Машина за хляб-38 част

  • 50 449
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 148
Уго,каква ти е машинката?Ти преди да го извадиш пробва ли го със шишче?Вчера забравих да ти напиша ,че аз винаги проверявам със клечка.Невярвам да са  проблем кокосовите стърготини.
При мен първия път който го правих се наложи да остъргвам загорялото отстрани.

# 181
  • Мнения: 7 779
Най-големият проблем обаче е твърдостта.Още щом го извадя от фурната отстрани кората е по-твърда от дъската  Cry Пробвах всякакви рецепти , от всякакви хлебопекарни и ефект няма .. Моля ви помагайте..
П.П. Забравих да споделя , че кората става много дебела .. особено от долната страна е над 0,5 см винаги ..
нормално е страничната и долната кора да са по-дебели и твърди от горната.
пробва ли да печеш на 1 -ва степен на препичане на коричката ? заложи и на малък грамаж на хляба. намали времето за печене  с 5-6  до 10 мин

# 182
  • Мнения: 3 803
Супериор ми е,пробвах с клечка след сигнала .Но ,като го извадих и го обърнах да се извади се разцепи на 2 горна и долна част.

# 183
  • Мнения: 0
Най-големият проблем обаче е твърдостта.Още щом го извадя от фурната отстрани кората е по-твърда от дъската  Cry Пробвах всякакви рецепти , от всякакви хлебопекарни и ефект няма .. Моля ви помагайте..
П.П. Забравих да споделя , че кората става много дебела .. особено от долната страна е над 0,5 см винаги ..
нормално е страничната и долната кора да са по-дебели и твърди от горната.
пробва ли да печеш на 1 -ва степен на препичане на коричката ? заложи и на малък грамаж на хляба. намали времето за печене  с 5-6  до 10 мин

Аз  говоря за мноого дебела и твърда кора.. Твърдостта е като на 10 дневен хляб , не може да се яде още щом се извади от пекарната.Винаги пека на 1-ва степен и винаги правя 750 гр. хляб. Сестра ми има стария модел на Мулинекс и при нея най-изпечената коричка е доста по-неизпекана отколкото при мен най-суровата.. Пробвах с нейната рецепта за основен хляб но ефект почти никакъв.. Почвам да се чудя дали проблема не е само в моята машина.

# 184
  • София
  • Мнения: 8 499
Хайде сега и аз да се включа .. Имам Мулинекс OW5023 от няколко месеца. До сега нито веднъж не успях да изкарам нормален хляб (при положение , че всяка вечер правя) .. Винаги излиза смачкан , много твърд и много изпекан. Най-големият проблем обаче е твърдостта.Още щом го извадя от фурната отстрани кората е по-твърда от дъската  Cry Пробвах всякакви рецепти , от всякакви хлебопекарни и ефект няма .. Моля ви помагайте..
П.П. Забравих да споделя , че кората става много дебела .. особено от долната страна е над 0,5 см винаги ..


Явно имате проблеми с изпичането и хляба ви се препича и затова става твърд и препечен.

# 185
  • Мнения: 4 901
brazilka , рецептата е на Ердинч за селски хляб.
ZayoElBo , не мога д ти кажа дали е от машинката, но аз първо имах Мулинекс и хляба винаги беше с твърда кора.
Смених я в магазина за Филипс и сега винаги хляба ми е много добре изпечен и с МНОГО тънка и хрупкава коричка.
Пробвай с рецепта за френска франзела и я печи на съответната програма.
Доста дълга е програмата, но има 3 втасвания и хляба става перфектен.
Препоръчвам ти франзелата, защото в нея няма захар, която също допринася за втвърдяване на кората.
Успех !

# 186
  • Мнения: 0
brazilka , рецептата е на Ердинч за селски хляб.
ZayoElBo , не мога д ти кажа дали е от машинката, но аз първо имах Мулинекс и хляба винаги беше с твърда кора.
Смених я в магазина за Филипс и сега винаги хляба ми е много добре изпечен и с МНОГО тънка и хрупкава коричка.
Пробвай с рецепта за френска франзела и я печи на съответната програма.
Доста дълга е програмата, но има 3 втасвания и хляба става перфектен.
Препоръчвам ти франзелата, защото в нея няма захар, която също допринася за втвърдяване на кората.
Успех !

Аз до сега от 2 модела на Мулинекс съм яла хляб и такъв проблем не съм имала. Ще пробвам френска франзела още утре , благодаря.

# 187
  • Мнения: X
Аз до сега от 2 модела на Мулинекс съм яла хляб и такъв проблем не съм имала.

Значи си е от машината и на твое място бих я занесла на сервиз.

# 188
  • София
  • Мнения: 478
ZayoElBo, аз съм със същата машина и нямам този проблем. На твое място бих се обърнала към сервиз Peace

mery_poppins1, благодаря ти, но нямах търпение да пробвам и брашното и направих многозърнестия микс по рецептата на опаковката. Получи се най - вкусният такъв хляб, който съм яла Crazy Утре ще го снимам Grinning

# 189
  • Мнения: 148
Супериор ми е,пробвах с клечка след сигнала .Но ,като го извадих и го обърнах да се извади се разцепи на 2 горна и долна част.
Явно има разлика при печенето моята програма е 10-1ч.25мин.

# 190
  • София
  • Мнения: 505
ditsan, благдаря ти, ще го пробваме и това. А може ли да ми метнеш и това златно хлебче на рецепта, във фурната ли го печеш, като го гледам какво е пухкаво отвсякъде ми се прияжда.
ZayoElBo, аз от онзи ден имам машина и първия хляб беше с доста дебела кора, но не чак такова чудо над 0,5см, пробвай на бързата програма, по-горе съм описала рецептата. Това беше втория ни хляб и ни хареса повече.

# 191
  • Враца
  • Мнения: 3 853
Кекс:

1/2 чаена чаша вода
1/2 чаена чаша олио
3 яйца леко разбити
1 ванилена захар
2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша захар
1 бакпулвер

при сигнала може да се сложи стафиди, локум, шоколад, сладко
(този специално е със сладко и то не със цели плодчета , а рендосани, около 3 супени лъжици)




# 192
  • Мнения: 148
bi_bi,ето го хлебчето на Лабрекс
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg14771189#msg14771189
Правила съм го и във машината на програма за френски хляб,но във фурната е просто чудесен.Незнам но ми е по-бързо и по-лесно да меся във машинката а да пека във фурната.

Тя има и един млечен хляб който също е много сполучлив.

# 193
  • Мнения: 555
И аз да се похваля най- накрая с хлебопека& … 076;а доста по- малка е от желаният размер (само от 700 до 900г), но най - важното ми условие е изпълнено изпича хлебчето и отгоре и си има дебела коричкааа (още не можем да си я разделим домашните  Wink ) ...
Хлебче си правя само по една рецепта, която ми хареса от тяхната книжка
Въпросът ми е  как да си преработя грамажа от тук публикуваните рецепти ...за да разнообразя малко трупането на кг.? (четох , че някъде е описано, но не го открих) Thinking

# 194
  • Мнения: 4
Здравейте!
Аз съм съвсем нова в темата. Имам един проблем при правенето на хляб в хлебопекарната. Не можах да изчета всичко, което сте писали, за това моля да ме извините, ако вече сте го обсъждали. Независимо по каква рецепта правя хляб, той става много трошлив няколко часа след като е готов. Ако го ядем веднага след изпичането му е чудесен, но незнам къде бъркам,че не мога да го съхраня такъв поне за на другия ден. Дайте ми съвет какво да направя. Ще съм ви много благодарна

Общи условия

Активация на акаунт