Машина за хляб-38 част

• 50 701
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
Цитат
Момичета, много ви благодаря! Ще подновя правенето на закваска. Нали все гледаме да се храним здравословно. Е, после как ще втасва и дали ще може да се пече в машината... ще видим.
Нещо нездравословно ли има в готовата мая?  newsm78
не.
разни хора- разни вкусове  Laughing

# 16
  • София
Smiley*, много добре изглежда хлебчето, ще го пробвам още тези дни   bouquet

Аз вчера пак се пробвах с пълнозърнест хляб с ленено семе и стана страшно вкусен. На вкус не можах да намеря кусур, само на вид не го докарах, не знам дали е сигнал за проблем или такава трябва да бъде newsm78

# 17
  • София

Аз вчера пак се пробвах с пълнозърнест хляб с ленено семе и стана страшно вкусен. На вкус не можах да намеря кусур, само на вид не го докарах, не знам дали е сигнал за проблем или такава трябва да бъде newsm78

Ами дай рецептата, че да преиним.

Апропо лененото семе каква роля играе в хляба ?

# 18
  • София

Ами дай рецептата, че да преиним.

обичам семена и ги слагам навсякъде Laughing

Това е рецептата - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=283.msg1541#msg1541

Правих го на основната програма за хляб и съответно сложих 2 ч.л. суха мая. Много е вкусен хляба, при месенето си стана на топка и изглеждаше ок newsm78 Не знам защо отгоре стана така newsm78

# 19
Дядо Хаджия,благодаря за новата тема  bouquet
И да не е само спам си пускам панетонето за Коледа,стана душичка

танита3, може ли рецептата на тази вкусотия:)

# 20

Хлябът става диетичен и здравословен - обогатява се с диетични фибри и омега-3 мастни киселини.

Ето една полезна статия за лененото семе - не всеки може да го консумира.

# 21
това което аз знам за лененото семе, че няма ефект от него ако е цяло, тоест трябва да е смляно...аз ползвам едно от ДМ, което е като начукано...

# 22
  • София

Хлябът става диетичен и здравословен - обогатява се с диетични фибри и омега-3 мастни киселини.

Ето една полезна статия за леленото семе - не всеки може да го консумира.

аууу ужасих се Sad толкова съм чела за него, а чак сега обърнах внимание за бременността Sad

Цитат
Не се препоръчва консумирането на ленено масло или лигнани по време на бременност, тъй като може да бъде засегното развитието на репродуктивната система.

Аз си ръся дори в супи и т.н. От днес преустановявам употребата му и ще наблягам на сусама ooooh!

маякуб, така е Peace Сусам, ленено семе и т.н. трябва да е смляно, за да се усвои от организма иначе минава "транзит" през него Laughing Но не е хубаво да седи дълго време смляно. Аз си меля, колкото за една солничка, в мелачка за кафе.

# 23

Нова тема вече имало с вкусни хлебчета! Добавям и моето млечно хлебче, тоя път и аз си го харесах! Peace Grinning

Цитат
Момичета, много ви благодаря! Ще подновя правенето на закваска. Нали все гледаме да се храним здравословно. Е, после как ще втасва и дали ще може да се пече в машината... ще видим.
Нещо нездравословно ли има в готовата мая?  newsm78
не.
разни хора- разни вкусове  Laughing

bongo_2007
, май не е само до вкусове, доста има изписано за това, че е вреден продукт. Разбира се, всеки сам избира и решава какво ще използва. И аз карам на мая и само се каня да си направя квас, но да видим.......

# 24
  • София
Значи аз много добре знам свойствата на лененото семе. Въпроса е обаче, че както то така и маслото от него при термична обработка губят обсолютно всички полезни свойства. Затова зададох въпроса си.

# 25
Запис и за да не е само запис - звънях в сервиза и вносителите.... Тая измислена марка Reno ще ми стъжни животеца  Joy Ще чакам три дни да видим дали ще могат да ми изнамерят контейнер. Ако беше мулинекс например, вече да ми го бяха пратили  Crossing Arms

Защо не попиташ в Кауфланд къде и как връщат рекламираните машинки.Моята беше Рено и загря на отложения старт на 3-я ден и аз я върнах в магазина и хич не чаках да видя дали ще охлади и ще заработи.Казана и беше в ред,че си бях сложила бъркалката както трябва. Wink В Кауфланда също продават различни уреди за части .Липсва им нещо или са повредени и ги пускат на специален щанд.Поне така е в Кауфланда в Овча купел.

# 26
дядо хаджия, не зная дали губи качества при термична обработка.
Не бях консумирала ленено семе, докато не купих машината за хляб.
В рецептурната книжка, го дават към рецептите за хляб, обогатен на Омега 3 и хляба със семена и трици.
Предполагам, го добавят заради горните качества.

labrex, много симпатично бяло-пухкаво хлебче с хрупкава коричка!

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 21:31 от Smiley*

# 27
Дядо Хаджия, благодаря за новата тема   bouquet
labrex , страхотно хлебче  Peace
Показвам 100 % пълнозърнестото си хлебче, което стана перфектно.
Много се наду, много мекичко и невероятно вкусно  Crazy
Ердинч, това е за теб  Hug
Наистина първото  ми черно хлебче, не стана сполучливо, защото не е втасло достатъчно и то заради грешно избрана програма
.

# 28
labrex  -страхотно изглежда.

# 29
  • София
Браво Лабрекс,видя ли че и свикна на машинката,пу пу страхотно е хлебчето   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт