Машина за хляб-38 част

• 50 990
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте,имам пекарна Аляска ВМ2600 може би вече от 3 години редовно я ползвам най вече да замесвам и втасвам в нея тесто,но вчера видях,че се е измъкнало уплътнението под бъркалката.Звънях  в сервиз Сотиров не продават нямат и казанчета в момента,в сервиза посочен на 1 стр. никой не ми отговори .Някаква идея къде другаде да търся  или да се ориентирам към нова newsm78
нова е най-добре

# 721
Направо се ориентирай към нова. И аз така мисля. Предната седмица звънях на сервиз и ми казаха, че нямали казанчета за този модел (и моята е същата) и не можело да се поръча изобщо.

# 722
Здравейте,можете ли да ми кажете рецепта за тесто за питка,месено в хлебопекарна?Моята е Муллинекс,благодаря
Питка с кисело мляко на max-mama

Тук съм снимала моя резултат, вкусно е!   Peace

# 723
  • Варна - Черна гора
Благодаря за отговорите на didolinaa, Надето Simple Smile и petu6ka63  smile3525
Не знаех, че продават готови корички. Ще проверя в магазините и ако намеря, наистина ще си спестя приготовлението. Но пък аз отскоро се занимавам с приготвяне на тестени изделия и ми е интересно и най-вече приятно.
Спорен ден на всички  Stop

# 724
kokoshinkata ,как стана царевичното хлебче толкова бухнало.Само от царевично брашно ли е?Моля,сподели по коя рецепта го правиш.

# 725
kokoshinkata ,как стана царевичното хлебче толкова бухнало.Само от царевично брашно ли е?Моля,сподели по коя рецепта го правиш.

Това е рецептата на царевичния хляб. Имам въпрос - дали има смисъл да се слага бакпулвер?
Имам и предложение - да запишем рецептата с маята и с допълнителното брашно в темите с рецепти.

Царевичен хляб на МИЛЕНКА
1 ч.ч. (мерителната към машината) царевично брашно
1 ч.ч. бяло пшенично брашно
1 пакетче бакпулвер (10 gr.)
2 яйца
1,5 ч.ч. прясно мляко
1 ч. ч. варена царевица / може и от консерва/
2 ч лъжици сол

Приготвяне
В машината се слагат първо млякото, яйцата и солта. След това се слага царевичното брашно брашно и върху него бакпулвера. Най-отгоре слагаме пшеничното брашно.
Избираме програмата за нормален бял хляб /около 3 и 20 мин при 700 грама/
Около 20-30 минути след старта машината ни подканя със звуков сигнал да сипем  варената царевица. След края на програмата се получава много приятен пукнат отгоре вкусен хляб.

Когато се замеси тестото ми се стори много рядко- като кексово и направих промени. Сипах още брашно докато се получи топка, после се сетих, че без мая няма как да втаса и сипах около 2/3  лъжичка суха мая.Царевицата беше от консерва, прецедена.
Стана невероятен хляб- миришещ на царевица, но бухнал, не глетав, и невероятно вкусен.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 11:27 от Анонимен

# 726
С alys сме писали заедно, няма смисъл и аз да се повтарям.
За бакпувлера не знам и аз това се чудех. Малко прилича на кифличка сякаш с този бакпулвер.
Ако пробва някой без бакпулвер, моля да сподели какво е е получило.
Да добре ще е да се коригира рецептата, да се добави мая и захар съответно малко и още една чаша бяло брашно.
Другото, което аз направих е преди да добавя царевицата я овалях в брашно за да не разводни тестото.
Колкото до точните грамове, според мен ако ползваш една и съща чашка за измерване и я пълниш с еднакво количество брашно (например до най-горната резка) може и да не се тегли. Аз на око мерих този път. Но ако има и грамаж няма да е лошо, някой може да се ориентира по-лесно.

# 727
Имам 220 г царевично брашно. Ако не ми мине котка път, ще опитам и ще споделя.

# 728
Аз правих хляб с царевично брашно и мая в неделя. Бакпулвер не ми е хрумвало да слагам.  Rolling Eyes Понеже нямах много време да ровя, си префасонирах рецептата за бял хляб от книжката към машината и го направих така:

300мл вода/мляко(част от нея ползвах за попарване на царевичното брашно),
1 ч. л. сол,
1/2 с. л. захар,
2-3 с. л. олио,
140г царевично брашно(предварително попарено с вряла вода по съвет на Бонго),
400г бяло брашно,
1 малка мерителна л. мая(ок.3.5г суха, аз сложих 10г. жива).
1/2 ч.л. прясно изцеден лимонов сок

Получи се чудесен хляб. Допуснах грешка обаче - пуснах го на програмата за пълнозърнест хляб(3ч.20мин) и превтаса. Следващия път ще е на основната програма(3ч).

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 12:01 от tortoise

# 729
Джемма, направо ми падна ченето от снимките на питаката, как е бухнала  smile3501

# 730
Джемма, теб трябва да те забранят със закон!   Crazy  bouquet

Peace ужасно " зарибяваща" е   bouquet То няма нещо, което да е пуснала и да не засили слюноотделянето на човек

# 731
Сложих да се пече царевичен хляб. След малко ще е готов. Като гледам, вече е хлътнал отгоре. Очакваше се, защото го оставих да маже под бъркалките (добавях брашно, добавях и ми омръзна  Wink). Направих смесица от рецепти:

2 яйца
150 мл вода
150 мл прясно мляко
3 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. захар
10 г прясна мая
150 г царевично брашно (попарих го с водата и млякото, затоплени до кипване в МВ) - не знам с каква цел се прави и ако може, Бонго да подскаже  Praynig
450 г бяло брашно
150 г царевица от консерва (оваляна с 30 г бяло брашно - това е допълнително, не влиза в горните количества)

Пуснах на програма бял хляб, 750 г, средна коричка на препичане (3:15 ч., като печенето е 55 мин.). Докато пишех, програмата свърши и пуснах само на печене още 10 мин.. Отчупих си едно парче отгоре, че клечката излиза леко влажна и наистина има нужда от печене. Малко ми е безсолен и другия път, ако правя, бих сложила още сол. Иначе е доста пухкав и с варената царевица е много вкусно. Беше втасал малко над ръба на контейнера, а при печенето спадна на 1 см под ръба.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 19:21 от Анонимен

# 732
alys царевичното брашно малко сладни и наистина трябва повече сол да се сложи.
Можеш ли снимки да покажеш на хлебчето, че ми е любопитно как се е получило.
Аз днес направих разкошен бял хляб. Опря ми в капака чак. Един хубав, пухкав и с хубави глутенови нишки. Сложих и малко лимонов сок във водичката. Върши чудеса лимона. Как не съм направила по-рано този "гаф".  Crazy

# 733
Алис, според мен ти е много течността - за 600 гра брашно ти си сложила 300мл течност и 2 яйца, които са още около 160 гр течност. Според мен ти трябва още брашно, или да изключиш поне 1 яйце.
Кокошинка, кажи по каква рецепта направи хляба с чудесните глутенови нишки  Peace

# 734
Да, течността ми е доста (яйцата излязоха 98 г). Може би още 50 г брашно му трябваше. Ох, не е много за снимка (нали ровичках отгоре...).
Снимах:

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 19:37 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт