Машина за хляб-38 част

  • 50 474
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 148
ето ти кекса на Диварна,аз го правя само него и много ни харесва само го наблюдавам към края,че започне ли да прегаря го изключвам.Незнам защо но печенето му идва малко повече.
2 яйца
2/3 ч.ч прясно мляко/леко затоплено/2/3 пак масло/меко/
1 1/2 ч.ч захар
2 хубаво пълни догоре ч.ч брашно
1/2 пак.бакпулвер
щипка сол
добавям стафиди,орехи настърган шоколад
При мен на програма 10-кекс 1ч.25мин средно препичане
Дано ти хареса.Успех!

# 166
  • Западен парк
  • Мнения: 416
Благодаря, Дитсан!
Ще го пробвам и ще пиша как е станал.

# 167
  • Мнения: 1 685
smile3521 А да знаеш колко е вкусно   newsm47

Даааа, така изглежда. И аз моля за рецептата.  Hug

# 168
  • Мнения: X
Лабрекс, отложен старт можеш да ползваш, ако си сигурна в рецептата. Аз затова си записвам какво слагам и ако ми хареса резултатът, ползвам за отложен старт. Пека хляб всеки ден и общо взето правя всичко механично (както си правя капучино, примерно  Wink). При нови рецепти следя каква топка се замесва.

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 22:13 от Анонимен

# 169
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, отложен старт можеш да ползваш, ако си сигурна в рецептата.

Така е, alys, права си, на мен опит ми трябва и практика, още съм на това пробвам, онова пробвам, един път стане, друг път не чак толкова добре. Ще подбера нещо сигурно, надявам се, след не много дълго време. Пък ако го докарам като до капучиното и кафето.......... newsm44 Grinning  bouquet

# 170
  • Мнения: X
Ще подбера нещо сигурно, надявам се, след не много дълго време. Пък ако го докарам като до капучиното и кафето.......... newsm44 Grinning  bouquet

Ще го докараш, нямаш избор. Не ми пречи от време на време да пробвам нещо ново, но вариантите не са чак толкова много, та да ме притесняват. Остава ми да поекспериментирам с типово брашно, но ще стане (като си купя по-голямо количество, иначе докато направя един-два хляба и брашното свършило).

# 171
  • Мнения: 650
При мен продължават да не получават нещата. Всичко бухва добре, а вътре тесто или по точно лепкав хляб. Явно рецептите ми от книжката са грешни. Приложете ми рецепта, ама наистина тествана и с добър резултат.

# 172
  • София
  • Мнения: 478
mery_poppins1, хлебчето изглежда разкошно. Имам многозърнест микс и исках да те питам дали използва рецептата от опаковката или е по твоя рецепта Crazy

Аз съм много доволна от готовия микс за хлебопекарна, който използвах вчера. Хлябът стана мноооого вкусен. Спазих рецептата от опаковката, но вместо олио сложих зехтин.

# 173
  • София
  • Мнения: 505
Аз вчера направих на бързата програма хляб и трябва да ви кажа, че стана чуден - надигна се, изпече се хубаво и не му стана толкова твърда коричката като на програма 1. Иска ми се да пробвам отложения старт, но не знам каква рецепта да ползвам.

# 174
  • Мнения: 650
Цитат
Аз вчера направих на бързата програма хляб и трябва да ви кажа, че стана чуден - надигна се, изпече се хубаво и не му стана толкова твърда коричката като на програма 1
Ако ти е удобно да приложиш рецептата!

# 175
  • София
  • Мнения: 505
Цитат
Аз вчера направих на бързата програма хляб и трябва да ви кажа, че стана чуден - надигна се, изпече се хубаво и не му стана толкова твърда коричката като на програма 1
Ако ти е удобно да приложиш рецептата!
Ето така го направих:
1. В съд налях топла вода 400 мл;
2. Прибавих сол чаена лъжичка в съда с водата;
3. Добавих захар чаена лъжичка в съда с водата;
Разбърках добре и
4. Изсипах течността в съда за печене на машинката, който е изваден от нея.
5. Добавих  2 супени лъжици разтопено масло;
6. Брашно 900 гр. Започнах да сипвам брашното във формата /то е пресято предварително/, като изсипах толкова, колкота да покрие водата наръсих малко мая. После пак ред брашно и пак ред мая. Целта е маята да е  смесена с брашното.
7. Сложих съда за печене в машинката, пуснах програма 5 /Мулинекс 5003/ и поглеждах тестото.
Стори ми се малко твърдо и му добавих ок. 50мл вода, след което пък ми се видя доста меко, защото се лепеше по стените и добавих още ок. 100гр брашно.
Когато започна да се пече, го намазах с жълтък.
Рецептата е от темата с рецепти, някой беше писал, че е направил този хляб на бързата програма.
Съжалявам, че не го снимах - стана голям хляб, много мек вътре. За да не е толкова твърда коричката, го оставих малко в машината след печенето, по съвет на бонго2007. След като го извадих от контейнера го напръсках отвсякъде с вода и го увих в кърпа, по някое време го сложих и в найлон. Всички го харесахме. Simple Smile

Коригирах се: сложих количеството на брашното. Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 15:31 от bi_bi

# 176
  • Мнения: 650
На 400мл вода колко брашно сложи, или се водеше по рецепта № 5 за 1000кг

# 177
  • Мнения: 148
bi_bi,ще ти  предложа начина по който аз правя хляб със отложен старт.Правила съм 3-4 пъти и става супер.Правя хляба със айрян но слагам едно яйце по-малко машинката ми е Мулинекс 5000.Ето как процедирам.Във контейнера си слагам всички продукти само без маята,пускам на програма тесто/без втасване/ при мен 12-15 мин и наблюдавам тестото да си стане на хубава топка.Като свърши програмата си настройвам машинката на отложен старт и най-отгоре слагам сухата мая.Като станах сутринта ухаеше на топъл хляб,беше си се надул страхотно добре и всичко беше ок.Мисля че на този принцип трябва да стане и със всяка друга рецепта,правила съм и със рецепта от книжката.
Опааа,редактирам се,че забравих да се похваля със днешното хлебче.А именно вкусното Златно хлебче на Лабрекс.Не го бях правила отдавна и съм забравила колко вкусно е .БЛАГОДАРЯ ЛАБРЕКС ЗА РЕЦЕПТАТА  bouquet

# 178
  • Мнения: 3 803
Днес направих кекса на Диварна,добавих около 100 гр кокосови стърготини,пуснах го ан програма кекс.Стана супер на вкус,но му трябваше още 5 мин ,а ditsan пише ,че го изключва малко по-рано  Thinking ,дали се получи така заради стърготините.  newsm78

# 179
  • Мнения: 0
Хайде сега и аз да се включа .. Имам Мулинекс OW5023 от няколко месеца. До сега нито веднъж не успях да изкарам нормален хляб (при положение , че всяка вечер правя) .. Винаги излиза смачкан , много твърд и много изпекан. Най-големият проблем обаче е твърдостта.Още щом го извадя от фурната отстрани кората е по-твърда от дъската  Cry Пробвах всякакви рецепти , от всякакви хлебопекарни и ефект няма .. Моля ви помагайте..
П.П. Забравих да споделя , че кората става много дебела .. особено от долната страна е над 0,5 см винаги ..

Общи условия

Активация на акаунт