Машина за хляб-38 част

  • 50 268
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 1 949
Е, то любезна или не, при тази оферта, която на мен ми вкараха за контейнер на цена 60 кинта, май наистина е по-добре да си купя нова машина  Rolling Eyes Макар че се замислям, след тази липса на късмет, дали да повторя тази инвестиция  newsm78

# 511
  • Мнения: 481
Може някой друг от темата да има такъв модел.

Аз не бързам, ако не си намеря казанче до към април месец ще се огледам за нова. Не знам дали такава пак да си купя (ако се стигне до там  newsm78 ). По-принцип нямам забележки към моделчето. Прилична цена, държи се добре ...

# 512
  • Варна
  • Мнения: 124
Здравейте wavey
Аз не съм по темата с контейнера,успех в намирането много неприятно Peace
Само исках да се похваля ,че днешния ми хляб е по хубав от снощния.  newsm44
Ще заприлича на оскарите,но няма как започвам с благодарствията smile3521
Благодаря на Джемма за рецептата smile3525(ще искам и рецепта за козунак)
Благодаря на iv.elina за съветите  newsm51(сега видях ти си съгражданка)
Благодаря на bongo_2007 днес хляба е по хубав и вкусен,пощипвах си го bowuu
сори за спама ето го хляба даже го накичих с сусам да е по джиджин
http://www.picvalley.net/u/2391/84182074612988591671295878179XWP … nCwLP0fQ0ZPib.JPG

# 513
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 178
БАБАИТЧЕ видя ли колко е хубаво да се оплачеш на околните за проблема ти.Сега вече няма да имаш проблеми.Спираш със ПАВЕТАТА.  love001

# 514
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Радвам се, че всичко се е получило добре.   bouquet

Козунак изцяло в машината правен, само ваден за сплитане харесвам по 2 рецепти- на pina и на Ердинч. Пробвах и още 2 други, но стана сладък хляб. Не ми се рови за линкове, затова цитирам:

Козунакът на pina - за хлебопечка




Състав
150мл прясно мляко
2 яйца
50мл олио
40гр краве масло (предварително разстопено)
150гр захар
11-12гр жива мая
450 - 500гр брашно (на око ако трябва се добавя да стане тестото на топче; по-меко от хлебно, но да може да се плете, да не е каша)
настъргана кора на 1 лимон
1 ванилия

Приготовление
по желание може да се добавят стафиди при звуковия сигнал (аз не добавих,защото нямах) и бадеми за отгоре
Пуснах на програма за 3.13h.Като извадих бъркалките след последното премесване,извадих тестото и го оплетох,после върнах в машината да втасва и пече!Докато плетох,капака на машината беше затворен- да не изстива.Наду се страшно много,а дозата е малка,както виждате,но се напълни машината.Стана просто идеален!


преди печенето се ръси обилно със захар

Козунакът на Ердинч





А за месен в машината, но печен във фурна предпочитам тази рецепта:

Традиционен козунак



Аз заредих машината с едно типово хлебче от Тошево време, по рецептата на Ердинч. Горката машинарийка си почиваше от 2 чнуари, време е да поработи, стига е мързелувала. А диетите малко ще се понарушат. Laughing Но като ви чета ми се завъртя грешната мисъл за топло типово хлебче. Embarassed

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 17:40 от Джемма

# 515
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 178
ДЖЕМА при р-тата на Ердинч аз ли не виждам колко броя са яйцата или си пропуснала.Принципно р.-тата е за кг.но примерно аз правя 2/3 защото иначе ще ми прелее във пекарната.На моята максимума е 900г. ,а пък той със 2/3става до капака.

# 516
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
ДЖЕМА при р-тата на Ердинч аз ли не виждам колко броя са яйцата или си пропуснала.Принципно р.-тата е за кг.но примерно аз правя 2/3 защото иначе ще ми прелее във пекарната.На моята максимума е 900г. ,а пък той със 2/3става до капака.


Опс, нещо съм изтрила като добавях снимките, поправих се. Peace

# 517
  • Атлантис, Галактика Пегас
  • Мнения: 57
Да, хиризонтално е, с 2 бъркалки, жалко, защото ще го хвърля, можеше да послужи на някой.
Аз имам подобна машинка. Нямам за сега нужда от казанче, но знае ли човек.

Обзаведох се с машинката преди Коледа. Много хубав хляб прави. Все не успявам да го снимам, или е вече тъмно и не става за снимка или е изяден
ето да не е спам

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 17:30 от Kordelia

# 518
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 178
Относно лимоновия сок аз него слагам защото първия път като правих стана един такъв сбит.Като си споделих тук проблема ми казаха,че прясното мляко се е пресякло от лим. сок.След това вече го правя без него и вече стига капака.Айде няма нужда да хабим лимоните.Иначе козуначето на Ердинч е стра-отно.

# 519
  • Атлантис, Галактика Пегас
  • Мнения: 57
Днес моя хляб стигна капака и опря в него.... В началото се поуплаших ами като залепне, и дигнах капака и то се отлепи, като се изпече малко спадна отгоре, но не е фатално.

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 19:36 от Kordelia

# 520
  • Мнения: 0
Здравейте , пекари-майстори!Доволна съм ,че ви има!След като четох доста препоръки , се престраших да направя някои опити.Селският хляб на Ердинч се получи повече от прекрасен.От сега нататък ще го правя за разнообразие.Утре мисля да се пробвам с козунака.Дано се получи , ще гледам и снимки да сложа.Иначе с айрана не успях,но като гледам от вас - няма да се отказвам.Аз съм с Мулинекс 5023 и засега съм доволна от него,дано да ми върши работа дълго.Сега пробвам живата мая-на 500 гр.брашно слагам 1/3 кубче-дали не е много? newsm78

# 521
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 178
Аз на 550г. брашно слагам 1/6 мая ВИВО

# 522
  • Мнения: 0
Боже-е-е , а аз толкова много!То затуй сигурно ми стана ронлив предния хляб.Продавачката от магазина все ми разправя , че слагала 1/3, и аз по нейния пример се подлъгах.Сега съм сложила един хляб по основната рецепта пак с 500 гр брашно,размих маята/по-малко от 1/3/ с малко мляко и захарта.Сложих първо млякото , маслото , солта.Отгоре брашното и в кладенче изсипах размитата мая.

# 523
  • Мнения: 3 428
Петина, маята трябва да е от 1 до 1,5% от теглото на брашното Peace

# 524
  • Мнения: 3 695
Здравейте!   bouquet
Точно днес правих козунака на Пина. За 1-ви път правя козунак. Стана хубав и вкусен, но няма конци. Sad
Моля споделете - каква е тайната на конците?
Трябва 2 пъти да втасва или нещо друго?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт