Не можем да изберем измежду 5 мъжки имена...

• 6 793
  • 89
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Здравейте  Simple Smile

Това са имената, всичките ни харесват, звучат добре с презимето и фамилията, приемливи са и като бащини имена, някой ден, като ни се родят внуците  Crazy Имат си и именни дни. Това ни бяха изискванията и тези 5-те отговарят на всичките, но въпреки това нито едно от тях не можем да го почувстваме.

Терминът ми е на 13 март, около него няма големи празници, че да си дойде с името. Единствено на 12 март е Тодоровден, ако се родим тогава сигурно ще е Тодор, още повече, че и свекърът е Тодор. Но ако е на друг ден, много много не ми допада Тодор  Rolling Eyes

Моля, помагайте  Hug

# 1
  • София
Освен Тодор, може и Тео, Теодор или Теодосий...

От анкетата - Антон/Тони Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 13:48 от Angel_Dust

# 2
  • София
От анкетните имена най - ми харесват Борис и Симеон.
Но гласувах за Борис, мисля че като презиме ще звучи по - добре.
В още една тема тези имена присъстват, и пак бих предложила Борислав...

# 3
От акетата ми харесва единствено Боян! Peace Не са лоши и другите,но... Rolling Eyes
Тодор никак не ми харесва. Peace

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 16:13 от мимина

# 4
Антон от тези.
Тодор е ми е по-ок от Теодор.

# 5
Борис -хубаво е
Боян -не ми харесва   
Антон -безлично е   
Симеон    -не е лошо,но не го усещам
Калоян-не е лошо,но не го усещам

Ако се роди на 12 март нека е Теодор,а не Тодор.Една буква разлика ама в единия случай си представям дядо,а в другия-детенце,дарено от Бога.

Щом нито едно име не ти харесва,не го кръщавай с някое от тези.Тъпо е да избираш име САМО по критерии,трябва да го усещаш.Иначе цял живот името няма да ти влиза.
Я се замисли за усмихнат и лъчезарен човек около теб,за производно на името на бащата,за името на близък и скъп на теб човек...

# 6
  • Най-красивата страна
Гласувах за Антон Peace
Теодор също е хубаво име Heart Eyes

# 7
От предложените гласувах за Антон и Симеон,те най-много ми допадат.
Калояновци,колкото щеш,а Борис нещо не ми се нрави.В крайна сметка избора е ваш  Peace.
Като стана дума за Тодор,аз също съм на мнение,че по-добре звучи Теодор (Тео),а за галено на Тодор освен Тошко не се сещам.

# 8
  • София
 Боян

# 9
Симеон Peace

Другите също са хубави, но Симеон ми е любимо Simple Smile
Теодор не харесвам, Тодор още по-малко.

# 10
# 11
Симеон.

П.П. Искаш ли още от сега да ти кажа резултата от анкетата?  Grinning

# 12
  • Пловдив
Калоян.
Мафани, аз мислех ,че анкетата ще покаже едно, пък тя показва друго  Laughing

# 13
  • Бургас
Гласувах за Антон и Симеон.Най-много ми допадат от предложените.Харсвам и галените Тони и Мони.Калоян не ми харесва въобще,макар че е доста модерно в момента.Боян също не ми допада,Борис не е лошо  Peace.

# 14
  • Пловдив
П.П. Искаш ли още от сега да ти кажа резултата от анкетата?  Grinning
Да, моля   Mr. Green
Ако се роди на 12 март нека е Теодор,а не Тодор.Една буква разлика ама в единия случай си представям дядо,а в другия-детенце,дарено от Бога.

Щом нито едно име не ти харесва,не го кръщавай с някое от тези.Тъпо е да избираш име САМО по критерии,трябва да го усещаш.Иначе цял живот името няма да ти влиза.
Я се замисли за усмихнат и лъчезарен човек около теб,за производно на името на бащата,за името на близък и скъп на теб човек...
Естел, всичките ми харесват, не нито едно Simple Smile сигурно не съм се изразила правилно, харесват ми, но нито едно не усещам като името на нашето дете. Сума ти именници изчетохме и все около тези се въртим, не мога да кажа, че съм усетила някое друго. На близки не искам да кръщавам, нека да си има собствено име детето.
Вярно е, че Тодор звучи като за по-възрастен мъж, ама то няма да е все детенце и да му викаме Теди. След има-няма 12-13 години ще иска да се чувства мъж, а не детенце.

Май не сме много отворени към модерни предложения от сорта на Тео. Падаме си по по-традиционни и банални (то се вижда от изброените де  Mr. Green ) Те и нашите са такива.
Не харесваме и вариантите на имената, напр. по-добре Тодор от Теодор, Христо от Християн и Антон от Антоан.
Таткото е твърдо против имена, завършващи на -слав и -мир.

Обяснявам се нашироко, за да стане ясно как ги чувствам имената и как сме стигнали до тези, благодарна съм на всички за отговорите и предложенията  Hug

Общи условия

Активация на акаунт