Машина за хляб-38 част

• 50 357
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Те защо са великденски украсени ?  newsm78

Аз се каня тези дни да правя козунак, ама не събирам смелост, а и не съм си избрала рецепта.
В смисъл трябва да е обявена в чаши, щото си подарих везната и сега няма как да отмервам в грамове .

Joy защото днес прибрах коледната украса и великденската ми беше под ръка Laughing

# 331
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Сигурно за да изглежда по-естетско.Много добър вид имат.Отлично ти се е получила украсата.Като гледам тези великденски яйца ми намирисва на пролет.И тя ще дойде,споко.

# 332
  • Враца
Хахахха,  Joy Joy Joy

# 333
pretynka, brazilka , хубави са ви козунаците.
Аз също не мога да се престраша да направя козунак.
Правила съм със замразено тесто за козунак от Била и ми се получаваше, но веднъж опитах сама да направя и не беше кой знае колко сполучлив.
Спазвах точно рецептата, но подозирам, че температурата в стаята не беше достатъчно висока.

# 334
 Днес ми дойдоха гости и се оказа,че яйцата ми са свършили ,порових се из нета и попаднах на тази рецепта

Икономичен кекс без яйца със сладко

Продукти

* 1 ч.ч. сладко
    * 1 ч.ч. студена вода
    * 1/2 ч.ч. захар
    * 1/2 ч.ч. олио
    * 1 ч.л. сода бикарбонат
    * 3 ч.ч. брашно
    * 1 с.л. какао
    * 1 ванилия
    * 1 ч.л. канела по желание
    * пудра захар за поръсване

Рецептата е на  sve_georgieva ,направих го на програма кекс.За съжаление не успях да снимам,понеже сред гостите име и деца и кекса още топъл свърши. Laughing

# 335
Моля ако някой има впечатления от NEO BM 201 да сподели. Машината в момента е на промоция в Техномаркет срещу скромните 69 лв - съвсем достъпна и за пенсионерското войнство. Но е добре да се чуят и отзиви за нея. За мен лично марката е неизвестна. Благодаря предварително

Аз ползвам такава машинка. Закупих си я точно от там преди три месеца. Ползвам я редовно и съм много доволен. Желая успех!

# 336
Някой има ли машина с мощност 450 вата,понеже моята е такава и е голям проблем

# 337
Някой има ли машина с мощност 450 вата,понеже моята е такава и е голям проблем
А каква марка е и какъв и е проблемът  newsm78

# 338
  • Варна
Да подкрепя, че козунаците не са толкова страшни. И аз им се плашех, вече 1/2 година имаме машина, но едва онзи ден се престраших с рецептата на Пина и ми беше страшно интересно, а резултатът - повече от сполучлив. Само леко се препече и носи на още добавки, но нали трябва причина да пробвам пак Simple Smile

И аз се каня да направя козунак, искам да те питам за програмата, която използва и какви са горе долу етапите при правене с машина. Четох из форума, но нещо не мога се ориентирам.

Извинявай, чак сега виждам въпроса. Всъщност ползвах комбинация от програми, донякъде без да искам, защото съм се захласнала по случващото се вътре и съм се облегнала и натиснала продължително копчето за стоп  Embarassed  Mr. Green  Но нищо, и без това бях чела, че им трябва доста месене. Та пуснах основна, спрях я неволно, после отначало, но бързата, защото само тя ми е с 5 мин. подгряване. После спрях програмата, защото там втасването е малко, пусках печене за 2-3 мин., докато втаса и накрая печене. Иначе стандартно слагах продуктите, само олиото оставих и след като се поомеси, го слагах по малко - и това тук го четох. Помагах и аз с бъркалка, защото като добавиш олио топката се пързаля и не може да се поеме хубаво от бъркалките. При сигнала добавките, преди печенето мажеш и ръсиш  ...... ми това е горе-долу. Ако не ми беше с толкова дълго подгряване основната, щях да я пусна, да я прекъсна по някое време и да я пусна отначало - така може би нямаше да има нужда от повече намеса.

Показаните последно козунаци голяма красота! Браво!

# 339
  • Враца
ама искам рецепта за кекс дето слагаш всичко и забравяш.
без включване , изключване, вадене, втасване .. има ли такава ???  Praynig

# 340
  • Враца
Направих хляб с черно брашно и пълнозърнесто мюсли:

3 с.л.   олио
1 + 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 +1/2 ч.ч. айран
3 ч.ч. черно брашно
1  +1/2 ч.ч. бяло брашно
1/2 ч.ч. овесени трици
1 + 1/2 ч.л. суха мая

при сигнала 3-4 гърбени супени лъжици пълнозърнесто мюсли
програма за бял хляб - 1 кг

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 01:32 от vmarinska

# 341
  • София
Аз ползвам такава машинка. Закупих си я точно от там преди три месеца. Ползвам я редовно и съм много доволен. Желая успех!

Благодаря, ще разчитаме и на късмет!   bouquet

# 342
Момичета и момчета.....Къде беше магазинчето в София дето може да се купи челебитка?
Четох в някоя от темите,но не помня в коя беше....Убих се да търся и не намерих... ooooh!
Моля за малко помощ!

# 343
  • София
Момичета и момчета.....Къде беше магазинчето в София дето може да се купи челебитка?
Четох в някоя от темите,но не помня в коя беше....Убих се да търся и не намерих... ooooh!
Моля за малко помощ!

Ето полезна информация, магазинчето с челебитката е "Бахара", адресът е най-отдолу. В блога на Йоана има и специална статия, посветена на него.
http://www.kulinarno-joana.com/places-and-goods/
http://www.kulinarno-joana.com/2010/01/little-golden-store/

# 344
Много ти благодаря!  Hug Hug Hug Hug Hug
Да си жива и здрава,че ми помогна!   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт