Машина за хляб-38 част

• 50 721
  • 739
  •   1
Отговори
  • София
МАШИНА ЗА ХЛЯБ

2011 ГОДИНА
Част 1 (38)

В него ще намерите, съвети на майсторите, съвети за козунаците, упътване и инструкции за работа с машините, и други.

РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:

# 1
Дядо Хаджия,благодаря за новата тема  bouquet
И да не е само спам си пускам панетонето за Коледа,стана душичка

# 2
  • София
дядо хаджия, благодаря за темичката!

танита, прекрасно панетоне!

# 3
# 4
Гелева, благодаря  Hug

Написах рецептата, по която го приготвих, копирам я тук, тъй като започваме нова тема:

Типов хляб с овесени трици и ленено семе:

300 мл вода
2 с.л. олио
18 гр мая
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
400 гр типово брашно
100 гр овесени трици
30 гр ленено семе
меню 3 - пълнозърнест хляб, 750 гр, средна степен на препичане
При звуков сигнал добавих 30 гр ленено семе.

# 5
тъкмо се сдобих с типово брашно, ше се пробваааа  Hug

# 6
  • Русе
  Запис с новата ми Аlaska , с която нямам провал засега и правя почти всеки ден хляб !
Сега съм хвърлил око на тутманика на маякуб    bouquet

# 7
Някой знае ли от каде в Хасково може да има Типово и пълнозърнесто брашно , мисля да пробвам и такъв хляб и аз.Гледах в Кауфланд преди време типово брашно ама не ми вдъхна мн доверие.Някакви др предположения

# 8
Запис и за да не е само запис - звънях в сервиза и вносителите.... Тая измислена марка Reno ще ми стъжни животеца  Joy Ще чакам три дни да видим дали ще могат да ми изнамерят контейнер. Ако беше мулинекс например, вече да ми го бяха пратили  Crossing Arms

Иначе вчера стана прекрасен хляб с малко сирене, мащерка, мерудия и слънчоглед. Само като го извадих и видях, че бъркалката съм я сложила наобратно ми идваше да скоча от прозореца.  #Cussing out

# 9
  • София
Някой знае ли от каде в Хасково може да има Типово и пълнозърнесто брашно , мисля да пробвам и такъв хляб и аз.Гледах в Кауфланд преди време типово брашно ама не ми вдъхна мн доверие.Някакви др предположения

Ако имате магазини от типа на БИЛЛА и Метро - там може да на мерите.

# 10
вместо да слагаш повече течност за да се оформи хляба не е ли по-добре след последното месене да извадиш тестото и бъркалките, да го оформиш и пак да го метнеш в контейнера ?   bouquet

# 11
в обикновените квартални супери също може да има. поне при мен е така  Laughing

# 12
вместо да слагаш повече течност за да се оформи хляба не е ли по-добре след последното месене да извадиш тестото и бъркалките, да го оформиш и пак да го метнеш в контейнера ?   bouquet

Ще пробвам, благодаря  Hug

# 13
Цоп и аз в новата тема. Дано ми дойде ентусиазъм да направя царевичен хляб, тутманик и багети най-накрая.  Blush
Цитат
Момичета, много ви благодаря! Ще подновя правенето на закваска. Нали все гледаме да се храним здравословно. Е, после как ще втасва и дали ще може да се пече в машината... ще видим.
Нещо нездравословно ли има в готовата мая?  newsm78

# 14
Здравей, има в Авеню и диетичните магазини

Общи условия

Активация на акаунт