Не можем да изберем измежду 5 мъжки имена...

• 6 810
  • 89
  •   1
Отговори
# 15
Естел, всичките ми харесват, не нито едно Simple Smile сигурно не съм се изразила правилно, харесват ми, но нито едно не усещам като името на нашето дете. Сума ти именници изчетохме и все около тези се въртим, не мога да кажа, че съм усетила някое друго. На близки не искам да кръщавам, нека да си има собствено име детето.
Грешно съм те разбрала,но пак си оставам на същото мнение-щом нито едно име не усещаш,продължи с търсенето.Името трябва да ти влиза,да не ти е безразлично или просто приятно.

# 16
Съгласна съм с Естел-щом не чувстваш нито едно от тези имена,значи сред тях не е името на вашето дете! Peace Оглеждай се за нови! Wink

# 17
Всички ми харесват от анкетата, но и в други теми съм писала, че Симеон ми е от най-любимите мъжки имена и гласувам за него.
А чувстването на името може да дойде като си го видиш детенцето.

# 18
  • София
Като горда мама на син Тодор, искам да споделя, че няма нищо страшно едно дете да носи подобно име. Особено, когато знаеш, защо си му го дал. И уверявам ви, съвсем не прилича на старец, а си е моят Божи дар.  Simple Smile
И ако се колебаеш, Тодор е по - добре от Теодор, според мен. Теодор звучи по - изнежено, а и има вероятност да му викат Теди, което е страшно лигаво за момче.
Освен Тошко, на Тодор галено му викат и Тод, Тоди, Тоти и Тото. Аз лично му казвам Тоше.  Peace

# 19
Борис е име много българско и хубаво име
Антон, бих го заменила с Антоний.
Боян, отново много българско и много хубаво име.
Симеон, име на велик Български цар, звучи добре.
Калоян - същото, като горните - велик  цар, велико име, добре звучи.

Много е трудно да се избере нещо в такъв списък, най-добре помисли още и реши, опитай се да си представиш сина си и реши с кое име си го представяш най-добре.

На 12-ти е св. Теодор Тирон (тодоровден), аз въпреки, че много харесвам този светец, харесва името с ударение на първото "О" или променено на Тиодор.  Не знам..., труден избор...

# 20
  • Пловдив
А чувстването на името може да дойде като си го видиш детенцето.
И аз така си мисля. В момента, в който се роди и се обърна 1-2 пъти към него с избраното име, след това ще е най-хубавото и най-специалното име. Simple Smile
narcis , и на мен Тодор ми харесва повече от Теодор. Някакси по-класическо и сериозно ми звучи  Hug
Сега се сетих, че в гимназията имах съученик Теодор. На 16-17 год. вече никой не му викаше Теди, а Тодоре или Тошо.   Simple Smile Явно и на останалите съученици им е звучало по-добре.

# 21
  • София
аз Теди не бих казвала така или иначе , а Тео....ама който както...то е до усещане на звученето Wink
а това как ще познаеш името като си видиш детето....нещо не ми се получи....именат пак и двете си ми седяха достатъчно добре...

# 22
  • София
Гласувах за Борис и Симеон Peace Това са и моите фаворитни мъжки имена за момента.

На мен Тодор ми харесва, но може и да съм пристрастна (и баща ми, и приятелят ми се казват така).  Ако не исках да избегна детето ми да е кръстено на баща си (не ми допада тази мода), бих избрала Тодор.  И изобщо не ми звучи като име на дядо  Shocked

Явно и аз съм традиционалист, защото Тео никак не ми харесва Rolling Eyes

# 23
Борис - за мен е най - хубавото мъжко име. Heart Eyes

# 24
  • София
Commelina, на нашият Тодор баща му още от сега му вика Тошо.  Laughing Което много ме забавлява. Дори ми се струва леко екзотично на фона на всички  Алексовци, Калояновци, Кристияновци и Мартиновци. Аз като за бебенце му викам Тоше, с ударение на "е".  Hug

# 25
  • Бургас
Щом не чувстваш,че тези имена са точно за твоето детенце-търси и чети.Има толкова много имена,все някое ще те грабне и не е нужно това да стане от рано.Може в последните дни от бременността да ти легне на сърце някое име. Hug

# 26
# 27
  • Ямбол
Като ти гледах класацията, си мисля, че един ден ако имам момче ще имам същия проблем като теб. Много ми харесват и петте имена, ама наистина  Blush . Гласувах за Антон.

# 28
  • София
Всичките ми харесват  Peace Моята дилема би била Антон или Боян  Simple Smile

# 29
  • София
Аз гласувах за Борис. Всичките ми харесват с изключение на Боян. Когато избирах име на детето ми исках да бъде българско, но да има аналог и лесен превод на английски. Например Георги (George) и Никола (Nikola) и т.н. Борис също има аналог.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт