болест на Хашимото и бременност

• 365 455
  • 2 601
  •   1
Отговори
# 2 175
Аз съм от близо 3г. на л-тироксин и също мислех, че е едно и също. Но сега прочетох, че еутирокса се понася по-добре от пациентите, а л-тироксина е с повече странични ефекти. Някой знае ли нещо повече по въпроса?

# 2 176
  • Terra incognita
Аз, лично, не намирам разлика между двете фирми.

# 2 177
  • Anywhere
Здравейте. Имам Хашимото, което контролирам в Еутирок 50. Чувствам постоянна умора, сънливост и често липса на концетрация. Някой от Вас има ли подобни симптоми и как ги овладява?
А ТСХ колко Ви е? Звучи ми като, че ли дозата ви е ниска и все още сте в хипофункция! Това, че пиете 50мкг. не означава, че сте овладели жлезата! На мен например, нищо че съм 50кг, ми трябват поне 75 мкг. ,тъй като жлезата ми изобщо или почти не работи!

# 2 178
  • София
Здравейте. Имам Хашимото, което контролирам в Еутирок 50. Чувствам постоянна умора, сънливост и често липса на концетрация. Някой от Вас има ли подобни симптоми и как ги овладява?
А ТСХ колко Ви е? Звучи ми като, че ли дозата ви е ниска и все още сте в хипофункция! Това, че пиете 50мкг. не означава, че сте овладели жлезата! На мен например, нищо че съм 50кг, ми трябват поне 75 мкг. ,тъй като жлезата ми изобщо или почти не работи!
Здравейте! Вечв в продължение на 2 години, през месец правя контролни изследвания и варира от 1.00-1.80 mlU/L. Бях казала на първият си преглед при ендокринолога си, че ми е сънливо и изморено и ми беше отговорено, че нямало връзка с Хашимото.

# 2 179
  • Anywhere
Вижте тогава вит В12, витД , хемоглобин и желязо. Може да бъдат и симптоми на анемия.
А и не мисля, че е нужно да се изследвате толкова често!

# 2 180
Здравейте и от мен! От скоро съм с потвърдено Хашимото с резултати:
TSH: 5.8
ft4: 14.1
MAT: <30 /RIA/ - каквото и да значи това
TAT: 42,6

Всичко това, придружено с инсулинова резистентност...
Предписаха ми съвсем ниска доза ел-тироксин- по половин таблетка от 25г. на ден с идеята да се проследи след 45 дена и да се коригира. Не е ли прекалено мака тази доза за високото ТСХ?
Смятате ли, че за година мога да вляза в норми и да мисля за забременяване?
На 30 години съм, имаме планове за детенце другата година. Много съм уплашена от резултатите и съм мотивирана да направя всичко, което е възможно, за едно здраво детенце!
През колко време си правите изледвания? Влияе ли според вас инсулиновата резистентност на хормона, и успявали ли сте да го контролирате с помощта на здравословното хранене?

# 2 181
Ир трябва задължително да контролираш с диета и при бременност при адекватен ендокринолог, за да следи за гестационен диабет.
5.8 е доста високо, но щом не го бързаш, виж как ще ти се отрази 25мг и ако трябва ще увеличавате дозата.

# 2 182
Здравейте и от мен! От скоро съм с потвърдено Хашимото с резултати:
TSH: 5.8
ft4: 14.1
MAT: <30 /RIA/ - каквото и да значи това
TAT: 42,6

Всичко това, придружено с инсулинова резистентност...
Предписаха ми съвсем ниска доза ел-тироксин- по половин таблетка от 25г. на ден с идеята да се проследи след 45 дена и да се коригира. Не е ли прекалено мака тази доза за високото ТСХ?
Смятате ли, че за година мога да вляза в норми и да мисля за забременяване?
На 30 години съм, имаме планове за детенце другата година. Много съм уплашена от резултатите и съм мотивирана да направя всичко, което е възможно, за едно здраво детенце!
През колко време си правите изледвания? Влияе ли според вас инсулиновата резистентност на хормона, и успявали ли сте да го контролирате с помощта на здравословното хранене?

Аз забременях с ТСХ 4,5 и за 6 седмици с тази доза падна на 1. Разбира се, при всеки различно влияят лекарствата, но според мен е добре да започнеш с 25 и след 3 месеца на контролата да решите с лекарят дали имаш нужда да увеличиш.

# 2 183
Ир трябва задължително да контролираш с диета и при бременност при адекватен ендокринолог, за да следи за гестационен диабет.
5.8 е доста високо, но щом не го бързаш, виж как ще ти се отрази 25мг и ако трябва ще увеличавате дозата.
Какво значи "доста високо"? Не плашете момичето. Над нормата е, но лесно ще го коригира. Моето беше 41 и пак падна. Аз мисля, че тази доза е добре като за начало, все пак тя не е бременна и защо да се стресира организма, не се знае дали ще го приеме добре. Правилно е постъпил лекаря, ако не се повлияе ще увеличи още. Важното е да има колкото се може по-малко стрес, ако можете да пазите диети, пазете, ако не пийте си хапчето и се усмихвай те. От Хашимото не се умира.

# 2 184
  • Anywhere
Колко е теглото Ви? Ако е над 70кг тази доза вероятно ще Ви е ниска. Моя лекар смята, че и теглото има значение при определяне на дозата!

# 2 185
Не се страхувай ,Хашимото не е толкова годна болест .Така  трябва да се  започне с ниска  доза  след  4 ,5  седми   ,правиш  нови  изследвания на T4 и TSH  и коригирате дозите .

# 2 186
Благодаря, момичета!
Също така да попитам : когато чупя на две хапчето, едната половинка, която остава за следващия път, не се ли влияе от въздуха Thinking 
Благодаря ви за окуражаващите думи!

# 2 187
Здравейте момичета, бременна съм в 6г.с и съм с Хашимото. ТСХ го свалих с Лтироксин 75, ТАТ ми е 260,но това което ме притеснява е че резултатите ми при ANA скрининга са 1280 при норма 80. Това дали е от Хашимото.

# 2 188
Трябва преглед с ехограф, само по изследвания не се диагностицира Хашимото.

# 2 189
Да, аз си има от няколко години диагнозата Халимото. Това което ме притеснява, че бременността ми е инвитро и до сега не бях правила АNA  скрининг, а тази висока стойност е плашеща. Никой ендокринолог не ми е казвал да го изследвам. Затова се интересувам някой с Хашимото пускаш ли е ANA скрининг и с какви стойности е?
Трябва преглед с ехограф, само по изследвания не се диагностицира Хашимото.

Общи условия

Активация на акаунт