Машина за хляб-38 част

  • 50 721
  • 739
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 8 502
МАШИНА ЗА ХЛЯБ

2011 ГОДИНА
Част 1 (38)






В него ще намерите, съвети на майсторите, съвети за козунаците, упътване и инструкции за работа с машините, и други.



РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:








# 1
  • Мнения: 0
Дядо Хаджия,благодаря за новата тема  bouquet
И да не е само спам си пускам панетонето за Коледа,стана душичка

# 2
  • София
  • Мнения: 2 649
дядо хаджия, благодаря за темичката!

танита, прекрасно панетоне!

# 3
# 4
  • Мнения: 1 685
Гелева, благодаря  Hug

Написах рецептата, по която го приготвих, копирам я тук, тъй като започваме нова тема:


Типов хляб с овесени трици и ленено семе:







300 мл вода
2 с.л. олио
18 гр мая
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
400 гр типово брашно
100 гр овесени трици
30 гр ленено семе
меню 3 - пълнозърнест хляб, 750 гр, средна степен на препичане
При звуков сигнал добавих 30 гр ленено семе.

# 5
  • Мнения: 222
тъкмо се сдобих с типово брашно, ше се пробваааа  Hug

# 6
  • Русе
  • Мнения: 12 214
  Запис с новата ми Аlaska , с която нямам провал засега и правя почти всеки ден хляб !
Сега съм хвърлил око на тутманика на маякуб    bouquet

# 7
  • Мнения: 931
Някой знае ли от каде в Хасково може да има Типово и пълнозърнесто брашно , мисля да пробвам и такъв хляб и аз.Гледах в Кауфланд преди време типово брашно ама не ми вдъхна мн доверие.Някакви др предположения

# 8
  • Мнения: 676
Запис и за да не е само запис - звънях в сервиза и вносителите.... Тая измислена марка Reno ще ми стъжни животеца  Joy Ще чакам три дни да видим дали ще могат да ми изнамерят контейнер. Ако беше мулинекс например, вече да ми го бяха пратили  Crossing Arms

Иначе вчера стана прекрасен хляб с малко сирене, мащерка, мерудия и слънчоглед. Само като го извадих и видях, че бъркалката съм я сложила наобратно ми идваше да скоча от прозореца.  #Cussing out

# 9
  • София
  • Мнения: 8 502
Някой знае ли от каде в Хасково може да има Типово и пълнозърнесто брашно , мисля да пробвам и такъв хляб и аз.Гледах в Кауфланд преди време типово брашно ама не ми вдъхна мн доверие.Някакви др предположения

Ако имате магазини от типа на БИЛЛА и Метро - там може да на мерите.

# 10
  • Мнения: 7 779
вместо да слагаш повече течност за да се оформи хляба не е ли по-добре след последното месене да извадиш тестото и бъркалките, да го оформиш и пак да го метнеш в контейнера ?   bouquet

# 11
  • Мнения: 7 779
Някой знае ли от каде в Хасково може да има Типово и пълнозърнесто брашно , мисля да пробвам и такъв хляб и аз.Гледах в Кауфланд преди време типово брашно ама не ми вдъхна мн доверие.Някакви др предположения
в обикновените квартални супери също може да има. поне при мен е така  Laughing

# 12
  • Мнения: 1 685
вместо да слагаш повече течност за да се оформи хляба не е ли по-добре след последното месене да извадиш тестото и бъркалките, да го оформиш и пак да го метнеш в контейнера ?   bouquet

Ще пробвам, благодаря  Hug

# 13
  • Мнения: 3 695
Цоп и аз в новата тема. Дано ми дойде ентусиазъм да направя царевичен хляб, тутманик и багети най-накрая.  Blush
Цитат
Момичета, много ви благодаря! Ще подновя правенето на закваска. Нали все гледаме да се храним здравословно. Е, после как ще втасва и дали ще може да се пече в машината... ще видим.
Нещо нездравословно ли има в готовата мая?  newsm78

# 14
  • Мнения: 60
Някой знае ли от каде в Хасково може да има Типово и пълнозърнесто брашно , мисля да пробвам и такъв хляб и аз.Гледах в Кауфланд преди време типово брашно ама не ми вдъхна мн доверие.Някакви др предположения
Здравей, има в Авеню и диетичните магазини

Общи условия

Активация на акаунт