 години насам TSH пада, до последни стойности през ноември 0.005. Назначен ми е Тирозол 5мг. по 1т. през ден. Онзи ден сле като ми закъсня МЦ си направих тест, който е положителен. Ендото каза веднага да пусна TSH, FT3 FT4 и ако е нужно ще коригира терапията.
Какво е вашето мнение дали е възможно да е реагирал TSH на половин месец прием на Тирозол и дали би могло да има негативни влияния върху плода, че много се притеснявам ... Все още не съм стигнала до коснулт с АГ, нямаше свободни часове, чакам петък ...

Първо честито, желая ти успех. Аз лично нямам наблюдения от този медикамент, защото не съм го прилагала. Но мисля, че ако беше опасен следва доктора, който го назначава да предопреди да не се допуска бременност. И след като вече е налице означава че всичко с жлезата е наред. Направете си консултация и ако трябва продължавайте лечението и успех.

# 2 061
  • някъде там

Влизам, за да допълня поста си. След около 12т. изпити Тирозол и отчетения положителен тест, днес резултатите от TSH са 0.016 /преди това 0.005/ и ендо каза стоп на Тирозола за сега. Следене на хормони ежемесечно.
FT4 14.45 /12-22/
FT3 5.33 /3,1-6,8/

# 2 062
Здравейте, отново и от мен. Писах тук преди около месец. Бях бременна, но за съжаление кухо яйце. Наложи се да направя медикаментозен аборт в 9 седмица, преди около 5 дни. В началото на бременността при рутинни изследвания ми откриха Хашимото. Нямах никакви неразположения, но ТСХ - 17,6, Т4 - 9,22 (12-22). Веднага посетих д-р Начев, който ми назначи Л-Тироксин 100 мг. Вчера, 1 месец след началото на терапията, си направих изследвания ТСХ - 1,76, Т4 - 12,85 ( 9,30-17). Мислех, че това е добре, че ще има промяна в дозата и след първия цикъл ще продължим с опитите, но днес Начев ми спря лекарството за 45 дни. След което ще последват нови изследвания и ново лечение, а това означава още месеци чакане. На 40 години съм и за съжаление нямам много време Sad Бихте ли споделили, според вас дали наистина се налага да спра терапията, при положение, че в момента резултатите ми са добри?

Последна редакция: чт, 19 дек 2019, 13:19 от Annouk79

# 2 063
А защо не обясниш на Начев че искаш бременност. Аз не съм спирала терапия

# 2 064
Здравейте, отново и от мен. Писах тук преди около месец. Бях бременна, но за съжаление кухо яйце. Наложи се да направя медикаментозен аборт в 9 седмица, преди около 5 дни. В началото на бременността при рутинни изследвания ми откриха Хашимото. Нямах никакви неразположения, но ТСХ - 17,6, Т4 - 9,22 (12-22). Веднага посетих д-р Начев, който ми назначи Л-Тироксин 100 мг. Вчера, 1 месец след началото на терапията, си направих изследвания ТСХ - 1,76, Т4 - 12,85 ( 9,30-17). Мислех, че това е добре, че ще има промяна в дозата и след първия цикъл ще продължим с опитите, но днес Начев ми спря лекарството за 45 дни. След което ще последват нови изследвания и ново лечение, а това означава още месеци чакане. На 40 години съм и за съжаление нямам много време Sad Бихте ли споделили, според вас дали наистина се налага да спра терапията, при положение, че в момента резултатите ми са добри?
Резултатите са ти добри за забременява не сега, но мисля че трябва да изчакаш, не заради Tsh, а заради самия аборт да се поизчистиш. Иначе на своя глава трябва да действаш и каквото стане. Нали казват, че след аборт се хваща най-бързо. И аз не знам защо ти ги е спрял. Според мен си изчакай, 45 дни не са много и ако се наложи пак ще пиеш хапче. Успех желая, а колкото до времето, никой не знае колко време има, независимо от възрастта. Горе главата, аз родих на 41,а има и по-големи. Всичко ще е наред!

# 2 065
А защо не обясниш на Начев че искаш бременност. Аз не съм спирала терапия
Обясних му, но това беше отговора!
Скрит текст:
Резултатите са ти добри за забременява не сега, но мисля че трябва да изчакаш, не заради Tsh, а заради самия аборт да се поизчистиш. Иначе на своя глава трябва да действаш и каквото стане. Нали казват, че след аборт се хваща най-бързо. И аз не знам защо ти ги е спрял. Според мен си изчакай, 45 дни не са много и ако се наложи пак ще пиеш хапче. Успех желая, а колкото до времето, никой не знае колко време има, независимо от възрастта. Горе главата, аз родих на 41,а има и по-големи. Всичко ще е наред!
Аз съм с медикаментозен аборт и лекарите ми обясниха, че трябва да се изчака един цикъл и няма причина да се чака повече, защото съм се изчистила добре. Притеснява ме, че като ги спра за 45 дни, след това ще трябва да се изчака още 30 дни, за да се видикак действа новата терапия, след това евентуално още докато се напасне дозировката. И пак минали 3 месеца.

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 12:48 от AnMary

# 2 066
Ако хормоните са в норма защо да чакаш, мислиш че ще се покачи ли Tsh  сега, когато не пиеш? Ако те е страх толкова си пусни след цикъл Tsh и ако всичко е наред действай. Ако забременееш през това време след 1 месец пак изследвания и така.. Ако трябва хапче, ако не здраве и любов, то всичко ще се подреди.

# 2 067
Ако хормоните са в норма защо да чакаш, мислиш че ще се покачи ли Tsh  сега, когато не пиеш? Ако те е страх толкова си пусни след цикъл Tsh и ако всичко е наред действай. Ако забременееш през това време след 1 месец пак изследвания и така.. Ако трябва хапче, ако не здраве и любов, то всичко ще се подреди.

Страх ме е, че незнам какво трябва да се случи и да очаквам. Но да, може би ще направя точно така. Записах си час и при друг ендокринолог след Нова година.

# 2 068
Кога точно си изследвала тсх? През първите седмици от бременността се покачва до 4 пъти. След 8-9 гс. Влиза в нормална стойност.

# 2 069
До седми месец ми скачаше тсх, след това когато на бебето щитовиднат запопна да работи започна да спада.

Общи условия

Активация на акаунт