Гломерулонефрит - как да се преборим!

• 226 381
  • 818
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Честито за бременността!

А може ли да кажеш при кой професор ходи и е съгласен да ти направи биопсия докато си бременна? И за какво подуване говориш?

# 661
  • морето и сините вълни :)
Честито за бременността!
А може ли да кажеш при кой професор ходи и е съгласен да ти направи биопсия докато си бременна? И за какво подуване говориш?

За професор Богов говоря

Последна редакция: чт, 26 ное 2015, 15:56 от ani-bani

# 662
  • София
Ами... Очакваше се
. Аз писах по-назад.... Ти какво реши? Ще търсиш ли второ мнение?

# 663
Фифита, аз четох мненията ти.
Тук във Варна ще отида при още един лекар при които ме изпраща гинеколога ми.
Честно казано въобще не мога да се зарадвам че съм бременна т.к. умирам от притеснение дали ще може да се износи бебето, дали всичко ще е наред, да не получа големи усложнения. Абе направо ми се въртят кошмарни мисли в главата  #Crazy
Никъде не пише дали жени с такива проблеми могат да забременяват Rolling Eyes
Направо се насадих на пачи яйца Confused

# 664
  • София
Виж, ти нямаш опция за избор. Бебето явно просто си е дошло. Горе главата и не се тревожи. Пише иначе, че има здраво родени деца при такива проблеми. Виж какво ще ти кажат и там, пък после ще решаваш. Аз бих изчакала раждането и след това биопсия. Но си пускай редовно белтък и микроалбумин в диуреза. Поздрави.

# 665
Аз пък бих се консултирала с нефролог, дори с втори, както и с гинеколог. Дори бих помолила двамата лекари да обсъдят състоянието ми общо, а не всеки да го мисли поотделно. Това, че някой лично не желае или смята биопсията за неподходящ метод за диагностика за себе си, не означава, че трябва да съветва друг по подобен начин. Много се извъдиха специалистите из форумите, дето са по-знаещи от нефролози и гинеколози. ПОварявайте ми, никой не боде бъбреци за собствен кеф и никой не получава повече пари или повече клинични пътеки от това. Бъдете малко по-отговорни към хората, които "съветвате"!

# 666
  • София
Първо - форумът е точно за даване на съвети. Второ - дамата е пълнолетна и си има глава на раменете, с която може сама да отсее полезното за нея. Трето- НИКОГА няма да успее да накара гинеколог и нефролог да разглеждат заедно нейния случай. Те уролози и нефролози не го правят, камо ли горната комбинация. Четвърто - и какво ще стане след като си направи биопсията??? Ще я натъпчат с  кортикостероиди или имуносупресори! Каква ще е ползата от това за БЕБЕТО???

Методите на "лечение" на Гломеролунефритите са още от 1968 година. Няма нищо ново. Има ли поне един ИЗЛЕКУВАН? Няма и това е факт.

Така че няма нужда да ми четете конско. Вие като сте в Америка и Ви потвърдиха диагнозата, излекуваха ли Ви? Мисля, че знам отговора...

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 10:58 от Fifita

# 667
Момичета нека не създаваме излишни напрежения .Гинеколога ми ме изпрати при негов приятел нефролог да видим какво ще правим.А между другото аз  започнах да събирам пак урина за 24 часова.Утре мисля и стерилна и 24 ч и белтъка в кръвта да видят колко ми е .За да съм подготвена за лекаря.Пък каквото господ е решил.Даже не мога да се зарадвам

# 668
Аз познавам много хора, кито са родили с подобно заболяване. Не се безпокойте! Чудесно, че Вашият гинеколог Ви е пратил при нефролог, който познава. Те ще преценят как да процедират.
А що се отнася до лечението на гломерулонефрита, аз го казах по-горе, нашите лекари по нищо не отстъпват от българските и може спокойно да им се има доверие-поне тези, които ме лекуват мен. Неправилно използвате изразът "излекуван", защото подобен израз не може да се ползва без да се знае видът на заболяването-има доста излекувани от остър гломерулонфрит. При хроничен познавам доста хора в дълготрайна ремисия, които повече са нямали никакви прояви на заболяването.
Никой няма да "натъпче" бременна с кортико или цитостици. Между другото, при нужда, може да се дава на бременна жена кортико в определено количество. Също познавам жени и то с лупус, които така са износили и родили здравите си деца.
Въпросът беше, че няма как някой, който не е учил медицина, да е по-компетентен от лекар, който години е учил и работил това.
Биопсията е единственият начин да се диагностицира това заболяване, в каква степен е увреден бъбрека и трябва ли или не да се подходи с гресивно лечение. Правенетето на биопсия не е свръзано с с плащането на клинична пътека. Поне проверете преди да ги коментирате тези неща.
Не мога да кажа дали може да се прави по време на бременност, но ако лекарите смятат, че може, значи явно не е проблем. Със сигурност упойката е локална, само на мястото, където влиза биопсичната игла.

# 669
  • София
А аз пък познавам двама трансплантирани пациенти, които не искат и да чуят за български лекари. Патили, патили, какво ли не видяли. На единия даже му направиха биопсия на трансплантирания бъбрек, само за да си напишат дисертация, а можело да изпратят само кръвни проби до Германия... И сега отново е на хемодиализа, но в Испания. Даже започна работа там, за да може да е жив! Така че примери всякакви. Истината е да ПАЗИ ГОСПОД.

# 670
Здравейте" Колеги",
имам един въпрос към Вас и се надявам да получа съвети. От една година
имам гломерулонефрит доказан с биопсия. Белтъка ми тогава бе 387 мл и креатинин 132.
През лятото след диета спадна на 187 и съответно 106.Сега преди няколко дни е 447 и креатинин
116. Дотук добре , но въпроса ми е : Следва ли да се подложа на вливания с кортезон при тези
данни / лекарите горещо го препоръчват / или по добре да отложа във времето.От 5-6 месеца си
задавам този въпрос , след като знам , че не са без последствия терапията с кортезон т.е. има
странични ефекти. Много ще се радвам , ако получа съвети.Благодаря Ви предварително.

# 671
Послушай лекарите си! Аз съм била на лечение (таблетки "Медрол") и имаше ефект. Разбира се, всичко е строго индивидуално.
Къде се биопсира?

# 672
В Каспела Пловдив

# 673
Да , вярно е , че всичко е доста индивидуално, но медрола не се ли прилага , когато вече показателите са доста завишени / белтък и креатинин /?

# 674
Имала съм само високо ниво на белтъка. Висок креатинин не съм имала никога, лечението се прилага за стопиране на процеса. При много високи резултати- лечението почти няма ефект. Според мен, не трябва да се оставя да се повиши драстично креатининът- смъкване после трудно.

Общи условия

Активация на акаунт