Отговори
# 240
Дидка, ами всеки кекс ще стане в тази форма. Забелязала съм, че като ги сложа - кексове, мъфини в загрята фурна не се надуват много. Пък иначе какво - като се надуе, ще го поизреже, да стои равен като го обърне.  

Рòса , линк нямам точно - задушаваш зеленчуците, прибавяш ориза -  ето ориз със зеленчуци -  вместо друг бульон, ползваш този от варенето на кокошката, а месото прибавяш в тавата за печене.

# 241
  • Варна
Може ли да ме посъветвате как да разбия заквасена сметана със захар за крем на торта? Знам, че едно време майка ми я разбиваше с миксер, а сега чета в нета, че се втечнявала?

# 242
Благодаря и така го направих , но няма вид като твоя...
Ех, майсторки Hug

# 243
...Е, не сме на фотосинтеза, но пък и ме е срам да съм сред вас..........
бОЖКЕЕЕЙ.....Тва кат го прочетох и полудях....Как ще говориш така бе Маме.... Hug Hug Hug Hug Срам я било....аЙ да не идвам.... #Silly

Аз си мисля,че ако се направи един кекс във формата все едно какъв все ще е красив като се обърне после .Формата е много красива!Честито на приятелката ти! Hug Hug

# 244
Момичета, очите ми останаха в тази форма  Crazy има ли я някъде по нашите земи - в големите магазини или в нета  newsm78

# 245
Момичета, очите ми останаха в тази форма  Crazy има ли я някъде по нашите земи - в големите магазини или в нета  newsm78

В Лидл имаше мечета, аз се сдобих с такова
а пеперудите съм ги виждала в Ла редут

# 246

Линка е мястото откъдето е закупена формата....В същия имаше и мече, и едни много интересни за мъфини.......

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=1104579 … ame=STRK:MEWNX:IT

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2305712 … ame=STRK:MEWNX:IT

Ела де, ела де Мастерче, да знаеш откога те чакам, пък ако вземеш и Стоева, и госпожата с черното куче Лабрекс - цена няма да имате......

# 247
  • България
Рицарки на големия черпак , кажете какво мога да сготвя от кокоше бяло месо ?
За сега само е сварено , мислех за каша , но домашните казаха , че влашки манджи не ядат newsm78

Вероятно вече е късно, но кой знае...Ето това пилешко с броколи и бешамел страшно се харчи в къщи и става с всяко сварено месо (и с бяло, и с бутчета).

# 248
Здравейте, кулинари. Ще ви представя моята рецепта за картофени кюфтета, които много обичам.

Необходими продукти:
    * 1 кг картофи
    * 2-3 бр. яйца
    * 1 глава лук
    * 50-100 г свински врат (шунка)
    * 50-100 г сирене
    * кимион, чубрица, сол
    * магданоз по желание
    * брашно за панировката
    * олио за пържене

Начин на приготвяне:
Измиваме картофите добре и ги сваряваме. Изстиналите напълно картофи се настъргват на едрата част на ренде. Смиламе лука в кухненски робот за по-лесно (ако не разполагаме с такъв, го настъргваме), свинския врат също (може и да се нареже на много ситно). Прави се кладенче и към картофите се добавят яйцата, лука, свинския врат, предварително намачканото сирене, ситно нарязаният магданоз и всички останали подправки. Цялата смес се разбърква с ръце до пълното омесване с подправките. Остава се да престои половин час. Със супена лъжица взимаме от сместа и я овалваме добре в брашното, като оформяме кръгли кюфтенца, които оставяме в чиния. Едва когато оформим всички кюфтета, прибягваме към пърженето им. Ако е нужно (ако се разпаднат при взимането), ги посипваме с още малко брашно и ги сплескваме. Слагаме ги да се пържат (плуват) в добре сгорещеното олио, като ги обръщаме с щипка. След като извадим кюфтетата, ги изцеждаме с щипката от многото мазнина, но внимаваме да не натискаме силно, защото в противен случай ще се разпаднат.

Надявам се да ви харесат, а който реши да пробва, да каже как е станало.  Hug Hug

# 249
  • София
   Здравейте момичета!Искам да попитам как да карамелизирам зеленчуци, без да са сладки и без да ми загарят, като опита ми от тази вечер? Вкусни бяха, но едно,че загоряха, второ много сладняха!Дали не сбърках, като сложих масло, а не олио?

http://media.snimka.bg/7921/022097257.jpg?r=0

# 250
  • София
Да, да, форма за кекс е.......Някой, който идеално би се вързал на визията на формата търся......

Цоцоланка, пробвай с тази рецепта, тестото е разкошно, стои сочно ,без да е глетаво!Хубаво е и без плодовете даже! Аз имам формичка куче, трябва да пробвам и аз!

http://ilrai.blogspot.com/2010/05/blog-post_29.html

# 251
  • Пловдив
Моля за малко идейки! Значи преди ден правих шницели от свински филенца, но тъй като вчера ни нямаше не се изядоха. А моите са твърде капризни и сега няма да се изядат, тъй като са от два дни вече Crazy Та молбата ми е как да ги преработя на друго ястие, ако трябва мога и да ги "съблека" от панировката - не ми се хвърлят /месото е крехко и хубаво/...

# 252
  • София
Моля за малко идейки! Значи преди ден правих шницели от свински филенца, но тъй като вчера ни нямаше не се изядоха. А моите са твърде капризни и сега няма да се изядат, тъй като са от два дни вече Crazy Та молбата ми е как да ги преработя на друго ястие, ако трябва мога и да ги "съблека" от панировката - не ми се хвърлят /месото е крехко и хубаво/...
   Две идейки, махаш панировката и правиш супа или винен кебап с месцето!

# 253
Хачапури - виждала съм на снимки, като лодчица и вътре с едно чукнато яйце.

Знае ли някой оригиналната рецепта?

# 254
  • София
Хачапури - виждала съм на снимки, като лодчица и вътре с едно чукнато яйце.

Знае ли някой оригиналната рецепта?
 Руски четеш ли?

http://kuhonka.co.cc/moi-recepty/xachapuri-adzharskie

Намерих го и на български!

http://gotvetesmen.com/recipes/categories/INTERNATIONALE/Caucasu … k/recipe_1491.php

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 11:05 от Тайна

Общи условия

Активация на акаунт