Машина за хляб-38 част

  • 50 258
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 3 695
Ако нямаш мога да ти пратя клипчета за 4-ка и 6-ца и снимки също.
Клипчета за плетене ли на тесто ли? Аз бих ги оценила много!  Praynig Hug

# 571
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ако нямаш мога да ти пратя клипчета за 4-ка и 6-ца и снимки също.
Клипчета за плетене ли на тесто ли? Аз бих ги оценила много!  Praynig Hug

Да, за плетене с плетка 4-ка и плетка 6-ца. Но не знам къде мога да ги кача клипчетата, най-лесно май ще ми е да ги пратя по имейл, само да видя колко са големи.

# 572
  • София
  • Мнения: 2 649
labrex, чудно козуначе! По-нататък и аз ще трябва да си спретна едно, че как ми се дояде.........


С риск да ми се смеете и то много, да ви разкажа как случайно открих "топлата вода" и напълно си реших проблема с твърдите и дебели кори на хляба ми в моя Мулинекс 5000. Та, след повече от година и половина различни рецепти и похвати включващи: настройка на най-светла коричка и най-нисък грамаж, независимо от грамажа на хляба, вадене 10-15 мин. по-рано, мазане с масло и пръскане с вода, увиване с кърпа и малко преди пълното изстиване, прибиране в найлонов плик и винаги резултат-задоволителен, особено за по-топъл хляб. Знам си аз, че мазнината играе роля в крехкостта на коричката, но никога не съм си играла да експериментирам с количеството и. Миналата седмица, случайно вместо 2с.л мазнина, сложих почти 4 и о, чудо! Хлебчето беше с прекрасна тънка и много нежна коричка дори веднага след изваждането на хляба. И до сега всеки хляб с по-голямо количество мазнина(без значение, каква е тя) е с прекрасни корички.

# 573
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 178
ПЕТЯ само не разбрах на кой завой да се засмея.Аз на моя слагам 3с.л. така е по р-та и проблем със твърда кора нямаме.

# 574
  • София
  • Мнения: 2 649
ПЕТЯ само не разбрах на кой завой да се засмея.Аз на моя слагам 3с.л. така е по р-та и проблем със твърда кора нямаме.
Аз отдавна пробвам доста рецепти и все са с по 2с.л мазнина, с 3 не съм срещала.
Споделям, защото не само аз съм се оплаквала от корите на хляба си.

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 15:15 от petia_tag

# 575
  • Мнения: 547
petia_tag, благодаря за споделеното. На мен като новак са ми полезни всякакви идеи. В моите рецепти количеството е даже 1 и 1/2 л. мазнина... Ще пробвам.
А другото, което е в списъка ми за проби, е хляб с чесън и сушени домати. Ще се похваля какво се е получило  Peace

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 14:30 от chromе

# 576
  • Мнения: 481
petia_tag не е ли малко 2-3 с.л. мазнина  newsm78
Аз слагам около 40-60 мл. мазнина.

Момичета да ви питам, снощи правех хляб, стана много хубав но за пръв път ми стана с много препечена коричка. Не е проблем по-принцип, но направих една глупост без да искам и да не би нещо от това да е се питам.
Та като зареждах водата и брашното в контейнерчето, трябваше ми за друго нещо да изцедя лимон и какво направих, развихрих се нещо на масата и без да искам изсипах малко лимонов сок в контейнерчето при брашното и водата. Аз изтървах просто чашкатас лимоовия сок и как цялата не се разсипа не знам.   Crazy
Влияе ли нещо лимоновия сок?  newsm78

# 577
  • Мнения: 7 779
petia_tag не е ли малко 2-3 с.л. мазнина  newsm78
Аз слагам около 40-60 мл. мазнина.

Момичета да ви питам, снощи правех хляб, стана много хубав но за пръв път ми стана с много препечена коричка.
Влияе ли нещо лимоновия сок?  newsm78
до сега не съм забелязал да влияе. аз винаги така го правя.
друг е проблема   bouquet

# 578
  • София
  • Мнения: 2 649
petia_tag не е ли малко 2-3 с.л. мазнина  newsm78
Аз слагам около 40-60 мл. мазнина.


повечето рецепти са с 2с.л мазнина, има не малко и с по-малко мазнина, а има и без мазнина. На много хора независимо от количеството мазнина, хлябът става с хубави кори, зависи от машината. Аз затова и споменах моделът, защото много с подобен на моя се оплакваха от много твърди кори. До колкото си спомням, Мулинексите с една бъркалка и този с багетите нямат такъв проблем. Перманентно се появяват хора с оплаквания като мен и не си спомням някой да е казвал само да се увеличи мазнината. Затова и споделих.

