Машина за хляб-38 част

• 50 274
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  Аз съм правила  в Мулинекс козунак и съм доволна от резултата , става много добре , само така и незнам както и за хляба , кога точно да отворя и да намажа отгоре с жалтък и да поръся с нещо  Sad Правила съм го по рецептата от книжката и става чудесен.

# 541
  • Варна
Много благодаря на всички ви за съветите   bouquet

Днес сложих ново брашно и половин кубче жива мая и сега хлябът, който се пече е опрял в капака  Hug. Щастлива съм , че не е от машинката ми, че много си я обичам.
Интересното е, че от почти година ползвам само брашно на Мелко тип 450 и сухата мая на Юва и не съм имала проблем. Мисля, обаче че проблемът е в маята.

# 542
 Аз съм правила  в Мулинекс козунак и съм доволна от резултата

mmmshushy80, с кой модел на Мулинекс си и коя рецепта от книжката си правила? Коя програма ползва или колко време го пече? Интересува ме стандартна рецепта за козунак, а не тези, в които маслото е много, пък захарта малко (моите рецепти в книжката са такива, но и не съм ги правила).
Ето рецептата, която имам в книжката. За тази рецепта ли става въпрос?

Козунак
Тегло: 1500 г
Време: 3:50 ч

С ъ с т а в к и
Мляко: 120 мл
Яйца: 5
Масло: 280 г
Сол: 2 ч.л.
Захар: 70 г
Обикновено брашно: 650 г
Суха мая: 3,5 ч.л.
По желание прибавете:
Шоколадов чипс: 150 г
•••••••

Сложете съставките в тавичката за печене в следната последова-
телност: мляко, яйца, масло, сол и захар.
После добавете брашното и сухата мая.
Сложете тавичката за печене в машината. Изберете програма
4, количеството на хляба и предпочитания цвят на коричката.
Натиснете бутона „Вкл.-Изкл.”.
Когато чуете звуковия сигнал, добавете шоколадовия чипс, ако
желаете.
След края на програмата, изключете хлебопекарната, извадете
тавичката за печене и хляба от нея.

# 543
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Чудно ми е защо козунака да се прави със масло? newsm78

# 544

Не е задължително да е с масло, но в рецептата, която копирах, маслото е много според моите разбирания и затова не ми се прави козунак с тези съставки.

# 545
  • Балчик
Ако не се сплете, а се направи на пълен автомат в машината няма конци.
Направих всичко както е описано в рецептата на Пина - извадих и разделих на 3 фитила, сплетох от тях плитка и върнах да втасва. После преди печенето изключих за да втаса още малко.
Може ли да превтасало и се е сляло или е било много меко тесто, за да се слее /и няма конци/, но на пипане и оформяне си беше чудесно.  Thinking

За конците може цял роман да се напише. Може да няма конци при недобре омесване на тестото, при превтасване. А може и при суровото тесто да се виждат много конци, но при печенето да се прецака всичко и да се загубят. Има много причини. Трябва да откриеш твоята.

А защо не? Козунакът с истинско масло е много вкусен и ароматен. Например чешкият козунак на Наталина. Няма значение каква мазнина ще се използва, само малко се изменя вскуса, но всеки си е вкусен по своему- и с мас, и с олио и с масло. Peace Може и смесена мазнина да се ползва.

# 546
Козунакът с истинско масло е много вкусен и ароматен. Например чешкият козунак на Наталина.

Джемма, радвам се да те чета и тук!   bouquet
И на мене ми харесва козунакът с масло. Не е така сух, както с мас. Ще потърся в темите рецептата за чешкият козунак на Наталина.

# 547
  • София
В новата брошура на Метро има на промоция Аляска ВМ 2600 за 84 лв., ако някой се интересува. Simple Smile

Масълцето придава вкус и аромат. Crazy Аз слагам 50/50 олио и масло. Peace

# 548
В новата брошура на Метро има на промоция Аляска ВМ 2600 за 84 лв., ако някой се интересува. Simple Smile

И в старата я имаше, и някои се набутахме и си я закупихме. Обаче за по-малко от месец и се изтри покритието на контейнера. По-добре си вземете друга марка  Rolling Eyes

Сори за спама  Rolling Eyes Но съм ужасно разочарована и ядосана #Cussing out

# 549
  • София
Аз съм с Fagor PAN-850 за 1.350кг ,много съм доволна/да чукам на дърво, не съм имала проблеми/, но се уляха и с цената, сега я видях, че са я направили 200 лв.  Money  ooooh!
simba21, съжалявам, че с твоята машинка се е получило така. Confused

# 550
Седнах най-накрая.Ходих до Метро за брашно , намерих там на промоция едно за пици.За козунака - още не съм го сложила да се пече.Но тестото омесих по рецептата на max-Mama,в машината и гледах да спазвам точно инструкциите й,особено с мазнината на части.Пуснах го на програма за месене и втасване,но изадих тестото 10 мин.преди да свърши тая програма.С 300 зора оформих тия фитилчета,гледах да не го мачкам тестото.Хубавки станаха,сега ще почакам още малко да втаса в 2 тавички и ще го пека на 180 .Дано стане нещо.Иначе приятелките ги отложих за утре. LaughingУспех на babaitka!

# 551

Подкокоросана от Джемма Grinning, днес реших да правя козунак по рецептата на pina. За разлика от преди, когато го правих на ръка и го докарах до консистенцията на паве Embarassed, този само прилича на такова, но стана невероятно пухкав, мек, ароматен и сладък. Поради мързел не отидох до магазина за прясно мляко, а го заместих с айрян, надявам се pina да не ми се кара много. Confused Пекох на програмата за сладък хляб, която е 2ч 55мин. Стана с зачервена коричка, но не твърда, а мека. Направо си стана разкошен, много го харесахме и като му седнахме...... Mr. Green
pina, благодаря за рецептата!  bouquet

# 552
  • Враца
labrex, изглежда прекрасно!

Плете ли го ?? (мен това най-ме плаши )

# 553
labrex, изглежда прекрасно!

Плете ли го ?? (мен това най-ме плаши )

vmarinska, понеже не си познавам много машинката, а тая програма ползвам за пръв път, някъде час и 20 мин оставаха до края, извадих тестото, сплетох го, направих го на венец и го върнах обратно. Ама изобщо не личи, че е плетено според мен. Все едно, много вкусен беше. Peace

# 554
  • Враца
Ей, "изядохте" ме с това плетене значи  ooooh! ooooh!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт