Отговори
# 225
Благодаря, за информацията пеп-4о  Hug А какъв е трика, да не се пресича яйцето когато е цяло - никога не ми се получава, става или на топченца или на кашица, за това винаги отделям само жълтъка  newsm78

# 226
  • София-Младост
Благодаря, за информацията пеп-4о  Hug А какъв е трика, да не се пресича яйцето когато е цяло - никога не ми се получава, става или на топченца или на кашица, за това винаги отделям само жълтъка  newsm78
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,210.msg799.html

# 227
Ала-Бала   bouquet малко хамалогия ми идва, но ще се пробва, пък и като че ли ще стане за сос за сармички или пълнени чушки, и него никога не докарвам, все ми е един такъв спечен и нацепен  Sick даже се бях отказала да го правя. Днес ще правя зелеви сармички, и ще се пробвам  Hug

# 228
вече си видяла линка от Ала Бала, когато започнах да правя супи я правех така - майка работеше в стол и от нея го знам.
Но няколко години след това тя ми показа по-лесен начин: яйцето, млякото и брашното се разбъркват много добре - пак в сравнително по-голям съд, не купичка.  
Изключвам котлона със супата. С черпак - от врелия бульон и сипвам на тънка струйка при застройката, която през това време  бъркам енергично. Така наливам и бъркам, докато количеството стане два-три пъти повече отколкото е било първоначално. (с тел за разбиване на яйцата обикновено, а понеже иска по-бързо бъркане и става по-голямо количество - големия съд в който е застройката заради това е нужен)
След това връщам обратно в супата, пак бъркайки и едва тогава я махам от котлона.
Не затварям с капака, оставям 5-10 мин. да "почине" така

и да, топлата застройка и тази също стават за млечен сос за сарми, само дето е с повече ббрашно.

# 229
Момичета,дайте идея,имам малък домашен заек не знам как да го сготвя...с картофки да речем ,но месото може ли направо сурово да го сложа във фурната или да сваря ...?

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 14:23 от GodaiVa

# 230
Момичета,дайте идея,имам малък домашен заек не знам как да го сготвя...с картофки да речем ,но месото може ли направо сурово да го сложа във фурната или да сваря ...?

Разбира се,че може...
Може да го направиш на принципа на пияното пиле,много вкусно и крехко се получава заешкото...

Посоляваш заека и го намазваш с олио и червен пипер отвън.Слагаш го в тава,добавяш около него 3 глави лук нарязан едро и наливаш 1/2 шише бира и 1/2 шише вода.Завиваш с фолио и печеш.
Като стане месото добавяш обелени,посолени и нарязани картофи.Допичаш до готовност на картофите(вече без фолио,за да хване загар и месото) и си готова.

# 231

Разбира се,че може...
Може да го направиш на принципа на пияното пиле,много вкусно и крехко се получава заешкото...

Посоляваш заека и го намазваш с олио и червен пипер отвън.Слагаш го в тава,добавяш около него 3 глави лук нарязан едро и наливаш 1/2 шише бира и 1/2 шише вода.Завиваш с фолио и печеш.
Като стане месото добавяш обелени,посолени и нарязани картофи.Допичаш до готовност на картофите(вече без фолио,за да хване загар и месото) и си готова.
Златна си   bouquet
А вместо бира вино не става ли?

# 232
Няма да се върже добре с картофките....

# 233
Рицарки на големия черпак , кажете какво мога да сготвя от кокоше бяло месо ?
За сега само е сварено , мислех за каша , но домашните казаха , че влашки манджи не ядат newsm78

# 234
Няма да се върже добре с картофките....

бялото се връзва  Wink неволята учи.

Рòса, ами всичко, което е с пиле, можеш да сготвиш, без печено пиле  Laughing

със зеленчуци - всякакви; пак зеленчуци и сметана; така както е сварено, омесваш с гъби и сварени картофи и запичаш с кашкавал;  с ориз и зеленчуци,  да не изреждам повече, кажи какви продукти мислиш да слагаш (или имаш), пък тогава да предлагаме 

# 235
Да питам нещо - знаете ли как се прави една супа, която много често дават в детската градина и децата я обожават и все мрънкат за нея, но аз не я знам и се правя на разсеяна  Embarassed.? Виждала съм я в млечната кухня като бяха бебета. Представлява една жълтеникава течност, леко гъста, с натрошено сирене вътре. Много тъпо го обясних  Embarassed, иначе на менюто пише "млечна супа".

# 236
пеп-4о имам ориз, и зеленчуци , ще намеря каквото имам замразено
Дай линк Hug

Ето от архива за млечна супа
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=34415

# 237
Корпуса за бързо реагиране дали е тук?????

Имам питане.....Не е за мен, за една приятелка е.......

Тя има ей такава силиконова форма - http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=4001857 … ame=STRK:MEWNX:IT - може да се наложи да мръднете малко надолу с мишката за да я видите........

Та....да ми дадете подходяща рецепта за тази ефектна форма?????

Иначе ви мисля, много.....най-вече в последно време ме е яд, че форума няма кетъринг......Така ме мързи да готвя в последно време, че просто не  е истина....Е, не сме на фотосинтеза, но пък и ме е срам да съм сред вас..........

# 238
  • София
Това си е форма за кекс Мамче,просто зависи колко литра може да поеме течност.Ще трябва да се жертва 1 вия опит и да види как ще стане.Мисля,че и крем ще стане в нея и ще изглежда супер  Peace

# 239
Да, да, форма за кекс е.......Някой, който идеално би се вързал на визията на формата търся......

Общи условия

Активация на акаунт