Отговори
# 210
  • Географският център на България-Габрово
Купих си гръцки маслини в 2,5 килограмова метална кутия. Смятам да ги прехвърля в стъклени буркани. Да ги мия ли от саламурата или да допълня бурканите с нея, или с олио newsm78? Те маслините, че са черни - черни са, ама и саламурата ми се вижда много черна.

Аз винаги процедирам така.Слагат се маслините в една тенджера с вода и се завират колкото да бъкнат.След това се разпределят в буркани или пластмасова кофичка ,налива се олио или зехтин ,малко вода и много малко оцет,с тази саламура ги заливам.

# 211
Някой правил ли е катми, може ли да ми кажете една хубава рецепта, защотото моите не се получават???

# 212
  • под тепетата
Ето ти моите
 500гр брашно, 1ч.л.сол.1с.л. захар,15 гр  прясна мая,2 яйца, вода до гъстота на боза
 Маята размивам с хладка вода.Разбърквам яйцата със солта и захарта ,добавям маята , брашното и вода. Понякога слагам и 200гр кисело мляко. Оставям на топло да втаса. Нагорещеният сач намазвам с парче сланинка и нататък знаеш   Laughing
 Рецептата е от книгата "Какво да сготвим набързо".

# 213
Някой правил ли е катми, може ли да ми кажете една хубава рецепта, защотото моите не се получават???

Рецептата на Винце също е сполучлива, стават много вкусни катми! Peace

# 214

ето моите катми

# 215
Как се приготвя юфка?Солена ли е сладка ли,никога не съм яла,а имам поръчка Simple Smile

# 216
  • Пловдив
Как се приготвя юфка?Солена ли е сладка ли,никога не съм яла,а имам поръчка Simple Smile
Със сирене, със захар и сирене... Simple Smile Като макарони! Simple Smile

# 217
  • на Земята
Мога ли да направя кифлички и да ги замразя за около две денонощия,след това да ги изпека.Трябват ми за един повод,но разполагам с малко време.Плънката е с белтък и сирене,ако това има значение.Благодаря предварително.

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 17:25 от kikitooo

# 218
Мога ли да направя кифлички и да ги замразя за около две денонощия,след това да ги изпека.Трябват ми за един повод,но разполагам с малко време.Плънката е с белтък и сирене,ако това има значение.Благодаря предварително.
Можеш да ги замразиш.

# 219
  • на североизток от Рая
   Здравейте!

Сетих се по никое време да задавам въпроси.  ooooh! Извадих рибица от фризера. Дайте идеи как да я наготвя утре. Мислех си в гювеч, но скоро не съм готвила нищо в него и сякаш не смея. Имам гъби, картофи, ...
 Ще се надявам някой да ме прочете сега.  Hug

# 220
Благодаря ви, момичета..Вече имам купен един пакет боб, така че ще си го готвя, на каквото и да мирише Simple Smile

# 221
Искам да питам-сигурно е писано много пъти де,ама нищо-та как правите супите си гъсти?

# 222
  • София
Аз сгъстявам с грис или картофено пюре на люспи. Добавям ги почти накрая, да поври супата няколко минути и е готово.

# 223
dididv  супите обикновено ги сгъстявам  с лимон /един или половин/ и жълтък /1-2 бр/, или кисело мляко /около една кафена чашка или 3-4 супени лъжици/и жълтък/1-2 бр/. По-гъстите манджи сгъстявам с препечено или обикновено брашно /2-3 равни супени лъжици/ и червен пипер /една супена лъжица/. Сега съм купила обикновено нишесте, но още не съм пробвала как сгъстява.

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 08:30 от Ilita♥♥♥

# 224
Ilita♥♥♥, става като с брашно, но ако сложиш повече не мирише на сурово брашно.
Аз сгъстявам с яйце - цяло, кисело мляко и препечено брашно или царевично нишесте. На 2л. тенджера - това -  1 яйце, 4-5 лъж. мляко и 1 с л брашно/нишесте. Е то зависи колко е гъста иначе де. У нас повечето са с ориз (че понякога доста)

Здравейте!

Сетих се по никое време да задавам въпроси.  ooooh! Извадих рибица от фризера. Дайте идеи как да я наготвя утре. Мислех си в гювеч, но скоро не съм готвила нищо в него и сякаш не смея. Имам гъби, картофи, ...
 Ще се надявам някой да ме прочете сега.  Hug

ето ти много предложения за рибица   и тук погледни, има дето се повтарят, но нищо

Общи условия

Активация на акаунт