Машина за хляб-38 част

  • 50 756
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: X
Здравейте,можете ли да ми кажете рецепта за тесто за питка,месено в хлебопекарна?Моята е Муллинекс,благодаря

Всяко тесто за питка може да се омеси и втаса в хлебопекарна. Съобрази грамажа на тестото с възможностите на твоята машина.

# 706
  • Мнения: 221
Здравейте,можете ли да ми кажете рецепта за тесто за питка,месено в хлебопекарна?Моята е Муллинекс,благодаря

Всяко тесто за питка може да се омеси и втаса в хлебопекарна. Съобрази грамажа на тестото с възможностите на твоята машина.

Благодаря,иска ми се някой,които е правил да ми покаже снимки и даде рецептата. Peace

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 17:34 от Sun_Ladyyy

# 707
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 732
Останала съм с впечатление, че в тази тема, някой сподели как си съхранява настъргани корички от лимони и портокали и след това ги ползва за козунаци (настъргват се коричките, слагат се в захар - само това съм запомнила) . Като го прочетох, не го записах и сега се  Shocked от няколко дни, ама нищо не намирам. Някой може ли да ми каже каква е рецептата  Praynig ?
Благодаря   bouquet

# 708
  • София
  • Мнения: 1 231
_ilka_  Нарендваш корите(без бялата част все пак),няма значение какви са,посипваш със захар от горе иги дръж в хладилника.Когато ти потрябва вадиш и си слагаш,имай впредвид,че могат да издържат само няколко месеца  Peace
Sun_Ladyyy аз съм с Мулинкес,меся на програма тесто,след като втаса,оформям и пека във фурната.Кажи ми какво по точно те интересува,за да мога да ти дам идея.

# 709
  • София
  • Мнения: 565
Лимоновите корички могат да се съхраняват и настъргани във фризера.

# 710
  • Мнения: 767
Останала съм с впечатление, че в тази тема, някой сподели как си съхранява настъргани корички от лимони и портокали и след това ги ползва за козунаци (настъргват се коричките, слагат се в захар - само това съм запомнила) . Като го прочетох, не го записах и сега се  Shocked от няколко дни, ама нищо не намирам. Някой може ли да ми каже каква е рецептата  Praynig ?
Благодаря   bouquet
Първо измиваш с четка плода, настъргваш, вариш в няколко води, които хвърляш и накрая посипваш със захар. Едва ли искаш да консумираш химикала, с който са третирани корите? Hug Можеш направо да си купиш готови корички в пакетче и си спестяваш главоболията. Mr. Green

# 711
  • Мнения: 481
Ето го моето царевично хлебче, което разрязахме горещо и вече е изядено цялото.
Стана много хубаво и ароматно.
Обаче машинката ми последно време сякаш препича повече хляба.  newsm78 Последните ми 3 хляба се препекоха повече от обикновено.

# 712
  • Мнения: 693
На ред ми е хляб с пр. мляко нз какво ще стане ама ще видим.

Незнам дали имаш предвид изцяло с пр.мляко, но аз правих на програмата за бял хляб и по рецептата за нея като общото количество вода замених с 2 части вода и 1 част прясно мляко и стана доста добро хлебче.
kokoshinkata, как постигаш така добре да е изпечено отгоре?

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 18:44 от viki81

# 713
  • Мнения: X

Благодаря,иска ми се някой,които е правил да ми покаже снимки и даде рецептата. Peace

Ето заповядай. И снимки има, и рецепти.

Обаче машинката ми последно време сякаш препича повече хляба.  

Ако правиш един и същи хляб и си сигурна, че машинката пече по-силно, питай в сервиза какво може да се направи. И на най-светлата кора ли препича много?
Така и не се организирахме (или пак съм пропуснала) да се знае кой каква марка и модел машина ползва.

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 21:07 от Анонимен

# 714
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Здравейте,можете ли да ми кажете рецепта за тесто за питка,месено в хлебопекарна?Моята е Муллинекс,благодаря

Всяко тесто за питка може да се омеси и втаса в хлебопекарна. Съобрази грамажа на тестото с възможностите на твоята машина.

Благодаря,иска ми се някой,които е правил да ми покаже снимки и даде рецептата. Peace

Ами аз най-редовно си правя питки, заповядай:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg3544109#msg3544109

Ето още снимки на процеса:
http://djemma.snimka.bg/hobby/kulinariya.114801.2435203
http://djemma.snimka.bg/hobby/kulinariya.114801.2435204
http://djemma.snimka.bg/hobby/kulinariya.114801.2435205
http://djemma.snimka.bg/hobby/kulinariya.114801.2435206
http://djemma.snimka.bg/hobby/kulinariya.114801.2435210


За малка питка ползвам само половината доза и втасва в хлебопекарната, тогава оформям питката- след края на програма тесто. Peace Ето една малка, тестото разрязвам на 8 триъгълника или завивам на руло и нарязвам на 8 парчета, които обръщам в тавата с разреза нагоре:
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.15736371

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 21:35 от Джемма

# 715
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
ЗДравейте. Някой има ли идея дали мога да направя тутманик в хлабопекарна? И ако да ще съм благодарна да дадете рецепта.  Hug

# 716
  • Враца
  • Мнения: 3 899
Джемма, теб трябва да те забранят със закон!   Crazy  bouquet

# 717
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
 Joy Що бе, хората питат и аз отговарям. hahaha Като няма какво ново да покажа- няма само теста да ядем, я. Днес не съм месила нищо, но пък се запасих с мая като за световно. Laughing

За тутманика- някой наскоро беше давал рецепта или снимка,не помнякой. Не меблазни идеята за тутманик печен в хлебопекарната (фен съм на класическия) и не се зачетох.

# 718
  • Мнения: 481
viki81 Ами нищо особено не правя за да се запича равномерно. Винаги пека на средна коричка medium. Явно зависи от самата машинка как изпича.
Моята е Аляска ВМ 2600.

alys Последно време ми направи впечатление. Винаги пека на medium. Трябва да пробвам как ще изпече на най-светла коричка.  newsm78  
Аз сега като казах, че искам нова за рождения ден   Crazy тя да не ми се разсърди сега и да издаде багажа без време.  Confused
Ако се стигне до ремонт, не знам дали ще си струва честно казано.
 
Джемма наистина са много изкушаващи твоите рецепти и снимки. И аз неведнъж съм се изкушавала с тях.  Crazy

Не мисля, че тутманика ще стане добре опечен в хлебопекарната. Аз съм правила, но само съм месила тестото, иначе си го пека във фурната.

# 719
  • Мнения: 4
Здравейте,имам пекарна Аляска ВМ2600 може би вече от 3 години редовно я ползвам най вече да замесвам и втасвам в нея тесто,но вчера видях,че се е измъкнало уплътнението под бъркалката.Звънях  в сервиз Сотиров не продават нямат и казанчета в момента,в сервиза посочен на 1 стр. никой не ми отговори .Някаква идея къде другаде да търся  или да се ориентирам към нова newsm78

Общи условия

Активация на акаунт