Машина за хляб-38 част

  • 50 722
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 22 867
Браво Лабрекс,видя ли че и свикна на машинката,пу пу страхотно е хлебчето   bouquet


Smiley*, mery_poppins1, Уго Чавес,  didolinaa, благодаря ви!  bouquet

didolinaa, днес за пръв път се усетих по-уверена, не сложих цялото количество брашно, а по-малко, после добавих на два пъти, но пък такава красива гладка топка се въртеше в машинката, че отварях да си я гледам. Grinning Peace Имам още да се боря с типовите хлебчета, пък и пълнозърнести не съм правила, абе, има какво още да пробвам и уча! Сега съм решила да опитам един сладък хляб, нещо тип козунак със стафиди. Peace

# 31
  • София
  • Мнения: 478
Значи аз много добре знам свойствата на лененото семе. Въпроса е обаче, че както то така и маслото от него при термична обработка губят обсолютно всички полезни свойства. Затова зададох въпроса си.

да, така е Peace аз даже преди знаех, че става вредно при термична обработка, но след това масово всички взеха да го ползват в различни печива и аз да не остана по - назад. На мен лично ми харесва вкусът му. За това го добавям, но след прочетеното днес - спирам да го ползвам по време на бременността Confused

mery_poppins1, labrex,

страхотни хлебчета  bouquet

# 32
  • София
  • Мнения: 1 231
Ще се справиш Лабрекс,доказала си че си голям майстор,просто няколко опита се иска,за да и свикнеш.Сега ми е смешно,ма като се сетя при мен какво беше и как щеше да лети тая машинкааа  hahaha добре,че бе форума и тази тема, да ми помогнат всички в него,направо резил си беше.

# 33
  • Мнения: 7 779
bongo_2007[/b], май не е само до вкусове, доста има изписано за това, че е вреден продукт. Разбира се, всеки сам избира и решава какво ще използва.
само потвърждаваш това,което съм написал  Laughing
ако се замислиш знаеш ли колко неща (вредни) консумираш всекидневно ?
за солта е писано много , но я консумираме. белият хляб също не бил много полезен ама и него си
го хапваме. то като се замислиш всички житни култури са ГМО - вредно е ,ама го папкаме .
говориш за квас - знаеш ли с какви химикали са пръскани продуктите , с каква "чиста" вода са напоявани ?  днес говорят за диоксин в яйцата. ама ела да видиш как ще им се радваме около Великден . въобще химията ни е в ежедневието постоянно.

пп. аз не използвам готовата мая  не че е вреден продукт.....  bouquet

# 34
  • Мнения: 3 428
Запис и от мен.
Днес и аз експериментирах с един хляб с пълнозърнесто, ръжено,овесени ядки, овесени трици и малко бяло брашно. Стана мнооого вкусно хлебче. По препоръка на дядо хаджия си накиснах във вода пълнозърнестите брашна и ядките.

# 35
  • Варна
  • Мнения: 924
 Добро утро на всички !   food010
Вчера , за първи път , след два несполучливи опита , получих що годе хубав хляб . Чудесно втаса , след изпичането изглеждаше направо като професионален хляб  Simple Smile , вътрешността му - добре изпечена , много вкусна ... с един кусур ... Кората , най-вече страничната , стана много дебела и твърда (направо чупи-зъб  Sad ) ... Не изглежда препечена , а някак изсушена . В момента нямам при себе си рецептата , но можете ли да ми кажете принципно , какви могат да бъдат причините за дебела и твърда кора ? ... Ако този въпрос е обсъждан някъде другаде , моля , насочете ме , понеже нямах много време да търся .
И още един въпрос : Направи ми впечатление , че при месенето , едната бъркалка участва много по-активно . Тестото сякаш се меси и върти предимно от нея . Редно ли е това ?

# 36
  • Мнения: 3 803
Lora-Di на коя степен печеш  newsm78 .При ме също понякога се получава така при първото месене,тогава отварям капака и леко побутвам топката към другата бъркалка,докато се поеме и от 2те.

# 37
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
Благодаря на дядо Хаджия за новата тема.

# 38
  • София
  • Мнения: 45
И аз като Lora-Di, вчера ми се получи хлебчето, със съвети на хората тук за ползването на живата мая и за махането на бъркалките преди печенето.  Hug Мерси много за съветите.

Но и аз имам малко проблем с корите на хляба, пуснала бях на най-светла степен коричката.

Някъде мисля, че бях срещала съвет, че слагайки по-малко захар, кората ще е по-мека. Верно ли е? На следващия хляб ще пробвам аз де, до сега винаги съм слагала захар по 1 голяма мерителна към хлепобекарната.

# 39
  • Варна
  • Мнения: 924
Lora-Di на коя степен печеш  newsm78 .

Вчера бях избрала режим за средно препечена коричка , т.е. ІІст. от 3 възможни . Захар сложих колкото беше предписано в рецептата , струва ми се , 1 суп.л. ( в момента не разполагам с рецептата ) .

# 40
  • София
  • Мнения: 2 649
Lora-Di на коя степен печеш  newsm78 .

Вчера бях избрала режим за средно препечена коричка , т.е. ІІст. от 3 възможни . Захар сложих колкото беше предписано в рецептата , струва ми се , 1 суп.л. ( в момента не разполагам с рецептата ) .
аз слагам на най-светла коричка и най-малък грамаж, независимо от големината на хляба. Често вадя 10-15 мин. по-рано, за да не се препича много отдолу и отстрани и нямам такъв проблем с корите. Когато ползвам само месене и втасване и после печене, настройвам на 40 мин, най-много 45 и хлебчето става с много нежни кори.  Peace

# 41
  • Мнения: 431
За първи път махнах бъркалките ,за да ми е по-лесно ваденето .
Обаче-остават 1,40ч. до края на програмата ,по време на 3-тото втасване го направих и хлябът веднага слегна  Shocked .(Трябва да изляза ,затова няма как да чакам повече).
Сега съжалявам.
Кога трябваше да извадя бъркалките.Аз не знам точно в кой момент започва печенето ,не съм висяла над машината да я дебна .

# 42
  • Разград
  • Мнения: 3 114
За първи път махнах бъркалките ,за да ми е по-лесно ваденето .
Обаче-остават 1,40ч. до края на програмата ,по време на 3-тото втасване го направих и хлябът веднага слегна  Shocked .(Трябва да изляза ,затова няма как да чакам повече).
Сега съжалявам.
Кога трябваше да извадя бъркалките.Аз не знам точно в кой момент започва печенето ,не съм висяла над машината да я дебна .


Бъркалките се махат след последното премесване,което е от няколко секунди.Но,затова трябва да се знае точно в кой момент става това.Следва последното втасване и печене.

# 43
  • Мнения: 650
Купих си овесени ядки с 40% плодове - готово пакетирани. Та да попитам можели  да ги ползвам като добавка за хляб...

# 44
  • Мнения: 3 803
Аз не знам точно в кой момент започва печенето ,не съм висяла над машината да я дебна .

Нали имаш програма само печене ,когато си избираш програмите избери печене ,без да пускаш машината .Така ще видиш колко време е само печенето,после ще извадиш времето от времето на програмата която си избрала и горе долу по това време ще извадиш бъркалките.

Общи условия

Активация на акаунт