Относно лимоновия сок, може само да е станал с по-хубави глутенови нишки! Имам ли под ръка лимон, винаги слагам по енда лъжичка от него!

# 579
  • Мнения: 7 779
С риск да ми се смеете и то много, да ви разкажа как случайно открих "топлата вода" и напълно си реших проблема с твърдите и дебели кори на хляба ми в моя Мулинекс 5000. Та, след повече от година и половина различни рецепти и похвати включващи: настройка на най-светла коричка и най-нисък грамаж, независимо от грамажа на хляба, вадене 10-15 мин. по-рано, мазане с масло и пръскане с вода, увиване с кърпа и малко преди пълното изстиване, прибиране в найлонов плик и винаги резултат-задоволителен, особено за по-топъл хляб. Знам си аз, че мазнината играе роля в крехкостта на коричката, но никога не съм си играла да експериментирам с количеството и. Миналата седмица, случайно вместо 2с.л мазнина, сложих почти 4 и о, чудо! Хлебчето беше с прекрасна тънка и много нежна коричка дори веднага след изваждането на хляба. И до сега всеки хляб с по-голямо количество мазнина(без значение, каква е тя) е с прекрасни корички.
понякога не бройката, а вместимостта на лъжичките влияе.
има лъжички и лъжици - все са супени   bouquet

# 580
  • Мнения: 481

[/quote]
Относно лимоновия сок, може само да е станал с по-хубави глутенови нишки! Имам ли под ръка лимон, винаги слагам по енда лъжичка от него!
[/quote]

Всъщност наистина стана такъв. Не мислех че от лимона става така. Аз се страхувах да не съм развалила хляба тотално.
Сега вече разбрах как се открива топлата.  Joy
Ще опитам следващия път, вече нарочно да сложа лимон и ще видя дали ще е същия резултата или беше съвпадение.

Благодаря, че ми отвори очите  bouquet

# 581
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 178
Да ви кажа честно 1с.л. мазнина не съм теглила за да вида колко тежи ама за 900г. хляб 30-40мл. мазнина сякаш ми се струва много.Зависи,пък може и с това к-во хляба да става по-хубав  newsm78

# 582
  • Мнения: 431
Петя ,аз съм една от онези ,дето се оплакват от твърди кори  55 .
Ще пробвам другия път мааалко да увелича мазнината ,благодаря !До сега наистина по 2с.л. съм слагала .Ползвам основно рецептата на Ердинч за селски хляб-а в нея дори няма никаква мазнина ,аз си слагам ,де .

# 583
  • Мнения: 82
Аз пък искам да се похваля с първия успешен козунак в Мулинекса и въобще с първия ми козунак евър както се казва  newsm44 newsm44 Рецептата е на Ердинч, за козунака на Бащата  и сърдечно му благодаря newsm10 

Направих и хлебчето с айряна, на вид е много хубаво "мекичко и пухкавко" както казва синът ми, сега изстива да видим довечера дали ще остане нещо  Mr. Green

Между другото майка ми вчера ми донесе немско био брашно от лимец (спелта). Някой може ли да сподели изпитана рецепта?

# 584
  • Мнения: 2
Аз слагам мазнината "на око".Просто наливам направо върху бъркалките на Мулинекса.После,след последното месене,ги вадя.Наистина става препечен хляба,но ние така го обичаме.Не мисля,че кората е дебела.
Някой питаше за брашно "Панино".Аз го използвам - пълнозърнесто или типово,но за хляб от 1 кг слагам 300г от него и 400г бяло,400мл вода(понякога наполовина пр.мляко или айрян) ,1с.л.кафява захар,2ч.л.диетична сол и 1,5лъжичка суха мая.На програма за пълнозърнест хляб,която при мен е 3ч42мин.
След като се получиха павета,но вкусни,спрях да правя хляб само от тъмни брашна.Винаги слагам поне наполовина бяло.
А за козунака - смело - следвайте стъпка по стъпка рецептата на max-mama  bouquet и провал няма.

Общи условия

Активация на акаунт